Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí núm. 16 any 2013 - El “top 5” de les estafes en línia de 2012

En aquest número del BUTLLETÍ INFORMATIU presentam una llista amb les cinc estafes en línia més prolíferes durant l’any passat, segons dades de la Brigada d’Investigació Tecnològica de la Policia Nacional, perquè estigueu al corrent dels fraus més emprats pels ciberdelinqüents i així eviteu ser-ne víctima.

 

1. Fraus en la compravenda i en el lloguer en webs destinats a particulars

Ofereixen presumptes gangues en els productes més demanats del moment i també en habitatges. Una vegada que la víctima del frau envia els doblers, rep un producte d’un valor molt inferior al que esperava o bé no en rep cap; en el cas d’un lloguer, perd la quantia que havia pagat com a senyal.

 

2. Ofertes de feina falses

Amb la gran demanda de feina actual proliferen les ofertes falses, amb les quals es demanen doblers per endavant per al temari d’exàmens o dels cursos del lloc de treball que s’ofereix o bé per als tràmits de la contractació. Fins i tot es demana a la víctima del frau que faci una trucada a qualque número de telèfon de tarifació alta.

 

3. Virus per suplantar organismes oficials

Són molt danyosos, ja que bloquegen el dispositiu de la víctima al·legant per fer-ho, per exemple, que s’hi ha detectat material il·lícit. Les víctimes que paguen aquesta multa per mitjans de pagament no rastrejables s’adonen de l’estafa quan el dispositiu no recupera el funcionament normal.

 

4. Pesca

La pesca (phishing), explicada en el Butlletí nº10 any 2012 - Incidents en la seguretat: phishing, és un altre dels fraus més utilitzats pels estafadors. Com a novetat, l’any 2012 varen proliferar els enviaments d’SMS demanant dades de la targeta de crèdit per desbloquejar-la per presumptes motius de seguretat. Posteriorment s’empraven aquestes dades per fer pagaments difícilment recuperables per la víctima de l’estafa.

 

5. Subscripcions a SMS premium i a telèfons de tarifació alta

Els estafadors utilitzen diferents ganxos, tots falsos, per fer caure les seves víctimes en aquest tipus d’estafes: un paquet que no s’ha recollit, la telefonada d’una persona que no té saldo, premis en concursos i missatges ambigus de persones recent separades que volen fer un cafè.

Consells per evitar les estafes

 1. Desconfiau de les gangues en productes o habitatges de lloguer.
 2. No envieu doblers per endavant per ofertes de feina.
 3. Els organismes oficials no infecten els dispositius amb virus; per tant, si patiu una infecció posau-vos en contacte amb personal informàtic.
 4. La vostra entitat bancària mai no us demanarà les dades de la targeta de crèdit, ni per correu ni per SMS.
 5. Desconfiau sempre que us demanin enviar un SMS premium o trucar a qualque telèfon de tarifació alta.

 

Podeu trobar més consells útils per evitar les estafes en aquesta pàgina del web oficial de la Policia Nacional (només en espanyol).