Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 28/04/2021 - AVÍS IMPORTANT PER ALS CANDIDATS DE NOUS PROCESSOS SELECTIUS DEL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

  En la propera convocatòria i en endavant, per participar en els processos selectius de concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears haureu de fer la inscripció electrònica.

  Per això, és imprescindible que disposeu del Certificat digital de persona física i de l'aplicació de Signatura electrònica.

  Des de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals us recomanam que consulteu aquesta guia per saber com fer-ho.

 • 28/04/2021 - Núm.5 - REVISTA IBSALUT INFORMA

  Ja està disponible el número 5 de la revista IB-SALUT informa d'abril 2021, un mitjà amb informació d’interès per al personal del Servei de Salut.

 • 11/03/2021 - Notificació i Registre d'Agressions (NIRA) als professionals

  Disponible per a tots els professionals del Servei de Salut l’aplicació informàtica NIRA, per facilitar el registre, la investigació i l’anàlisi de les agressions d’usuaris a professionals

 • 08/03/2021 - L’examen del concurs oposició de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària es realitzarà el 6 de juny

  L’examen del concurs oposició per cobrir les places vacants de la categoria d’infermeria d’urgències d’atenció primària es realitzarà el dia 6 de juny de 2021, a les 11.00 hores, a les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa. Les seus de la prova es publicaran els propers dies en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el portal web del Servei de Salut de les Illes Balears www.ibsalut.es

Butlletí nº 14 any 2012 - Cursos gratuïts relacionats amb la seguretat de la informació

Una de les mesures de seguretat més rellevants en el marc legislatiu de la protecció de la informació és la FORMACIÓ i la CONSCIENCIACIÓ dels usuaris dels sistemes d’informació.

 

És imprescindible que prenguem consciència de la importància de les nostres accions en l’ús dels sistemes d’informació i de les aplicacions d’aquests, independentment de les mesures de seguretat tècniques que s’hagin implantat amb la finalitat de protegir-los.

 

Per això, per tal de poder incrementar els vostres coneixements sobre la seguretat de la informació, us presentam diversos cursos que us recomanam: 

1.    Codi de bones pràctiques en línia

Teniu a disposició el curs en línia sobre el Codi de bones pràctiques del Servei de Salut de les Illes Balears, acreditat per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears. 

Des del lloc web de l’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació es pot accedir a diversos cursos (en castellà), entre els quals hem triat els següents:

 

2.    Curs de la LOPD: adequació i compliment

Aporta una visió general i pràctica de tot allò referit a la Llei orgànica de protecció de dades (LOPD), inclosos el reglament de desple¬gament i importants qüestions relacionades amb l’adequació i el compliment a càrrec de les organitzacions responsables de fitxers.

 

3.    Curs d’introducció a la seguretat de la informació

Es tracta d’un curs introductori a les facetes i als aspectes diversos de la seguretat de la informació. Atesa la generalitat de les idees i dels conceptes tractats, va adreçat a tot tipus d’organitzacions, fins i tot a particulars.

 

4.    Curs d’introducció a la protecció del lloc de treball

És un breu repàs de conceptes relacionats amb la seguretat: s’hi defineixen els conceptes de amenaça i risc, i les contramesures. També s’hi repassen el mercat de la seguretat, les empreses que el formen i les diferents activitats que duen a terme.

 

Finalment, per a qui vulgui adquirir coneixements més avançats sobre la seguretat de la informació, presentam aquests dos webs:

 

5.    Intypedia

Hi trobareu vídeos molt didàctics sobre temes més avançats relacionats amb la seguretat perimetral i els programes maliciosos (malware), entre d’altres.

 

6.    SobreCursos

La Universitat Politècnica de Madrid ofereix un curs —amb lliçons quinzenals— sobre la seguretat de la informació a Internet.

 

 

Per a més informació sobre cursos en línia, adreçau-vos a l’Oficina de Seguretat de l’Oficina de Tecnologies de la Informació i les Comu¬nicacions escrivint a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..