Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 26/11/2020 - Qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360

  Dimarts, dia 1 de desembre, estaran disponibles els qüestionaris per a l’avaluació de l’acompliment per mitjà de FEEDBACK 360 a la secció de carrera professional. El darrer dia del termini per contestar-los és el 31 de gener de 2021.

  Us recordam que aquesta avaluació va dirigida al personal estatutari del Servei de Salut (excepte el personal temporal eventual) i que el període d’avaluació va del 01/05/2018 al 30/04/2019.

 • 13/11/2020 - Pròxims exàmens de concurs oposició per a cobrir places vacants de diverses categories de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA)
 • 02/09/2020 - Ajornat l'examen del concurs oposició d’infermeria d’urgències d’atenció primària

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària no es realitzarà el proper 8 de novembre, tal i com s’ha publicat en diferents mitjans, sinó que, segons les previsions, es trasllada al primer semestre de l’any 2021. Aquest ajornament obeeix a la càrrega assistencial a la qual ha de fer front aquest col·lectiu professional.

  La nova data de l’exercici, així com les seus on es desenvoluparà la prova, es faran públiques a través d'aquesta web.

 • 02/07/2020 - Lletra de desempat per a processos de selecció de borsa única

  El 2 de juliol de 2020, la Comissió de Seguiment de Borsa Única va dur a terme el sorteig per establir la lletra de desempat en la classificació dels nous processos de borses d’ocupació per a la selecció de personal temporal estatutari i de crides: la lletra resultant va ser la A. Aquest criteri de desempat s’aplicarà en els nous processos que es convoquin a partir d’aquesta data.

 • 23/04/2020 - Circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals

  El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit a tots els seus professionals. En una primera fase es faran les proves als que actualment estan més exposats al SARS-CoV-2; en una segona fase es faran a la resta. El circuit s’iniciarà a les gerències, que informaran els professionals respectius sobre la realització d’aquestes proves. Abans de fer-les, però, caldrà emplenar un formulari de consentiment informat. L'enllaç a aquest formulari ha estat enviat als professionals del Servei de Salut a través correu electrònic corporatiu correu.ssib.es.

Butlletí nº 14 any 2012 - Cursos gratuïts relacionats amb la seguretat de la informació

Una de les mesures de seguretat més rellevants en el marc legislatiu de la protecció de la informació és la FORMACIÓ i la CONSCIENCIACIÓ dels usuaris dels sistemes d’informació.

 

És imprescindible que prenguem consciència de la importància de les nostres accions en l’ús dels sistemes d’informació i de les aplicacions d’aquests, independentment de les mesures de seguretat tècniques que s’hagin implantat amb la finalitat de protegir-los.

 

Per això, per tal de poder incrementar els vostres coneixements sobre la seguretat de la informació, us presentam diversos cursos que us recomanam: 

1.    Codi de bones pràctiques en línia

Teniu a disposició el curs en línia sobre el Codi de bones pràctiques del Servei de Salut de les Illes Balears, acreditat per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears. 

Des del lloc web de l’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació es pot accedir a diversos cursos (en castellà), entre els quals hem triat els següents:

 

2.    Curs de la LOPD: adequació i compliment

Aporta una visió general i pràctica de tot allò referit a la Llei orgànica de protecció de dades (LOPD), inclosos el reglament de desple¬gament i importants qüestions relacionades amb l’adequació i el compliment a càrrec de les organitzacions responsables de fitxers.

 

3.    Curs d’introducció a la seguretat de la informació

Es tracta d’un curs introductori a les facetes i als aspectes diversos de la seguretat de la informació. Atesa la generalitat de les idees i dels conceptes tractats, va adreçat a tot tipus d’organitzacions, fins i tot a particulars.

 

4.    Curs d’introducció a la protecció del lloc de treball

És un breu repàs de conceptes relacionats amb la seguretat: s’hi defineixen els conceptes de amenaça i risc, i les contramesures. També s’hi repassen el mercat de la seguretat, les empreses que el formen i les diferents activitats que duen a terme.

 

Finalment, per a qui vulgui adquirir coneixements més avançats sobre la seguretat de la informació, presentam aquests dos webs:

 

5.    Intypedia

Hi trobareu vídeos molt didàctics sobre temes més avançats relacionats amb la seguretat perimetral i els programes maliciosos (malware), entre d’altres.

 

6.    SobreCursos

La Universitat Politècnica de Madrid ofereix un curs —amb lliçons quinzenals— sobre la seguretat de la informació a Internet.

 

 

Per a més informació sobre cursos en línia, adreçau-vos a l’Oficina de Seguretat de l’Oficina de Tecnologies de la Informació i les Comu¬nicacions escrivint a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..