Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 28/04/2021 - AVÍS IMPORTANT PER ALS CANDIDATS DE NOUS PROCESSOS SELECTIUS DEL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

  En la propera convocatòria i en endavant, per participar en els processos selectius de concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears haureu de fer la inscripció electrònica.

  Per això, és imprescindible que disposeu del Certificat digital de persona física i de l'aplicació de Signatura electrònica.

  Des de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals us recomanam que consulteu aquesta guia per saber com fer-ho.

 • 28/04/2021 - Núm.5 - REVISTA IBSALUT INFORMA

  Ja està disponible el número 5 de la revista IB-SALUT informa d'abril 2021, un mitjà amb informació d’interès per al personal del Servei de Salut.

 • 11/03/2021 - Notificació i Registre d'Agressions (NIRA) als professionals

  Disponible per a tots els professionals del Servei de Salut l’aplicació informàtica NIRA, per facilitar el registre, la investigació i l’anàlisi de les agressions d’usuaris a professionals

 • 08/03/2021 - L’examen del concurs oposició de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària es realitzarà el 6 de juny

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària es realitzarà el dia 6 de juny de 2021, a les 11.00 hores, a les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa. Les seus de la prova es publicaran els propers dies en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el portal web del Servei de Salut de les Illes Balears www.ibsalut.es

Butlletí n.º 52 - any 2017 - Símptomes d’una infecció maliciosa a l’ordinador

 

Una de les preguntes més freqüents que ens assalten en adonar-nos que l’ordinador no funciona amb normalitat és si l’equip està infectat per algun virus.

 

Per això a continuació us oferim una descripció dels símptomes principals que permeten detectar si l’ordinador ha estat víctima d’una infecció:

 1. Funcionament més lent del que és normal. Els virus del tipus cuc o troià executen tasques de manera silenciosa i consumeixen més recursos del processador, la qual cosa provoca que funcioni més lent del que és normal.
 2. L’ordinador em parla. Si estau navegant per Internet i us apareixen tota mena de finestres emergents amb missatges sospitosos de l’estil “s’ha detectat un virus en el sistema. És necessari que instal·leu el programa següent per eliminar-lo”, és molt probable que l’ordi¬nador estigui infectat per un programa espia o per un fals antivirus.
 3. Noves barres de cerques. Han aparegut noves barres de cerques en el navegador o botons estranys, i a més coincideix que darrerament heu instal·lat programes gratuïts descarregats d’Internet. Aleshores és molt probable que estiguessin infectats amb algun programa maliciós. Un de molt comú i molest és “ask.com”.
 4. L’equip ha tornat boig. Si l’equip du a terme accions per si sol, com ara connectar-se a Internet o enviar correu electrònic, o notau que les icones de les carpetes i dels documents es mostren en blanc o sense el disseny de sempre, pot ser un símptoma d’infecció.
 5. No trobau els fitxers. Els fitxers mostren una extensió nova i no els podeu obrir. Alguns programes maliciosos estan dissenyats per esborrar informació o xifrar-la a fi d’exigir un rescat per recuperar-la. Un dels més comuns és CryptoLocker.
 6. L’antivirus i/o el tallafoc han estat deshabilitats. Si revisau les barreres de seguretat de l’ordinador i detectau que estan desactivades sense cap raó aparent o sense que ho hagueu fet manualment, és molt probable que l’equip estigui infectat.

Heu de ser conscient que no només l’equip particular està en perill, sinó també la informació dels pacients.

 • No dugueu a terme accions que puguin posar en perill la seguretat de la informació: introducció de programes il·legals, lectura de correus electrònics sospitosos, connexió de dispositius que no siguin de confiança...
 • Respectau la configuració de les aplicacions corporatives (ofimàtica, antivirus, etc.) del vostre lloc de treball, que només es pot canviar amb l’autorització dels responsables de seguretat o dels administradors informàtics autoritzats.

 

Si el vostre ordinador mostra algun d’aquests símptomes o heu detectat indicis que us facin sospitar que pot estar infectat, informau-ne immediatament el CAU.