Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí n.º 52 - any 2017 - Símptomes d’una infecció maliciosa a l’ordinador

 

Una de les preguntes més freqüents que ens assalten en adonar-nos que l’ordinador no funciona amb normalitat és si l’equip està infectat per algun virus.

 

Per això a continuació us oferim una descripció dels símptomes principals que permeten detectar si l’ordinador ha estat víctima d’una infecció:

 1. Funcionament més lent del que és normal. Els virus del tipus cuc o troià executen tasques de manera silenciosa i consumeixen més recursos del processador, la qual cosa provoca que funcioni més lent del que és normal.
 2. L’ordinador em parla. Si estau navegant per Internet i us apareixen tota mena de finestres emergents amb missatges sospitosos de l’estil “s’ha detectat un virus en el sistema. És necessari que instal·leu el programa següent per eliminar-lo”, és molt probable que l’ordi¬nador estigui infectat per un programa espia o per un fals antivirus.
 3. Noves barres de cerques. Han aparegut noves barres de cerques en el navegador o botons estranys, i a més coincideix que darrerament heu instal·lat programes gratuïts descarregats d’Internet. Aleshores és molt probable que estiguessin infectats amb algun programa maliciós. Un de molt comú i molest és “ask.com”.
 4. L’equip ha tornat boig. Si l’equip du a terme accions per si sol, com ara connectar-se a Internet o enviar correu electrònic, o notau que les icones de les carpetes i dels documents es mostren en blanc o sense el disseny de sempre, pot ser un símptoma d’infecció.
 5. No trobau els fitxers. Els fitxers mostren una extensió nova i no els podeu obrir. Alguns programes maliciosos estan dissenyats per esborrar informació o xifrar-la a fi d’exigir un rescat per recuperar-la. Un dels més comuns és CryptoLocker.
 6. L’antivirus i/o el tallafoc han estat deshabilitats. Si revisau les barreres de seguretat de l’ordinador i detectau que estan desactivades sense cap raó aparent o sense que ho hagueu fet manualment, és molt probable que l’equip estigui infectat.

Heu de ser conscient que no només l’equip particular està en perill, sinó també la informació dels pacients.

 • No dugueu a terme accions que puguin posar en perill la seguretat de la informació: introducció de programes il·legals, lectura de correus electrònics sospitosos, connexió de dispositius que no siguin de confiança...
 • Respectau la configuració de les aplicacions corporatives (ofimàtica, antivirus, etc.) del vostre lloc de treball, que només es pot canviar amb l’autorització dels responsables de seguretat o dels administradors informàtics autoritzats.

 

Si el vostre ordinador mostra algun d’aquests símptomes o heu detectat indicis que us facin sospitar que pot estar infectat, informau-ne immediatament el CAU.