Noticies per a la ciutadania

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Notícies del Servei de Salut de les Illes Balears per a la ciutadania

Avui ha tingut lloc una jornada de treball de gestores de casos a l’Hospital Universitari Son Espases

El Servei de Salut disposarà a final de 2019 de cinquanta infermeres gestores de casos incorporades als centres de salut i als hospitals de les Illes Balears, cinc de les quals s’hi incorporaran en els mesos vinents: una a l’Àrea de Salut Mental, dues a l’atenció primària (una a Mallorca i una a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera), una a l’Hospital Universitari Son Espases i una a l’Hospital Universitari Son Llàtzer. Avui ha tingut lloc una jornada de feina de gestores de casos a Son Espases per fer balanç sobre la implementació del projecte i prioritzar els nous impulsos i accions dels anys vinents.

Residents

Hi ha 120 professionals de medicina, 27 professionals d’infermeria, 3 de psicologia, 4 de farmàcia, 1 de biologia i 1 de radiofísica 

La directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut en funcions, Margalida Frontera, i el gerent de l'Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, han donat la benvinguda als 156 residents que avui comencen la formació especialitzada en els hospitals públics i en els centres sanitaris d’Atenció Primària de les Illes Balears en un acte que ha tengut lloc a l’Hospital Universitari Son Espases. 

De les 157 places assignades s’han incorporats tots els professionals, excepte un metge de família a Eivissa, la qual cosa implica un 99,36 % d’incorporacions a les places ofertes.

Si una persona té una data assignada, la podrà consultar; si no, podrà saber quin dia va ser inclosa en la llista i la mitjana de temps de demora

Avui ha entrat en funcionament el nou web del Servei de Salut, que permetrà demanar i anul·lar cites i accedir a la història clínica de salut i a les llistes d’espera. El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, acompanyat de la subdirectora de Tecnologia i Sistemes d’Informació, Antonia Salvà, i del gerent de la Fundació Bit, Gabriel Frontera, ha presentat públicament el nou portal, que ja és accessible des de l’adreça <www.ibsalut.es>.

Els nous equipaments sanitaris suposen una inversió aproximada de 2,5 milions d’euros

El Servei de Salut de les Illes Balears ha resolt avui els concursos d’idees per a la construcció de les noves unitats bàsiques de salut (UBS) de Santa Margalida i de Consell. El projecte guanyador per a la UBS de Santa Margalida s’anomena “Osmosis” i és obra de l’empresa MCA Tècnics SL. “Expedito és el nom del projecte per a la construcció de la nova UBS de Consell i pertany a la UTE formada pels professionals Expedito Aparicio Cases i César Méndez.

Avui ha tengut lloc una reunió informativa amb els caps de servei i supervisors d’àrea del centre 

La setmana que ve entra en funcionament el nou Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor, àrea en la qual s’ha duit a terme l’adaptació del centre sanitari a les noves necessitats assistencials de la població i dels professionals. L’inici de l’activitat en el nou edifici es farà de manera progressiva i permetrà espais més amplis i un augment de serveis i circulacions més senzilles entre els espais per facilitar la tasca dels professionals sanitaris.

Pàgina 1 de 32