Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Butlletí nº 13 any 2012 - Cas pràctic: Incidents en la seguretat en les tasques quotidianes

En els darrers números del BUTLLETÍ INFORMATIU hem tractat sobre alguns incidents en la seguretat, com ara els virus, els troians o la pesca(phishing), que cal conèixer i notificar quan se’n tengui constància. En aquest número us mostrarem un cas pràctic en el qual s’inclouen incidents en la seguretat que es poden donar en les tasques quotidianes. 

Observau la imatge següent:

imagen

 

 

 

Basant-nos en aquesta imatge, a continuació enumeram els aspectes observats que comprometen la seguretat. Tot seguit us donarem consells per solucionar-los o evitar-los:>

 

1.    Documentació confidencial exposada damunt l’escriptori

Recordau que no heu de deixar documentació exposada damunt l’escriptori quan abandoneu el lloc de treball. Si es tracta de documentació sensible, desau-la dins un calaix o un armari tancat amb pany i clau.

 

2.    Personal no autoritzat ha accedit a la sala

Pensau a tancar la sala de treball quan us n’absenteu i no hi quedi cap altra persona present.

 

3.    La contrasenya d’usuari es mostra pen-jada a la paret

Recordau que la vostra contrasenya és personal i intransferible. No la deseu en fitxers o papers visibles per a altres usuaris.

 

4.    La pantalla revela informació sensible

Quan us absenteu del lloc de treball, bloquejau l’equip pitjant simultàniament les tecles CTRL+ALT+SUPR i clicant tot seguit en l’opció “Bloquear equipo”.

 

5.    La presa de corrent està sobrecarregada

Emprau només els endolls disponibles i no hi instal•leu bases múltiples per augmentar el nombre de connexions.

 

6.    Hi ha cables tirats en terra

No ha d’haver-hi cables en terra, i encara menys a zones de pas de persones, ja que suposen un risc per a aquestes i per als equips informàtics.

 

7.    Disquets tirats en terra

Pensau a desar els dispositius d’emmagatzematge (disquets, CD, memòries USB...) dins un calaix o un armari i tancau-lo amb pany i clau si contenen informació sensible.

 

 

Curs en línia sobre el Codi de bones pràctiques

Si voleu saber més sobre els possibles incidents en la seguretat, recordau que teniu a l’abast un curs en línia sobre el Codi de bones pràctiques. 

Per tenir-ne més informació, clicau en aquest enllaç.