Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 30/07/2021 - Oferta de contractació dirigida a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

  El Servei de Salut de les Illes Balears realitza una oferta de contractació dirigida a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

  El personal al qual va dirigit:

  • Enfermer@
  • Tècnic@ de Grau Mitjà en cures auxiliar d'infermeria. TCAES


  Condicions:

  • Nomenament de 2 mesos de durada
  • Allotjament en hotel
  • Incorporació immediata


  Els professionals interessats a dur a terme la prestació de serveis en les condicions indicades, han de remetre un correu electrònic informant de la seva disponibilitat a bolsaunica@ssib.es, indicant en l'assumpte NOMENAMENTS EIVISSA.

  MOLT IMPORTANT: Anotar les DADES DE CONTACTE.


  Gràcies per endavant per la vostra col·laboració.

 • 08/09/2021 - Núm.6 - REVISTA IBSALUT INFORMA

  Ja està disponible el número 6 de la revista IB-SALUT informa de setembre 2021, un mitjà amb informació d’interès per al personal del Servei de Salut.


  Consultau també el número 5 de la revista IB-SALUT informa d'abril 2021.

 • 29/07/2021 - Oposicions: TÈCNIC MITJÀ SANITARI/TÈCNICA MITJANA SANITÀRIA EN CURES AUXILIARS D’INFERMERIA

  Nova convocatòria de concurs oposició

 • 28/05/2021 - Oferta de nomenaments temporals a infermeres i infermers per prestar serveis a Mallorca, a Menorca i a Eivissa

  El Servei de Salut de les Illes Balears ofereix nomenaments temporals a infermeres i infermers per prestar serveis a Mallorca, a Menorca i a Eivissa.

   

  Condicions:

  •  Contractes per cobrir vacances i substitucions
  • Incorporació immediata (juny de 2021)
  • Retribució segons la taula salarial de 2021

  Els professionals interessats a prestar serveis amb les condicions indicades han d'enviar un correu electrònic per informar de la seva disponibilitat a l'adreça bolsaunica@ssib.es.

   

  En l'assumpte han d'indicar «nomenament infermer/infermera».

   

  En el cos del missatge han d'indicar les dades de contacte: nom i llinatges, número del document d'identitat, número de telèfon i adreça electrònica de contacte.

   

  També és convenient que adjuntin el currículum i que indiquin en quina àrea o processos tenen experiència i en quina illa o en quines illes estan disposats a treballar.

 • 19/05/2021 - Oferta dirigida a professionals d’infermeria jubilats per col·laborar en la campanya de vaccinació de la COVID-19

  El Servei de Salut de les Illes Balears comunica als professionals d’infermeria especialistes que estiguin jubilats i vulguin incorporar-se al servei actiu per col·laborar en la campanya de vaccinació de la COVID-19 que poden informar del seu interès per comptar amb els seus serveis, de conformitat amb el Reial decret llei 8/2021i per atendre les seves peticions.

   

  Aquesta és una mesura més, duta a terme de forma excepcional per donar continuïtat a l’activitat assistencial, que és la màxima prioritat del Servei de Salut de les Illes Balears.

   

  Els professionals d’infermeria seran mobilitzats segons les necessitats de cada moment i de la manera més àgil possible per assegurar l’assistència sanitària a la població.

   

  Destinataris

  Professionals d’infermeria especialistes jubilats del Servei de Salut de les Illes Balears.

   

  Procediment

  Comunicar l’interès per prestar aquest servei escrivint a l’adreça electrònica RHDP.Informa@ibsalut.es o telefonant al 971 704 422 (ext. 1). Si es comunica per correu cal indicar en l’assumpte «Infermeres jubilades vaccinació» i en el cos del missatge cal consignar el nom complet, el nombre del document d’identitat i un telèfon de contacte, i indicar les dates de disponibilitat i l’illa on es vol prestar servei. ÉS UN REQUISIT ESTAR VACCINAT CONTRA LA COVID-19.

   

  Què s’ofereix

  • Compatibilitat amb la percepció de la pensió de jubilació.
  • Contractes d’un mes a temps complet o a temps parcial, renovables per la mateixa durada.
  • Durada màxima: fins al 31 de desembre de 2021.
 • 28/04/2021 - AVÍS IMPORTANT PER ALS CANDIDATS DE NOUS PROCESSOS SELECTIUS DEL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

  En la propera convocatòria i en endavant, per participar en els processos selectius de concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears haureu de fer la inscripció electrònica.

  Per això, és imprescindible que disposeu del Certificat digital de persona física i de l'aplicació de Signatura electrònica.

  Des de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals us recomanam que consulteu aquesta guia per saber com fer-ho.

 • 11/03/2021 - Notificació i Registre d'Agressions (NIRA) als professionals

  Disponible per a tots els professionals del Servei de Salut l’aplicació informàtica NIRA, per facilitar el registre, la investigació i l’anàlisi de les agressions d’usuaris a professionals

Consells de seguretat per a l’estiu

Butlletí núm.87 - Consells de seguretat per a l’estiu

L’arribada de l’estiu sol ser sinònim de vacances i de desconnexió de la feina i de les rutines diàries. Però hi ha un aspecte en el qual no podeu abaixar la guàrdia —i molt menys estant de vacances—, que és la seguretat de la informació i dels vostres sistemes i dispositius mòbils, perquè els atacants no fan descans. 

 

Des de l’Oficina de Seguretatus oferim consells perquè gaudiu d’unes vacances més cibersegures i previngueu ser víctima d’atacs informàtics. 

 

1. Evitau connectar-vos a punts d’accés Wi-Fi públics  

Els punts d’accés oberts poden amagar riscs: un dels problemes que presenten és que no se’n disposa d’informació i que podrien monitorar les comunicacions i aplegar dades sensibles, com ara contrasenyes, números de compte, etc. Per això recomanem que no dugueu a terme operacions sensibles, com ara pagaments en línia o accedir a informació confidencial, quan estigueu connectat a aquest tipus de punt d’accés a internet. 

 

2. Activau el servei de localització dels vostres dispositius mòbils  

Activar el servei de localització per mitjà de GPS de cadascun dels vostres dispositius mòbils és una bona opció per si us el roben o el perdeu, perquè us permetrà situar-lo al mapa, fer-li emetre un senyal sonor per poder localitzar-lo o blocar-lo i fins i tot esborrar-ne tot el contingut. 

 

3. Descarregau aplicacions només de fonts fiables  

Algunes aplicacions poden contenir programari maliciós (malware), amb el qual es pot prendre el control dels vostres dispositius mòbils. Per això us recomanam que descarregueu només aplicacions que provenguin de botigues oficials i que, a més, consulteu els comentaris i les valoracions dels usuaris. Així mateix, concediu a les aplicacions que instal·leu just els permisos que siguin imprescindibles i raonables. 

 

4. Protegiu els vostres dispositius mòbils amb un programa antivirus  

Abans de començar les vacances, instal·lau en els vostres dispositius mòbils un antivirus i manteniu-lo actiu i sempre actualitzat, perquè pot ser una barrera senzilla i eficaç contra els ciberdelinqüents. 

 

 

5. Manteniu els vostres dispositius mòbils actualitzats  

Les actualitzacions els poden protegir contra les vulnerabilitats que aprofiten els ciberdelinqüents per atacar els dispositius mòbils. Per això us recomanam que els mantingueu sempre actualitzats. 

 

6. Feis còpies de seguretat  

Us convé fer còpies de seguretat del contingut de tots els vostres dispositius mòbils, perquè això us serà útil si us en roben algun o si el perdeu o pateix danys. A més, és aconsellable protegir les còpies de seguretat amb una clau d’accés fort. 

 

7. Protegiu els vostres dispositius mòbils amb contrasenya  

Us recomanam que configureu un codi de seguretat difícil de predir o endevinar. Si els vostres dispositius mòbils us ho permeten, configurau-ne la identificació per mitjà de l’empremta dactilar o la identificació facial. A més, és recomanable que renoveu les contrasenyes en acabar les vacances. 

 

8. Anau alerta amb els correus de pesca (phishing 

Anau alerta en emprar el correu electrònic, perquè durant els períodes de vacances augmenta el nombre d’intents de pesca i d’atacs d’enginyeria social. Les ofertes de viatges i els bons de descompte són alguns dels casos típics d’enginyeria social que els ciberdelinqüents utilitzen per enganyar les seves víctimes i aconseguir-ne les dades. Parau atenció per esbrinar si un correu que hàgiu rebut es tracta d’un possible cas de pesca amb el qual s’intenta suplantar la identitat d’un compte legítim per aconseguir robar informació. 

 

9. Evitau perdre de vista els vostres dispositius mòbils  

Durant les vacances d’estiu és quan es produeixen més robatoris de dispositius mòbils: manteniu-los sempre sota control. 

 

10. Anau alerta amb allò publiqueu a les xarxes socials durant les vacances d’estiu  

Publicar una fotografia o un vídeo pot revelar molta més informació del que pensau, com ara la ubicació o el temps que sereu fora de casa, de manera que, sense voler, podeu informar els lladres que ca vostra serà buida durant uns dies. 

 

 

Seguint aquests consells de seguretat podeu reduir notablement la possibilitat de ser víctima del robatori o de la pèrdua d’informaciódels vostres dispositius mòbils durant les vacances.