Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Butlletí nº 14 any 2012 - Cursos gratuïts relacionats amb la seguretat de la informació

Una de les mesures de seguretat més rellevants en el marc legislatiu de la protecció de la informació és la FORMACIÓ i la CONSCIENCIACIÓ dels usuaris dels sistemes d’informació.

 

És imprescindible que prenguem consciència de la importància de les nostres accions en l’ús dels sistemes d’informació i de les aplicacions d’aquests, independentment de les mesures de seguretat tècniques que s’hagin implantat amb la finalitat de protegir-los.

 

Per això, per tal de poder incrementar els vostres coneixements sobre la seguretat de la informació, us presentam diversos cursos que us recomanam: 

1.    Codi de bones pràctiques en línia

Teniu a disposició el curs en línia sobre el Codi de bones pràctiques del Servei de Salut de les Illes Balears, acreditat per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears. 

Des del lloc web de l’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació es pot accedir a diversos cursos (en castellà), entre els quals hem triat els següents:

 

2.    Curs de la LOPD: adequació i compliment

Aporta una visió general i pràctica de tot allò referit a la Llei orgànica de protecció de dades (LOPD), inclosos el reglament de desple¬gament i importants qüestions relacionades amb l’adequació i el compliment a càrrec de les organitzacions responsables de fitxers.

 

3.    Curs d’introducció a la seguretat de la informació

Es tracta d’un curs introductori a les facetes i als aspectes diversos de la seguretat de la informació. Atesa la generalitat de les idees i dels conceptes tractats, va adreçat a tot tipus d’organitzacions, fins i tot a particulars.

 

4.    Curs d’introducció a la protecció del lloc de treball

És un breu repàs de conceptes relacionats amb la seguretat: s’hi defineixen els conceptes de amenaça i risc, i les contramesures. També s’hi repassen el mercat de la seguretat, les empreses que el formen i les diferents activitats que duen a terme.

 

Finalment, per a qui vulgui adquirir coneixements més avançats sobre la seguretat de la informació, presentam aquests dos webs:

 

5.    Intypedia

Hi trobareu vídeos molt didàctics sobre temes més avançats relacionats amb la seguretat perimetral i els programes maliciosos (malware), entre d’altres.

 

6.    SobreCursos

La Universitat Politècnica de Madrid ofereix un curs —amb lliçons quinzenals— sobre la seguretat de la informació a Internet.

 

 

Per a més informació sobre cursos en línia, adreçau-vos a l’Oficina de Seguretat de l’Oficina de Tecnologies de la Informació i les Comu¬nicacions escrivint a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..