Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 28/04/2021 - AVÍS IMPORTANT PER ALS CANDIDATS DE NOUS PROCESSOS SELECTIUS DEL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

  En la propera convocatòria i en endavant, per participar en els processos selectius de concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears haureu de fer la inscripció electrònica.

  Per això, és imprescindible que disposeu del Certificat digital de persona física i de l'aplicació de Signatura electrònica.

  Des de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals us recomanam que consulteu aquesta guia per saber com fer-ho.

 • 28/04/2021 - Núm.5 - REVISTA IBSALUT INFORMA

  Ja està disponible el número 5 de la revista IB-SALUT informa d'abril 2021, un mitjà amb informació d’interès per al personal del Servei de Salut.

 • 11/03/2021 - Notificació i Registre d'Agressions (NIRA) als professionals

  Disponible per a tots els professionals del Servei de Salut l’aplicació informàtica NIRA, per facilitar el registre, la investigació i l’anàlisi de les agressions d’usuaris a professionals

 • 08/03/2021 - L’examen del concurs oposició de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària es realitzarà el 6 de juny

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària es realitzarà el dia 6 de juny de 2021, a les 11.00 hores, a les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa. Les seus de la prova es publicaran els propers dies en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el portal web del Servei de Salut de les Illes Balears www.ibsalut.es

Butlletí n.º 55 - any 2018 - Seguretat: galetes informàtiques (cookies)

Actualment, Internet és un dels sectors més rendibles de l’economia arreu del món, més concretament el de la publicitat en línia. I és que, per mitjà dels dispositius d’emmagatzematge anomenats “galetes informàtiques” (cookies) i la recuperació de dades, els prestadors de serveis obtenen dades relacionades amb els usuaris, que posteriorment utilitzen per prestar serveis concrets, servir publicitat o com a base per desenvolupar millores o nous productes i serveis.

 

Què són les galetes?

Les galetes són fragments d’informació que el navegador recull de les pàgines web visitades. Aquesta informació només s’emmagatzema durant la navegació en el cas de les galetes de sessió, però amb les galetes permanents la informació es manté a l’equip a fi que el responsable de la galeta pugui tractar-la en el futur; el període de temps pot abastar des de només uns minuts fins a diversos anys.

 

Com es regula l’ús de les galetes?

La normativa vigent imposa dues obligacions al prestador del servei: el deure d’informació i l’obtenció del consentiment.

En resum, ha de facilitar el següent:

Imatge 2 butlletí 55

La informació facilitada en el moment de sol·licitar el consentiment ha de ser prou completa per permetre als usuaris entendre la finalitat per a la qual s’instal·len les galetes i conèixer els usos que s’hi donaran.

El consentiment es pot obtenir per mitjà de fórmules expresses, com ara clicant en un apartat que indiqui “hi consent”, “ho accept” o algun terme similar.

 

Quins riscos pot suposar per a l’usuari l’ús de galetes?

Tot i que a priori les galetes per si mateixes no haurien de suposar un risc per a l’equip, poden ser mal utilitzades per obtenir més informació de la que caldria, o ser compartides amb altres persones sense consentiment o fins i tot ser robades per suplantar la identitat.

 

Com protegir-se de galetes no volgudes?

Des de l’Oficina de Seguretat recomanam seguir unes pautes per ajudar a protegir l’equip dels riscos que pot suposar l’ús de galetes navegant per Internet:

 • Utilitzau la navegació amb protecció contra el seguiment que ofereixen alguns navegadors web.

  Imatge 3 butlletí 55

 • Periòdicament, feis neteja de galetes seguint les recomanacions del navegador (Chrome, Internet Explorer o Firefox).
 • Llegiu les polítiques de privacitat de les pàgines web a les quals doneu les vostres dades personals.
 • Podeu consultar la política de privacitat del Portal del Pacient del Servei de Salut clicant en aquest enllaç.

Imatge 4 butlletí 55

Per a més informació sobre l’ús i la gestió de les galetes, consultau l’Oficina de Seguretat de l’OTIC escrivint a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..