Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Butlletí n.º 49 - any 2016 - Ús privat dels recursos corporatius

 

En aquest número del BUTLLETÍ INFORMATIU volem recordar el bon ús de l’ordinador, del navegador i del correu electrònic, i de qualsevol altre recurs informàtic posat a la nostra disposició pel Servei de Salut de les Illes Balears.

El Servei de Salut proporciona al seu personal l’accés a determinats recursos informàtics i dispositius de comunicacions, tant fixos com mòbils, que faciliten l’acompliment de la seva tasca.

 

Aquests recursos són propietat del Servei de Salut i, com a tal, s’han d’emprar per a les tasques pròpies dels treballadors d’acord amb les funcions assignades.

Amb caràcter general, els recursos informàtics i els dispositius de comunicacions s’han d’emprar per a finalitats institucionals i com a eina de suport a les competències professionals dels usuaris autoritzats.

 

En aquest sentit, la utilització de recursos corporatius per a qüestions personals s’ha de restringir per moltes raons:

  • El rendiment a la feina es redueix i això afecta la productivitat i constitueix un greuge comparatiu amb la resta de companys.
  • L’ús particular de la xarxa (per exemple, descarregar pel•lícules o veure vídeos en reproducció en temps real [streaming]) degrada els recursos per als quals els empram per fer feina.
  • L’accés a certes pàgines web augmenta el risc de patir una infecció de virus, la qual cosa pot comprometre la confidencialitat de les dades del Servei de Salut.
  • Emprar intensivament aplicacions particulars i jocs en dispositius portàtils o mòbils pot afectar-ne el rendiment, n’acurça la vida útil i augmenta el risc de robatori d’informació.

 

El Servei de Salut és el responsable de determinar les normes, les condicions i les responsabilitats oportunes per protegir els recursos informàtics, i ho fa per mitjà d’allò que disposa la Circular 1/2014, de 18 d’agost, del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, per la qual s’aprova el Codi de bones pràctiques del Servei de Salut en l’ús dels sistemes d’informació i en el tractament de les dades de caràcter personal, accessible des d’aquest enllaç: http://ibsalut.es/ibsalut/documentospdf/cat/cbp_cat.pdf.

 

En aquest sentit, l’ús de l’ordinador, del navegador i del correu electrònic, i de qualsevol altre recurs per a alguna finalitat particular, ha de ser autoritzat prèviament.

 

Si teniu cap dubte sobre aquesta normativa podeu contactar amb l’Oficina de Seguretat de l’OTIC (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).