Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí n.º 50 - any 2017 - Com emprar el mòbil de manera segura i evitar atacs cibernètics

Publicam (i celebram) l’edició número 50 del nostre BUTLLETÍ INFORMATIU i volem aprofitar l’avinentesa per oferir-vos diverses recomanacions de seguretat sobre l’ús del mòbil, que serveixen com a bones pràctiques per protegir-se d’atacs cibernètics.

 

Actualment, a Espanya està augmentant el nombre d’atacs per aconseguir infectar un dispositiu mòbil o obtenir informació personal de les víctimes.

 

A continuació indicam algunes mesures de seguretat.

 

Decàleg de seguretat dels dispositius mòbils

 1. Actualitzau sempre el sistema operatiu i les aplicacions del dispositiu mòbil, que hauríeu de descarregar sempre de fonts de confiança.
 2. Protegiu el dispositiu mòbil amb un codi d’accés fort associat a la pantalla de bloqueig o, si no en teniu, amb una empremta dactilar digital. No deixeu el mòbil desatès sense bloquejar-lo.
 3. Instal•lau un antivirus i comprovau que estigui actualitzat. Analitzau el dispositiu per cercar-hi amenaces (vegeu el punt 7 del BUTLLETÍ INFORMATIU núm. 47).
 4. Evitau connectar el mòbil a ports USB desconeguts i no accepteu cap relació de confiança per mitjà d’USB si el dispositiu al qual us connectau no és de confiança.
 5. Evitau connectar-vos a xarxes Wi-Fi públiques obertes que no implementin cap tipus de seguretat.
 6. Deshabilitau totes les interfícies de comunicacions sense fil del dispositiu mòbil (NFC, Bluetooth i BLE, Wi-Fi, serveis de localització, etc.) excepte quan les hagueu d’emprar, i deshabilitau-les en haver acabat.
 7. No instal•leu cap aplicació mòbil que no provengui d’una font de confiança (Google Play, App Store, etc.).
 8. No atorgueu permisos innecessaris o excessius a les aplicacions, i així limitareu les dades i la funcionalitat a les quals aquestes tendran accés.
 9. Sempre que sigui possible utilitzau el protocol HTTPS inserint el text abans de l’adreça web del servidor amb el qual hagueu de contactar.
 10. Feis còpies de seguretat periòdicament (de manera automàtica, preferiblement) de tots els contenguts del dispositiu mòbil que vulgueu protegir i conservar.