Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí n.º 58 - any 2018 - Consells de seguretat per a l'estiu

L'estiu és a la cantonada, entre altres coses, perquè tots puguem desconnectar del treball i descansar merescudament. Tanmateix, no hem de descuidar la seguretat de la nostra informació. Pensau que els cibercriminals i els incidents de seguretat no tanquen per vacances, així que, per favor, no abaixem la guàrdia.

Així doncs, per prevenir ser víctima d'atacs informàtics i posar en risc la nostra informació durant les vacances d'estiu, vos proposam diversos consells que vos permetran gaudir d'unes vacances segures:

Evitau connectar-vos automàticament a xarxes WI-FI públiques no segures. Aquest tipus de xarxes, es consideren insegures i poden posar en perill la informació, tant personal com professional, que emmagatzemam als nostres dispositius, així com també les credencials que utilitzam, per accedir a les nostres aplicacions i pàgines web habituals (per exemple, la banca en línia). En tot cas, si decidim connectar-nos a una xarxa WI-FI pública, és altament recomanable que prèviament comprovem que és una xarxa oficial i que ofereix certes garanties de seguretat —com és l'ús de protocols segurs WPA o WPA2— Així mateix, és recomanable activar les connexions Bluetooth i WI-FI dels nostres dispositius només quan vulguem utilitzar-les, de manera que no es converteixin en portes obertes a possibles intrusos.

No accedir a informació sensible des d'ordinadors públics. Si s'utilitzen ordinadors públics cal recordar que igual que vós, d'altres poden accedir a aquesta informació. Per tant, hem d'evitar accedir a dades corporatives des de qualsevol dispositiu públic. La informació podria ser capturada si l'ordinador està infectat, o es podria emmagatzemar en forma de fitxers temporals i quedaria a disposició de qualsevol que accedís als arxius esmentats.

Si volem descarregar alguna aplicació convé anar amb compte amb la descàrrega d'aplicacions procedents de llocs web no segurs o de botigues no oficials, alguna d'aquestes aplicacions pot contenir codi maliciós, l'objectiu del qual sigui infectar el nostre dispositiu i robar-nos la informació. Hem d'intentar descarregar les aplicacions des de les botigues oficials, com Google Play i Apple Store, ja que disposen de mesures de seguretat que impedeixen la distribució d'aquestes aplicacions malicioses o fraudulentes.

Cura amb el que pujam i diem a les xarxes socials. És important ser previngut a l'hora de pujar informació a les xarxes socials i no compartir més informació de la necessària, especialment a les vacances que és l'època de l'any en què solem ser més propensos a això. Hem de tenir en compte que tota la informació que publiquem sobre nosaltres, ja sigui personal o corporativa, podria ser molt útil per a qualsevol cibercriminal.

Alerta amb la pesca de credencials (phishing). Es tracta d'un dels atacs cibernètics més freqüents utilitzats pels cibercriminals. Mitjançant la pesca de credencials l'atacant prova de suplantar la identitat d'un tercer, com una entitat bancària, companyies telefòniques, o una companyia energètica, amb l'objectiu de robar la nostra informació i cometre frau. Per tant, és important que parem especial atenció al correu i no revelem informació personal ni corporativa, quan es tracti de correus de dubtosa procedència i de dubtós contingut.

Feis còpies de seguretat de tot el que no volgueu perdre. Sempre és millor prevenir que curar. Si decidiu portar de vacances qualsevol dispositiu, no oblideu fer una còpia de seguretat i deixar-la a casa. D'aquesta manera, si perdem o si ens roben el dispositiu, o fins i tot si som víctimes d'un atac cibernètic, podrem recuperar la nostra informació més valuosa.

Manteniu l'antivirus actiu i actualitzat a tota hora. Protegiu tots els vostres dispositius amb un antivirus que estigui sempre actiu i actualitzat abans de sortir de viatge, és una barrera senzilla i eficaç entre el seu dispositiu i els cibercriminals.

Protegiu l'accés als vostres dispositius correctament. Segons un estudi recent sobre els hàbits de seguretat dels ciutadans espanyols, és poc freqüent que utilitzem diferents contrasenyes per als diferents dispositius, serveis o aplicacions a què accedim. És recomanable que siguem conscients de la importància de la confidencialitat de les nostres contrasenyes, i que les canviem periòdicament. Tampoc no és bona pràctica guardar-la als nostres dispositius perquè no haver de teclejar-la cada vegada, i molt menys en un Pos-it perquè no l’oblidem quan tornem de vacances.