Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 04/12/2020 - Núm.4 - REVISTA IBSALUT INFORMA

  Ja està disponible el número 4 de la revista IB-SALUT informa, un mitjà amb informació d’interès per al personal del Servei de Salut.

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Institut Nacional de Ciberseguretat

Butlletí núm.74 - Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE)

L'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya, MP, SA, (INCIBE) és un dels instruments del Govern d’Espanya que està al servei d'empreses privades, entitats públiques i ciutadans oferint suport en matèria de ciberseguretat, principalment a aquells que gestionen infraestructures crítiques. 

La missió d'INCIBE se centra a reforçar la ciberseguretat, la confiança i la protecció de la informació i la privadesa. Per això, un dels seus principals objectius és que els usuaris i les empreses siguin capaços d'identificar els riscs i atacs per poder minimitzar la possibilitat de sofrir danys.

 

Els usuaris, tant en l'entorn professional, com en el personal, han de ser conscients de la necessitat d'una bona ciberseguretat i aprendre a protegir-se, atès que aquests són la principal via d'entrada per als ciberdelinqüents.

 

Serveis de l'INCIBE 

Per poder dur a terme la seva missió, INCIBE ofereix una sèrie de serveis:

 

 • Servei de ciberseguretat: per mitjà d'un servei de resposta davant incidents de ciberseguretat i un programa de conscienciació orientats als ciutadans, empreses i profesionales.
 • Tecnologies de ciberseguretat: amb el desenvolupament de tecnologies i eines que permeten identificar, catalogar i analitzar incidents de seguretat amb la finalitat de donar resposta als diferents ciberincidents.
 • I des del mes de febrer de 2020 INCIBE ofereix un nou servei d'atenció telefònica per resoldre consultes i dubtes sobre ciberseguretat:

 

017 Telèfon d'ajuda en Ciberseguretat

El 017 és una iniciativa d'assistència telefònica gratuïta i confidencial destinada a qualsevol empresa o particular (ciutadans, pares, mares, menors, educadors, educadores, etc.) i té per finalitat oferir ajuda a l'hora de resoldre dubtes sobre ciberseguretat, privadesa, protecció de dades, ús segur i responsable d'Internet i de la tecnologia, entre d’altres consultes. 

Es podran fer consultes en horari de 9:00 a 21:00 hores tots els dies de l'any (inclosos els dissabtes, diumenges i festius).

 

Formularis digitals de contacte en matèria de ciberseguretat 

A més d'assistència telefònica, INCIBE ofereix la possibilitat de contactar amb ells per mitjà de diferents formularis, depenent de si es tracta d'una consulta feta per i per a la ciutadania, empreses, menors, pares/mares i/o educadors/educadores.

 

Ciutadania 

Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI)

L'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) és un servei gratuït que proporciona informació i suport a l'usuari final per evitar i resoldre els problemes de seguretat que poden sorgir en navegar per Internet.

 

Formulari de contacte dirigit a la Ciutadania 

 

Empreses

Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE)

INCIBE ofereix protecció a les empreses, resol consultes relacionades amb incidents en les organitzacions i consciencia sobre la importància dels actius d'informació i com han de protegir-se.

 

Formulari de contacte dirigit a Empreses 

 

Menors, pares/mares i educadors/educadores

Internet Segura for Kids (IS4K) 

Internet Segura for Kids (IS4K) és el centre de Seguretat per a menors d’edat que té per objecte la promoció de l'ús segur i responsable d'Internet i les noves tecnologies per a infants i adolescents. 

 

Formulari de contacte dirigit a menors, pares/mares i educadors/educadores

 

 

S’ha de remarcar que, la majoria de situacions que afecten els usuaris són degudes, en molts casos, a la falta de preparació i conscienciació en ciberseguretat. Per corregir aquestes possibles debilitats, igualment des d'INCIBE, s'ofereixen eines addicionals a l'assistència telefònica, com un kit de conscienciació, eines didàctiques, jocs, etc. per conscienciar i entrenar als usuaris.

 

Catàleg de solucions i/o proveïdors en matèria de ciberseguretat 

Finalment, cal destacar que INCIBE ofereix un catàleg de solucions i/o proveïdors en matèria de ciberseguretat ja analitzades per part seva, la qual cosa garanteix que, en tot cas, aquestes propostes són un punt de partida fiable per ser implementades en la nostra organització.