Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 30/07/2021 - Oferta de contractació dirigida a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

  El Servei de Salut de les Illes Balears realitza una oferta de contractació dirigida a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

  El personal al qual va dirigit:

  • Enfermer@
  • Tècnic@ de Grau Mitjà en cures auxiliar d'infermeria. TCAES


  Condicions:

  • Nomenament de 2 mesos de durada
  • Allotjament en hotel
  • Incorporació immediata


  Els professionals interessats a dur a terme la prestació de serveis en les condicions indicades, han de remetre un correu electrònic informant de la seva disponibilitat a bolsaunica@ssib.es, indicant en l'assumpte NOMENAMENTS EIVISSA.

  MOLT IMPORTANT: Anotar les DADES DE CONTACTE.


  Gràcies per endavant per la vostra col·laboració.

 • 08/09/2021 - Núm.6 - REVISTA IBSALUT INFORMA

  Ja està disponible el número 6 de la revista IB-SALUT informa de setembre 2021, un mitjà amb informació d’interès per al personal del Servei de Salut.


  Consultau també el número 5 de la revista IB-SALUT informa d'abril 2021.

 • 29/07/2021 - Oposicions: TÈCNIC MITJÀ SANITARI/TÈCNICA MITJANA SANITÀRIA EN CURES AUXILIARS D’INFERMERIA

  Nova convocatòria de concurs oposició

 • 28/05/2021 - Oferta de nomenaments temporals a infermeres i infermers per prestar serveis a Mallorca, a Menorca i a Eivissa

  El Servei de Salut de les Illes Balears ofereix nomenaments temporals a infermeres i infermers per prestar serveis a Mallorca, a Menorca i a Eivissa.

   

  Condicions:

  •  Contractes per cobrir vacances i substitucions
  • Incorporació immediata (juny de 2021)
  • Retribució segons la taula salarial de 2021

  Els professionals interessats a prestar serveis amb les condicions indicades han d'enviar un correu electrònic per informar de la seva disponibilitat a l'adreça bolsaunica@ssib.es.

   

  En l'assumpte han d'indicar «nomenament infermer/infermera».

   

  En el cos del missatge han d'indicar les dades de contacte: nom i llinatges, número del document d'identitat, número de telèfon i adreça electrònica de contacte.

   

  També és convenient que adjuntin el currículum i que indiquin en quina àrea o processos tenen experiència i en quina illa o en quines illes estan disposats a treballar.

 • 19/05/2021 - Oferta dirigida a professionals d’infermeria jubilats per col·laborar en la campanya de vaccinació de la COVID-19

  El Servei de Salut de les Illes Balears comunica als professionals d’infermeria especialistes que estiguin jubilats i vulguin incorporar-se al servei actiu per col·laborar en la campanya de vaccinació de la COVID-19 que poden informar del seu interès per comptar amb els seus serveis, de conformitat amb el Reial decret llei 8/2021i per atendre les seves peticions.

   

  Aquesta és una mesura més, duta a terme de forma excepcional per donar continuïtat a l’activitat assistencial, que és la màxima prioritat del Servei de Salut de les Illes Balears.

   

  Els professionals d’infermeria seran mobilitzats segons les necessitats de cada moment i de la manera més àgil possible per assegurar l’assistència sanitària a la població.

   

  Destinataris

  Professionals d’infermeria especialistes jubilats del Servei de Salut de les Illes Balears.

   

  Procediment

  Comunicar l’interès per prestar aquest servei escrivint a l’adreça electrònica RHDP.Informa@ibsalut.es o telefonant al 971 704 422 (ext. 1). Si es comunica per correu cal indicar en l’assumpte «Infermeres jubilades vaccinació» i en el cos del missatge cal consignar el nom complet, el nombre del document d’identitat i un telèfon de contacte, i indicar les dates de disponibilitat i l’illa on es vol prestar servei. ÉS UN REQUISIT ESTAR VACCINAT CONTRA LA COVID-19.

   

  Què s’ofereix

  • Compatibilitat amb la percepció de la pensió de jubilació.
  • Contractes d’un mes a temps complet o a temps parcial, renovables per la mateixa durada.
  • Durada màxima: fins al 31 de desembre de 2021.
 • 28/04/2021 - AVÍS IMPORTANT PER ALS CANDIDATS DE NOUS PROCESSOS SELECTIUS DEL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

  En la propera convocatòria i en endavant, per participar en els processos selectius de concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears haureu de fer la inscripció electrònica.

  Per això, és imprescindible que disposeu del Certificat digital de persona física i de l'aplicació de Signatura electrònica.

  Des de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals us recomanam que consulteu aquesta guia per saber com fer-ho.

 • 11/03/2021 - Notificació i Registre d'Agressions (NIRA) als professionals

  Disponible per a tots els professionals del Servei de Salut l’aplicació informàtica NIRA, per facilitar el registre, la investigació i l’anàlisi de les agressions d’usuaris a professionals

Butlletí núm.85 - Sessió «I… si fossin les teves dades?»

 • Tractes les dades i els sistemes d'informació com t'agradaria que els tractassin els companys que tenen accés a les teves dades, a les dels teus familiars i/o gent propera?
 • T'agradaria que les teves dades no estiguessin disponibles quan necessitessis assistències?
 • T'agradaria que la teva història clínica es publicàs a Internet?,
 • Quines mesures de seguretat tens en compte en el teu lloc de feina?  

 

Aquestes i més preguntes són les que es plantegen en la sessió formativa «I… si fossin les teves dades?» que us presentam per mitjà d'aquest butlletí. La sessió té com a principals objectius els de conscienciar i formar el personal del Servei de Salut en matèria de protecció de dades i de seguretat de la informació, desenvolupant des d'un punt de vista amè i pràctic el Codi de bones pràctiques en tecnologies de la informació i de la comunicació del Servei de Salut de les Illes Balears.

 

El contingut de la sessió es divideix en els apartats següents:

 

Protecció de dades personals 

Dins aquesta secció es tracten les característiques de la seguretat i de la confidencialitat de la informació, així com dels principis de mínim privilegi i de necessitat de conèixer. 

 

Anàlisi de riscs: el factor humà 

El factor humà és el principal risc a causa de la dificultat de conscienciar i formar en matèria de protecció de dades i seguretat de la informació. 

Per això, en la formació s'enumeren els riscos associats a l'ús dels recursos com el correu electrònic, l'agenda professional, Internet, els dispositius mòbils, els suports extraïbles, les xarxes sense fils, la missatgeria instantània i les xarxes socials. 

 

Gestió de riscs: mesures preventives  

La sessió facilitarà mesures preventives per mitigar els riscs esmentats en l'apartat anterior, com poden ser la creació de contrasenyes robustes, la detecció de correus fraudulents, el bloqueig de la sessió quan ens absentam, així com la conservació sota clau de documents impresos i la seva destrucció de manera segura quan ja han complert la finalitat. 

Aplicar aquestes mesures requereix un esforç mínim per part dels usuaris i suposa minimitzar considerablement els riscs.

 

Pla de continuïtat: mesures correctives 

La principal mesura correctiva, una vegada s'ha detectat una incidència, és comunicar-la al més aviat possible i prestar la col·laboració necessària per resoldre-la.

 

Reflexió final 

Finalment, es planteja una reflexió:  

 

I tu… tractes les dades i els sistemes d'informació com t'agradaria que els tractassin els companys que tenen accés a les teves dades, a les dels teus familiars i/o gent propera

 

Accés al material 

Si no has pogut assistir a la sessió a la teva gerència, no et preocupis. Fes clic en els enllaços següents per accedir a tot el material relacionat:

 

Nom de la sessió : I… si fossin les teves dades?