Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

El Servei d'Hosteleria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera rep la certificació de qualitat ISO 22000

El Servei d'Hosteleria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha rebut la certificació de qualitat ISO 22000 i es converteix, així, en el primer servei d'hosteleria de l'IB-SALUT que té aquest sistema de gestió en seguretat alimentària. El Servei, dirigit per Margarita Molina, està format per 13 ajudants, 3 cuiners i 3 governantes; a més, l'empresa Serhs Food Area, proveïdor de l'Àrea de Salut, suma al servei 3 cuiners, 2 ajudants, un magatzemer i 3 dietistes més.

imagen

ISO 22000 és una norma internacional de certificació de qualitat que defineix els requisits per als sistemes de gestió de la seguretat alimentària i estableix un estàndard de seguretat alimentària harmonitzat i acceptat en tot el món, mitjançant la integració de múltiples principis, metodologies i aplicacions. ISO 22000 especifica els requisits per a un sistema de gestió de seguretat alimentària mitjançant la incorporació de tots els elements de les Bones Pràctiques de fabricació (GMP) i el Sistema d'Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític (APPCC), al costat d'un sistema de gestió adequat, que permet a l'organització demostrar que els productes que subministra compleixen els requisits reglamentaris en matèria de seguretat alimentària. L'estàndard ha estat dissenyat per cobrir tots els processos realitzats al llarg de la cadena de subministrament, que afecten tant directament com indirectament els productes que consumim. ISO 22000 és la norma de referència a nivell internacional que permet a les organitzacions establir una eina de gestió efectiva per mitigar els riscos de seguretat alimentària. A més, això permet reduir costos gràcies a l'aplicació d'uns sistemes de gestió més eficients i actuacions de millora contínua.