Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Butlletins de l'Oficina de Seguretat

 

L'any 2010 el Servei de Salut dels Illes Balears (IB-SALUT) es fixà el compromís de millorar l'oferta dels serveis sanitaris i garantir una assistència moderna, de qualitat i propera al ciutadà, amb la finalitat de complir les expectatives dels ciutadans en salut. En aquest sentit, els sistemes informàtics estan passant a ser un dels actius més preuats en la sanitat pública.

 

Garantir la confidencialitat, la disponibilitat i la integritat de la informació sanitària, es fa cada vegada més necessari

Per tot això, i amb l'objectiu d'establir un entorn segur per al tractament de la informació sanitària, existeix una unitat especialitzada per a la prestació dels serveis de gestió i suport a l'àrea de seguretat i tecnologies de la informació.

 

Butlletí núm. 63 - any 2018

Recentment, l’Equip de Resposta a Incidents del Centre Criptològic Nacional (CCN-CERT) ha anunciat que havia detectat una campanya de pesca de credencials (phishing) contra el sector sanitari enfocada a robar credencials. La metodologia de l’atac sol ser per mitjà de la tècnica de correu electrònic anomenada “falsejament d'identitat” (spoofing), que consisteix a enviar un correu simulant que el remet un compte diferent a fi de confondre el receptor i fer que confiï en l’autenticitat del missatge.

Butlletí núm. 62 - any 2018

Segons l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE), les causes més freqüents de la pèrdua de dades són l’esborrament accidental i les fallades dels dispositius. Altres causes solen ser els atacs per mitjà de codi maliciós (com és el cas del conegut ransomware, o programari de segrest) i els efectes d’alguna catàstrofe natural o d’un fenomen meteorològic (com ara un incendi, una tempesta elèctrica o una inundació que afectin els equips).