Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

El Servei de Salut resol els concursos d’idees per a la construcció de les noves unitats bàsiques de Santa Margalida i Consell

Els nous equipaments sanitaris suposen una inversió aproximada de 2,5 milions d’euros

El Servei de Salut de les Illes Balears ha resolt avui els concursos d’idees per a la construcció de les noves unitats bàsiques de salut (UBS) de Santa Margalida i de Consell. El projecte guanyador per a la UBS de Santa Margalida s’anomena “Osmosis” i és obra de l’empresa MCA Tècnics SL. “Expedito és el nom del projecte per a la construcció de la nova UBS de Consell i pertany a la UTE formada pels professionals Expedito Aparicio Cases i César Méndez.

 

El Servei de Salut va incloure en el Pla d’Infraestructures la construcció d’un edifici per albergar la Unitat Bàsica de Salut Santa Margalida després d’avaluar les necessitats del municipi, ja que té assignades 3.289 targetes sanitàries, 352 de les quals corresponen a pacients en edat pediàtrica. El concurs d’idees amb jurat per projectar i construir el nou centre, es va licitar amb  un pressupost d’execució d’1.493.763,60 €.

 

L’Ajuntament de Santa Margalida va cedir els terrenys on s’ubicarà el nou edifici, que tendrà 1.401 m2 de superfície construïda i albergarà tres consultes de medicina de família, una de pediatria, tres d’infermeria, una d’infermeria pediàtrica i una consulta polivalent. A més, hi haurà una sala d’extraccions, una sala de cures i una sala de cirurgia menor.

 

Pel que fa a la nova UBS de Consell, es va licitar el projecte per a la seva construcció amb un pressupost d’execució superior als 900.000 €. L'augment considerable de població de la zona de Consell ha fet necessària la construcció d’una nova unitat bàsica que incrementarà la seva plantilla amb un altre metge, una altra infermera i un pediatre a temps complet.

 

El nou equipament sanitari tendrà 760 m2 i disposarà de dues consultes de medicina de família; una de pediatria; dues d’infermeria; una consulta polivalent i dues sales de cures. L’unitat bàsica de salut de Consell atén una població de 3.651 targetes sanitàries.

 

La nova unitat bàsica, que millorarà la qualitat assistencial i l’accessibilitat, es construirà en uns terrenys que  l'Ajuntament de Consell ha posat a disposició del Servei de Salut. Es tracta d’una parcel·la amb una superfície de 4.134 m2 situada en el límit nord de la població, junt al poliesportiu municipal, un emplaçament ben comunicat i accessible.

 

La construcció d’aquestes noves unitats bàsiques forma part del Pla d’infraestructures d’atenció primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les unitats bàsiques de salut, cosa que suposa una inversió de 42 milions d’euros. Aquest Pla s’emmarca dins una estratègia global per potenciar l’atenció primària.

El Pla d’Infraestructures també projecta accions als centres de salut Bons Aires (Palma), Can Misses (Eivissa), Nuredduna (Artà), Pollença i Santa Ponça, i a les unitats bàsiques de Cala Millor, Calonge i Montuïri.

invalid quix collection shortcode!