Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Butlletí núm.92 - Formacions tècniques per al personal del Servei de Salut Segon semestre 2021

L'Oficina de Seguretat del Servei de Salut, com se n’informà al juny en el Butlletí núm.86 - Formacions tècniques per a personal TIC (primer semestre 2021), ha seguit impartint sessions formatives en seguretat tècnica especialitzada per al personal de l'organització. Per mitjà d'aquest butlletí us informam sobre les sessions fetes en l'últim semestre de 2021.

 

Com prevenir el malware (16/09/2021)

Malware és un terme general per referir-se a qualsevol tipus de programari maliciós dissenyat per infiltrar-se en un dispositiu sense que l'usuari ho sàpiga. Hi ha molts tipus de malware (adware o programari de publicitat, spyware o programari espia, virus, botnet o xarxa de zombis, troians, cucs, rootkit o eines d’intrusió, ransomware o programari de segrest, etc.) i cadascun cerca els seus objectius d'una manera diferent. No obstant això, totes les variants comparteixen dos trets definitoris: són subrepticis i treballen activament en contra dels interessos de la persona atacada.

 

Introducció a la seguretat en el cloud (cloud security) (18/10/2021)

La computació en el núvol (cloud computing) és una tecnologia que permet accedir remotament programaris, emmagatzematge d'arxius i processament de dades per mitjà d'Internet. Així, és una alternativa a l'execució en una computadora personal o servidor local.

 

Diferència entre surface web, deep web i dark web (16/11/2021)

L'Internet que coneixem i en el qual naveguem diàriament (surface web) és una minúscula part del que és en realitat la xarxa. Es tracta d'un lloc gairebé infinit amb una cara amagada, la denominada deep web (web profunda, en català), i una altra encara més amagada, la coneguda com a dark web (web fosca, en català). En aquesta formació s’explicaren les diferències d'ambdues amb l'Internet que usam diàriament i les que hi ha entre elles.

 

El món dels dispositius intel·ligents (16/12/2021)

Els dispositius intel·ligents (internet of things) ens proporcionen nombroses i noves capacitats, però també introdueixen moltes possibles vulnerabilitats de seguretat que podrien revelar informació de caràcter personal i sensible.

 

Accés al material i als enregistraments 

El personal del Servei de Salut de les Illes Balears que no va poder assistir a les sessions tècniques esmentades, no s’ha de preocupar. Si clica en els enllaços següents accedirà a tot el material relacionat: 

 

Calendari de les properes formacions 

Títol de la formació

Data

Criptografia

17/01/2022

Seguretat Wi-Fi

21/02/2022

Escaneig de xarxes

16/03/2022

Ciberseguretat: conceptes generals i definicions

18/04/2022

SOC

16/05/2022

Blockchain i seguretat

16/06/2022