Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Butlletí nº8 any 2012 - El Dia de la protecció de dades a Europa

El passat 28 de gener es va celebrar per sisè any consecutiu el Dia de la protecció de dades a Europa.

Qui promou la celebració?

La Comissió Europea, el Consell d’Europa i les autoritats de protecció de dades dels estats de la Unió Europea.

 

Quin és l’objectiu d’aquesta celebració?

Acostar i impulsar el coneixement dels drets en matèria de protecció de dades i de privacitat entre la població, divulgar el bon ús de la informació personal i fomentar les pràctiques respectuoses amb els drets de la ciutadania.

 

Des de quan se celebra?

El Dia de la protecció de dades a Europa es remunta a l’any 2006, quan el Comitè de Ministres del Consell d’Europa va establir aquesta celebració anual a Europa cada 28 de gener, en commemoració de l’aniversari de la signatura del Conveni 108 del Consell d’Europa per la protecció de persones respecte al tractament automatitzat de dades de caràcter personal.

 

Com promouen aquest dia les autoritats espanyoles de protecció de dades? 

Les diferents autoritats de protecció de dades d’Espanya han promogut en les seves pàgines web la celebració d’aquest dia. Cal destacar la iniciativa de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, que ha publicat un vídeo informatiu molt il·lustratiu en què es relata la vida d’un personatge anomenat Dato i per mitjà del qual s’ajuda la ciutadania a familiaritzar-se amb els drets fonamentals de la protecció de dades.

 

On es pot trobar més informació sobre el dret a la protecció de dades? 

Les agències de protecció de dades disposen d’un espai dedicat a la ciutadania per mitjà del qual proporcionen informació, especialment respecte als principis de la Llei de protecció de dades i els drets de la ciutadania amb relació al tractament de les seves dades.

 

Agència Espanyola de Protecció de Dades

imagen 

Autoritat Catalana de Protecció de Dades

imagen 

 

Agència de Protecció de Dades de la Comunitat de Madrid 

 

Agència Basca de Protecció de Dades

imagen