Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 30/07/2021 - Oferta de contractació dirigida a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

  El Servei de Salut de les Illes Balears realitza una oferta de contractació dirigida a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

  El personal al qual va dirigit:

  • Enfermer@
  • Tècnic@ de Grau Mitjà en cures auxiliar d'infermeria. TCAES


  Condicions:

  • Nomenament de 2 mesos de durada
  • Allotjament en hotel
  • Incorporació immediata


  Els professionals interessats a dur a terme la prestació de serveis en les condicions indicades, han de remetre un correu electrònic informant de la seva disponibilitat a bolsaunica@ssib.es, indicant en l'assumpte NOMENAMENTS EIVISSA.

  MOLT IMPORTANT: Anotar les DADES DE CONTACTE.


  Gràcies per endavant per la vostra col·laboració.

 • 08/09/2021 - Núm.6 - REVISTA IBSALUT INFORMA

  Ja està disponible el número 6 de la revista IB-SALUT informa de setembre 2021, un mitjà amb informació d’interès per al personal del Servei de Salut.


  Consultau també el número 5 de la revista IB-SALUT informa d'abril 2021.

 • 29/07/2021 - Oposicions: TÈCNIC MITJÀ SANITARI/TÈCNICA MITJANA SANITÀRIA EN CURES AUXILIARS D’INFERMERIA

  Nova convocatòria de concurs oposició

 • 28/05/2021 - Oferta de nomenaments temporals a infermeres i infermers per prestar serveis a Mallorca, a Menorca i a Eivissa

  El Servei de Salut de les Illes Balears ofereix nomenaments temporals a infermeres i infermers per prestar serveis a Mallorca, a Menorca i a Eivissa.

   

  Condicions:

  •  Contractes per cobrir vacances i substitucions
  • Incorporació immediata (juny de 2021)
  • Retribució segons la taula salarial de 2021

  Els professionals interessats a prestar serveis amb les condicions indicades han d'enviar un correu electrònic per informar de la seva disponibilitat a l'adreça bolsaunica@ssib.es.

   

  En l'assumpte han d'indicar «nomenament infermer/infermera».

   

  En el cos del missatge han d'indicar les dades de contacte: nom i llinatges, número del document d'identitat, número de telèfon i adreça electrònica de contacte.

   

  També és convenient que adjuntin el currículum i que indiquin en quina àrea o processos tenen experiència i en quina illa o en quines illes estan disposats a treballar.

 • 19/05/2021 - Oferta dirigida a professionals d’infermeria jubilats per col·laborar en la campanya de vaccinació de la COVID-19

  El Servei de Salut de les Illes Balears comunica als professionals d’infermeria especialistes que estiguin jubilats i vulguin incorporar-se al servei actiu per col·laborar en la campanya de vaccinació de la COVID-19 que poden informar del seu interès per comptar amb els seus serveis, de conformitat amb el Reial decret llei 8/2021i per atendre les seves peticions.

   

  Aquesta és una mesura més, duta a terme de forma excepcional per donar continuïtat a l’activitat assistencial, que és la màxima prioritat del Servei de Salut de les Illes Balears.

   

  Els professionals d’infermeria seran mobilitzats segons les necessitats de cada moment i de la manera més àgil possible per assegurar l’assistència sanitària a la població.

   

  Destinataris

  Professionals d’infermeria especialistes jubilats del Servei de Salut de les Illes Balears.

   

  Procediment

  Comunicar l’interès per prestar aquest servei escrivint a l’adreça electrònica RHDP.Informa@ibsalut.es o telefonant al 971 704 422 (ext. 1). Si es comunica per correu cal indicar en l’assumpte «Infermeres jubilades vaccinació» i en el cos del missatge cal consignar el nom complet, el nombre del document d’identitat i un telèfon de contacte, i indicar les dates de disponibilitat i l’illa on es vol prestar servei. ÉS UN REQUISIT ESTAR VACCINAT CONTRA LA COVID-19.

   

  Què s’ofereix

  • Compatibilitat amb la percepció de la pensió de jubilació.
  • Contractes d’un mes a temps complet o a temps parcial, renovables per la mateixa durada.
  • Durada màxima: fins al 31 de desembre de 2021.
 • 28/04/2021 - AVÍS IMPORTANT PER ALS CANDIDATS DE NOUS PROCESSOS SELECTIUS DEL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

  En la propera convocatòria i en endavant, per participar en els processos selectius de concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears haureu de fer la inscripció electrònica.

  Per això, és imprescindible que disposeu del Certificat digital de persona física i de l'aplicació de Signatura electrònica.

  Des de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals us recomanam que consulteu aquesta guia per saber com fer-ho.

 • 11/03/2021 - Notificació i Registre d'Agressions (NIRA) als professionals

  Disponible per a tots els professionals del Servei de Salut l’aplicació informàtica NIRA, per facilitar el registre, la investigació i l’anàlisi de les agressions d’usuaris a professionals

Pesca dirigida o spear phishing

Butlletí núm.88 - Què és la pesca dirigida o spear phishing?

Últimament s'han detectat diversos atacs de pesca dirigida o spear phishing cap a les empreses proveïdores del Servei de Salut de les Illes Balears. Aquests atacs d'enginyeria social són bastant difícils d'identificar perquè van dirigits directament contra les empreses proveïdores i, com a norma general, no passen pels nostres sistemes. Per això, només ens adonam si l'empresa ens reporta l'incident. 

 

Què és la pesca dirigida o spear phishing i com funciona? 

La pesca dirigida o spear phishing és una estafa per correu electrònic que té com a finalitat robar informació confidencial, com les credencials d'un compte o informació financera de la víctima. Això s'aconsegueix per mitjà de l'adquisició de dades personals de la víctima, com els amics, xarxes socials, llocs a on sol anar o telefonades. Bàsicament, els atacants suplanten la identitat d'un amic o entitat confiable per obtenir informació confidencial, generalment per mitjà del correu electrònic. 

 

Els atacs de pesca dirigida o spear phishing es dirigeixen a una víctima determinada i els correus electrònics es modifiquen per dirigir-s’hi específicament. Suposadament provenen d'una entitat amb la qual la víctima està familiaritzada i contenen informació personal o financera. Un dels pilars de la pesca dirigida o spear phishing, a diferència de la pesca o phishing, és que els atacants intenten recopilar tanta informació personal sobre les seves víctimes com sigui possible perquè els correus electrònics que envien semblin legítims i així augmentar les possibilitats d'enganyar els destinataris perquè facin clic sobre un enllaç o descarreguin algun arxiu adjunt. El senyal d'advertiment més obvi i en què primer cal fixar-se és una adreça de correu electrònic falsa o una que se sembli a la de la nostra entitat amb faltes ortogràfiques.  

 

Normalment, els correus electrònics de pesca dirigida o spear phishing es caracteritzen per contenir explicacions urgents perquè el destinatari actuï amb rapidesa. Per exemple, informen que el nostre compte bancari està bloquejat, que tenim una factura pendent de pagament, que la nostra contrasenya està caducada o que el nostre ordinador necessita una actualització urgent per poder seguir funcionant. L'objectiu final és inculcar un sentit d'urgència per fer una tasca usant un llenguatge familiar perquè el destinatari dubti el menys possible.

 

Com em puc protegir de la pesca dirigida o spear phishing

 1. Si rebeu un correu electrònic inesperat i d'origen desconegut, n’heu de desconfiar i no l’heu d’obrir. 
 2. Analitzau detalladament el correu per intentar identificar qualsevol aspecte sospitós i especialment verificar que els dominis dels correus (@ibsalut.es@ssib.es@hsll.es@hgmo@hcin@hman...) són correctes. 
 3. Si, així i tot, ja heu obert un correu sospitós, mai no heu de fer clic en els enllaços que contingui ni heu d’obrir cap fitxer adjunt. 
 4. No respongueu cap correu sospitós, no faciliteu mai dades personals ni informació sobre els vostres comptes ni faceu cap acció si heu rebut algun tipus de coacció per mitjà d'aquest correu. 
 5. Heu de saber que els serveis d'informàtica MAI no sol·liciten que es facilitin contrasenyes. 
 6. No heu d’introduir les credencials de Servei de Salut en webs no corporatives. 
 7. Utilitzau credencials robustes. Preferiblement han de contenir una majúscula, una minúscula, un número i un caràcter especial. 
 8. Les entitats legítimes mai no us sol·licitaran informació personal ni compartir la vostra contrasenya. 
 9. Per comprovar que un enllaç és legítim, podeu passar el ratolí sobre l'enllaç (sense clicar) per verificar que realment us redirigirà a una adreça legítima. 
 10. Si teletreballau, assegurau-vos que el vostre ordinador personal disposa d'un antivirus actualitzat i té les últimes actualitzacions instal·lades. 

 

 

Cal recordar que, si detectau un correu sospitós, heu de notificar-ho immediatament telefonant al CAU o escrivint a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Finalment, i com sempre us traslladam, heu de tenir en compte que la seguretat de la informació és cosa de tots i comença per cadascun de nosaltres. 

 

Moltes gràcies per col·laborar.  

Servei de Seguretat de la Informació de la Subdirecció de Tecnologia de la Informació

 

Informació útil i fonts