Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí núm. 39 - any 2015 - Advertiment sobre la propagació del virus informàtic Cryptolocker

S’han donat casos d’atacs per mitjà de missatges de correu electrònic en els quals s’anima el receptor a descarregar-se un fitxer adjunt, habitualment comprimit (ZIP), que està infectat per un virus de la categoria ransomware.

 

Com actua aquest tipus de virus

Alguns de virus del tipus ransomware, com el Cryptolocker, xifren els fitxers de l’ordinador en el qual s’ha executat el fitxer adjunt. Això provoca que el sistema quedi inutilitzat, amb la finalitat d’exigir posteriorment a la víctima un rescat econòmic per desbloquejar-lo.

 

Com podeu evitar aquest virus

Aquest tipus d’atac està tenint bastant d’impacte darrerament i per això mereix una atenció especial. Per evitar-lo, abans de clicar en qualsevol enllaç, imatge o fitxer comprimit adjunt a un correu la procedència del qual o assumpte semblin sospitosos, fixau-vos sempre en el remitent del correu. A més, en cap cas no heu d’obrir fitxers executables (.exe, .msi, fitxers Office, etc.) que us hagin enviat per correu electrònic llevat que conegueu amb certesa la identitat del remitent i estigueu esperant aquest correu.

El Servei de Salut ja ha implementat les mesures tècniques necessàries per bloquejar la recepció de correu maliciós. No obstant això, aconsellam amb insistència a tots els empleats que prenguin les precaucions necessàries quan consultin el correu electrònic.

 

Aquest és un exemple de correu electrònic amb un fitxer adjunt que conté el virus Cryptolocker: simula provenir de Correus, però l’emissor no és fiable.

Exemple de correu electrònic virus Cryptolocker

 

Què heu de fer si aquest virus ja us ha infectat l’ordinador?

És important que no pagueu el rescat. Us heu de posar en contacte amb el CAU per alertar de la situació i perquè us doni una solució. Si teniu dubtes sobre qualque correu sospitós, consultau el CAU.

 

Us recordam que el Curs en línia del Codi de bones pràctiques està disponible per a tots els professionals del Servei de Salut que s’hi vulguin matricular mitjançant l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), de conformitat amb els terminis de presentació de sol·licituds (termini d’inscripció del segon període: del 22 de juny al 3 d’agost de 2015, ambdós inclosos).
El procediment d’inscripció està establit per la Resolució per la qual s’aprova el Pla de formació per al personal del Servei de Salut per a l’any 2015.