Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí n.º 46 - any 2016 - Ús d'Internet

La connexió a Internet és una eina de treball proporcionada pel Servei de Salut perquè els empleats puguin acomplir les seves tasques.

Per garantir la seguretat de la informació i les dades de la xarxa del Servei de Salut és important fer un bon ús de la connexió a Internet i tenir en compte algunes mesures preventives per evitar incidents, que recollim en aquesta nova edició del BUTLLETÍ INFORMATIU:

 • Navegau sempre tenint a l’equip un antivirus actualitzat. Així mateix, és important que el sistema operatiu i, sobretot, el navegador també estiguin actualitzats, perquè un equip obsolet és el millor dels reclams per al programari maliciós (virus, troians, ransomware…).
 • No descarregueu fitxers des d’URL (adreces d’Internet) que no siguin de confiança, ja que poden contenir virus que provoquin un incident molt greu en la seguretat.
 • Heu de tenir present que les descàrregues de fitxers d’Internet sempre han de ser respectuoses amb els drets de la propietat intel·lectual.
 • Si introduïu dades importants com ara credencials (contrasenyes), dades personals o informació protegida especialment, assegurau-vos que el formulari web s’enviï sota un protocol segur (HTTPS, per exemple). En cas contrari, algú podria capturar aquesta informació i utilitzar-la sense autorització.
 • Assegurau-vos que navegau per pàgines web legítimes. Consultau el contengut dels certificats digitals que les webs presenten al visitant (el pany que apareix a la barra d’adreces del navegador) per garantir que són qui diuen que són. És molt senzill suplantar una web legítima copiant-ne el contengut, però no es pot suplantar el contengut del certificat si està signat per una autoritat de certificació.
 • Heu d’atendre els missatges del navegador sobre certificats caducats, revocats o signats per una autoritat de certificació no reconeguda, i heu de desconfiar d’aquestes pàgines, sobretot si heu d’introduir-hi informació important.
 • No empreu serveis d’emmagatzemament al núvol (cloud) per guardar o transferir informació especialment protegida del Servei de Salut, llevat que tengueu l’autorització de la Subdirecció de Tecnologia i Sistemes d’Informació, ja que ningú no garanteix que sigui una ubicació segura i confidencial.
 • Si necessitau descarregar gran quantitat de dades, avisau abans el Centre d’Explotació de Sistemes d’Informació Corporatius (CESIC) perquè pugui valorar l’impacte d’aquesta descàrrega en la resta dels usuaris de la xarxa.
 • Si activau l’opció de recordar les contrasenyes al vostre navegador, heu de tenir en compte que qualsevol usuari amb accés al vostre equip podrà utilitzar la contrasenya per accedir en nom vostre.

Tot i que el Servei de Salut ha implantat les mesures de seguretat perquè la navegació i el correu electrònic siguin segurs, la línia de defensa principal és l’usuari.

 

La seguretat és responsabilitat de tothom