Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí nº 13 any 2012 - Cas pràctic: Incidents en la seguretat en les tasques quotidianes

En els darrers números del BUTLLETÍ INFORMATIU hem tractat sobre alguns incidents en la seguretat, com ara els virus, els troians o la pesca(phishing), que cal conèixer i notificar quan se’n tengui constància. En aquest número us mostrarem un cas pràctic en el qual s’inclouen incidents en la seguretat que es poden donar en les tasques quotidianes. 

Observau la imatge següent:

imagen

 

 

 

Basant-nos en aquesta imatge, a continuació enumeram els aspectes observats que comprometen la seguretat. Tot seguit us donarem consells per solucionar-los o evitar-los:>

 

1.    Documentació confidencial exposada damunt l’escriptori

Recordau que no heu de deixar documentació exposada damunt l’escriptori quan abandoneu el lloc de treball. Si es tracta de documentació sensible, desau-la dins un calaix o un armari tancat amb pany i clau.

 

2.    Personal no autoritzat ha accedit a la sala

Pensau a tancar la sala de treball quan us n’absenteu i no hi quedi cap altra persona present.

 

3.    La contrasenya d’usuari es mostra pen-jada a la paret

Recordau que la vostra contrasenya és personal i intransferible. No la deseu en fitxers o papers visibles per a altres usuaris.

 

4.    La pantalla revela informació sensible

Quan us absenteu del lloc de treball, bloquejau l’equip pitjant simultàniament les tecles CTRL+ALT+SUPR i clicant tot seguit en l’opció “Bloquear equipo”.

 

5.    La presa de corrent està sobrecarregada

Emprau només els endolls disponibles i no hi instal•leu bases múltiples per augmentar el nombre de connexions.

 

6.    Hi ha cables tirats en terra

No ha d’haver-hi cables en terra, i encara menys a zones de pas de persones, ja que suposen un risc per a aquestes i per als equips informàtics.

 

7.    Disquets tirats en terra

Pensau a desar els dispositius d’emmagatzematge (disquets, CD, memòries USB...) dins un calaix o un armari i tancau-lo amb pany i clau si contenen informació sensible.

 

 

Curs en línia sobre el Codi de bones pràctiques

Si voleu saber més sobre els possibles incidents en la seguretat, recordau que teniu a l’abast un curs en línia sobre el Codi de bones pràctiques. 

Per tenir-ne més informació, clicau en aquest enllaç.