Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Butlletí nº 15 any 2012 - Seguretat, també per Nadal

Durant les festes nadalenques, sovint no tenim cura d’un aspecte tan important com la seguretat a l’hora de navegar per Internet, fer compres o operacions en línia i compartir imatges o fitxers amb familiars i amics.

 

Per aquest motiu, us oferim algunes utilitats gratuïtes que us permetran continuar gaudint d’aquestes festes amb més tranquil·litat, per evitar tant com sigui possible que qualque ciberdelinqüent us robi el Nadal. 

 

Avast! Free Antivirus

Sistema antivirus amb capacitat per detectar i prevenir amenaces i programes maliciosos i per oferir protecció a la xarxa. Pel que fa a la velocitat d’anàlisi, està entre els millors antivirus. També n’hi ha versions de pagament, que incorporen més funcionalitats. 

URL: http://www.avast.com/es-es/index

 

Ad-Aware Free

Eina antiespies gratuïta, intuïtiva i fàcil d’emprar. Té capacitat per eliminar els pro-grames espia trobats i, a més, s’actualitza automàticament. També permet esborrar el contingut de la memòria cau, les galetes (cookies), l’historial de navegació, etc., dels navegadors Internet Explorer, Firefox i Opera. 

URL: http://es.lavasoft.com

 

KeePassX

KeePassX és un gestor de contrasenyes multiplataforma que permet guardar en una base de dades informació diversa, com ara noms d’usuari, contrasenyes, adreces web, fitxers adjunts, comentaris, etc. La base de dades està xifrada per mitjà d’AES o Twofish, utilitzant una clau de 256 bits o bé un fitxer del sistema; d’aquesta manera, només s’obre amb aquest fitxer, que pot estar emmagatzemat en qualsevol suport (USB, CD...). A més, disposa d’una petita utilitat per generar contrasenyes segures de manera ràpida i senzilla. 

URL: www.keepassx.org (només en anglés)

 

EscudoWeb

Eina de control parental el funcionament de la qual es basa en l’ús de perfils. En té alguns de definits per defecte, tot i que se’n poden crear més basant-se en el temps d’ús (configurant l’horari segons el perfil) o en les limitacions de continguts, programes i serveis que es poden emprar (perfil lliure o bloquejat). 

URL: http://www.escudoweb.com/family.php (només en espanyol)

 

imagen

Tot l’equip de l’Oficina de Seguretat us desitja bones festes

 

Podeu ampliar aquesta selecció d’utilitats en el web de l’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO).