Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí n.º 55 - any 2018 - Seguretat: galetes informàtiques (cookies)

Actualment, Internet és un dels sectors més rendibles de l’economia arreu del món, més concretament el de la publicitat en línia. I és que, per mitjà dels dispositius d’emmagatzematge anomenats “galetes informàtiques” (cookies) i la recuperació de dades, els prestadors de serveis obtenen dades relacionades amb els usuaris, que posteriorment utilitzen per prestar serveis concrets, servir publicitat o com a base per desenvolupar millores o nous productes i serveis.

 

Què són les galetes?

Les galetes són fragments d’informació que el navegador recull de les pàgines web visitades. Aquesta informació només s’emmagatzema durant la navegació en el cas de les galetes de sessió, però amb les galetes permanents la informació es manté a l’equip a fi que el responsable de la galeta pugui tractar-la en el futur; el període de temps pot abastar des de només uns minuts fins a diversos anys.

 

Com es regula l’ús de les galetes?

La normativa vigent imposa dues obligacions al prestador del servei: el deure d’informació i l’obtenció del consentiment.

En resum, ha de facilitar el següent:

Imatge 2 butlletí 55

La informació facilitada en el moment de sol·licitar el consentiment ha de ser prou completa per permetre als usuaris entendre la finalitat per a la qual s’instal·len les galetes i conèixer els usos que s’hi donaran.

El consentiment es pot obtenir per mitjà de fórmules expresses, com ara clicant en un apartat que indiqui “hi consent”, “ho accept” o algun terme similar.

 

Quins riscos pot suposar per a l’usuari l’ús de galetes?

Tot i que a priori les galetes per si mateixes no haurien de suposar un risc per a l’equip, poden ser mal utilitzades per obtenir més informació de la que caldria, o ser compartides amb altres persones sense consentiment o fins i tot ser robades per suplantar la identitat.

 

Com protegir-se de galetes no volgudes?

Des de l’Oficina de Seguretat recomanam seguir unes pautes per ajudar a protegir l’equip dels riscos que pot suposar l’ús de galetes navegant per Internet:

 • Utilitzau la navegació amb protecció contra el seguiment que ofereixen alguns navegadors web.

  Imatge 3 butlletí 55

 • Periòdicament, feis neteja de galetes seguint les recomanacions del navegador (Chrome, Internet Explorer o Firefox).
 • Llegiu les polítiques de privacitat de les pàgines web a les quals doneu les vostres dades personals.
 • Podeu consultar la política de privacitat del Portal del Pacient del Servei de Salut clicant en aquest enllaç.

Imatge 4 butlletí 55

Per a més informació sobre l’ús i la gestió de les galetes, consultau l’Oficina de Seguretat de l’OTIC escrivint a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..