Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí núm. 44 (Android) - any 2016 - Seguretat en dispositius mòbils amb sistema operatiu Android

És freqüent que descuidem aspectes importants de la seguretat a l’hora d’emprar els dispositius mòbils (telèfons o tauletes) en les tasques més quotidianes. En aquest número del BUTLLETÍ INFORMATIU prestarem especial atenció als dispositius mòbils amb sistema operatiu Android.

Els pirates informàtics creen cada dia 2.850 noves amenaces per a dispositius mòbils. Per això presentam diverses aplicacions gratuïtes* per a terminals amb sistema operatiu Android que us permetran emprar amb més tranquil·litat els dispositius mòbils i evitaran tant com sigui possible que algun ciberdelinqüent us robi les vostres dades. Tracten tres aspectes fonamentals: antivirus, gestor d’aplicacions i control d’accés.

 

ANTIVIRUS

És la mesura de seguretat núm. 1 i la barrera més gran que l’usuari pot posar entre el seu dispositiu i els ciberdelinqüents.

Mobile Security & AntivirusImatge antivirus Android

Sistema antivirus per a telèfon o tauleta amb capacitat per prevenir i detectar amenaces i programari malintencionat i donar protecció a la xarxa. La seva velocitat d’anàlisi és l’aspecte més ben valorat pels usuaris. També hi ha versions de pagament que incorporen més funcions. [Anau a Play Store clicant aquí.]

 

GESTOR D’APLICACIONS

És una de les accions que cal fer sovint —gairebé cada dia— si volem que el dispositiu no se sobrecarregui amb massa aplicacions executant-se alhora.

Clean Master (optimitzador)Imatge gestor d'aplicacions Android

Eina avaluada com a núm. 1 per organitzacions independents. Fàcil d’emprar, té capacitat per optimitzar el vostre dispositiu si funciona lent, si s’atura en executar aplicacions o jocs, si s’encalenteix massa o si necessita alliberar espai per guardar més informació o fitxers. [Anau a Play Store clicant aquí.]

 

CONTROL D’ACCÉS

Tots els dispositius han de tenir un codi de desbloqueig, ja que heu de posar les coses difícils amb un PIN, una contrasenya o un patró de desbloqueig complex. Tots els dispositius es poden configurar amb el bloqueig que té el dispositiu mateix.

AppLockImatge control d'accés Android

Tots ens sentim incòmodes quan deixam el telèfon a amics o familiars i comencen a obrir les aplicacions. Aquesta aplicació us permet assignar un PIN a cada aplicació, de tal manera que en intentar obrir una aplicació protegida s’exigeix el PIN. [Anau a Play Store clicant aquí.]

Android és el sistema operatiu per a mòbils que rep més atacs de virus, amb un alt percentatge segons els darrers informes; no obstant això, iOS també pot ser víctima dels atacs dels pirates informàtics, encara que sigui un sistema molt més segur. Per això en un altre número del BUTLLETÍ INFORMATIU us informarem sobre alguns productes que es poden instal·lar als dispositius iPhone o iPad.

* Podeu ampliar aquesta selecció d’utilitats en el web de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE).