Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 28/04/2021 - AVÍS IMPORTANT PER ALS CANDIDATS DE NOUS PROCESSOS SELECTIUS DEL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

  En la propera convocatòria i en endavant, per participar en els processos selectius de concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears haureu de fer la inscripció electrònica.

  Per això, és imprescindible que disposeu del Certificat digital de persona física i de l'aplicació de Signatura electrònica.

  Des de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals us recomanam que consulteu aquesta guia per saber com fer-ho.

 • 28/04/2021 - Núm.5 - REVISTA IBSALUT INFORMA

  Ja està disponible el número 5 de la revista IB-SALUT informa d'abril 2021, un mitjà amb informació d’interès per al personal del Servei de Salut.

 • 11/03/2021 - Notificació i Registre d'Agressions (NIRA) als professionals

  Disponible per a tots els professionals del Servei de Salut l’aplicació informàtica NIRA, per facilitar el registre, la investigació i l’anàlisi de les agressions d’usuaris a professionals

 • 08/03/2021 - L’examen del concurs oposició de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària es realitzarà el 6 de juny

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària es realitzarà el dia 6 de juny de 2021, a les 11.00 hores, a les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa. Les seus de la prova es publicaran els propers dies en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el portal web del Servei de Salut de les Illes Balears www.ibsalut.es

Butlletí núm. 44 (Android) - any 2016 - Seguretat en dispositius mòbils amb sistema operatiu Android

És freqüent que descuidem aspectes importants de la seguretat a l’hora d’emprar els dispositius mòbils (telèfons o tauletes) en les tasques més quotidianes. En aquest número del BUTLLETÍ INFORMATIU prestarem especial atenció als dispositius mòbils amb sistema operatiu Android.

Els pirates informàtics creen cada dia 2.850 noves amenaces per a dispositius mòbils. Per això presentam diverses aplicacions gratuïtes* per a terminals amb sistema operatiu Android que us permetran emprar amb més tranquil·litat els dispositius mòbils i evitaran tant com sigui possible que algun ciberdelinqüent us robi les vostres dades. Tracten tres aspectes fonamentals: antivirus, gestor d’aplicacions i control d’accés.

 

ANTIVIRUS

És la mesura de seguretat núm. 1 i la barrera més gran que l’usuari pot posar entre el seu dispositiu i els ciberdelinqüents.

Mobile Security & AntivirusImatge antivirus Android

Sistema antivirus per a telèfon o tauleta amb capacitat per prevenir i detectar amenaces i programari malintencionat i donar protecció a la xarxa. La seva velocitat d’anàlisi és l’aspecte més ben valorat pels usuaris. També hi ha versions de pagament que incorporen més funcions. [Anau a Play Store clicant aquí.]

 

GESTOR D’APLICACIONS

És una de les accions que cal fer sovint —gairebé cada dia— si volem que el dispositiu no se sobrecarregui amb massa aplicacions executant-se alhora.

Clean Master (optimitzador)Imatge gestor d'aplicacions Android

Eina avaluada com a núm. 1 per organitzacions independents. Fàcil d’emprar, té capacitat per optimitzar el vostre dispositiu si funciona lent, si s’atura en executar aplicacions o jocs, si s’encalenteix massa o si necessita alliberar espai per guardar més informació o fitxers. [Anau a Play Store clicant aquí.]

 

CONTROL D’ACCÉS

Tots els dispositius han de tenir un codi de desbloqueig, ja que heu de posar les coses difícils amb un PIN, una contrasenya o un patró de desbloqueig complex. Tots els dispositius es poden configurar amb el bloqueig que té el dispositiu mateix.

AppLockImatge control d'accés Android

Tots ens sentim incòmodes quan deixam el telèfon a amics o familiars i comencen a obrir les aplicacions. Aquesta aplicació us permet assignar un PIN a cada aplicació, de tal manera que en intentar obrir una aplicació protegida s’exigeix el PIN. [Anau a Play Store clicant aquí.]

Android és el sistema operatiu per a mòbils que rep més atacs de virus, amb un alt percentatge segons els darrers informes; no obstant això, iOS també pot ser víctima dels atacs dels pirates informàtics, encara que sigui un sistema molt més segur. Per això en un altre número del BUTLLETÍ INFORMATIU us informarem sobre alguns productes que es poden instal·lar als dispositius iPhone o iPad.

* Podeu ampliar aquesta selecció d’utilitats en el web de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE).