\ El Servei de Salut ha activat el protocol previst per a aquests casos, amb assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a les professionals afectades

\ L’ agressora ha pegat diversos cops de puny a les dues sanitàries quan intentaven reanimar-la

Una infermera i una metgessa del Dispositiu d’Intervenció Ràpida (DIR) d’Atenció Primària de Mallorca han estat agredides quan intentaven reanimar una dona que estava inconscient a l’aparcament del Centre d’Ensenyament Infantil i Primària (CEIP) Escola Graduada. Els fets han tengut lloc avui dematí, quan l’equip del DIR s’ha traslladat a l’aparcament del centre escolar després de rebre una cridada que demanava assistència. Quan intentaven reanimar la pacient, que estava inconscient, aquesta ha pegat un cop de puny a la infermera, i quan la metgessa ha intentat intervenir-hi per defensar la seva companya, la pacient li ha pegat tres cops de puny.

Les sanitàries han avisat la Policia Local, que ha comparegut al lloc dels fets i ha aconseguit reduir l’agressora, que ha estat traslladada a un centre hospitalari. Posteriorment, les dues sanitàries agredides han presentat una denúncia al quarter de la Policia Local de Palma.

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca condemnen enèrgicament qualsevol agressió, sigui verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic. Per la seva part, el Servei de Salut ha activat el protocol previst per a aquests casos, amb assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a les professionals afectades.

Cal recordar que des de la reforma del Codi penal (març de 2015) el personal sanitari públic és considerat “autoritat pública”, cosa que suposa que en cas de rebre una agressió es preveu una condemna de fins a quatre anys de presó per a l’agressor. El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l’aplicació de la condemna.

0
0
0
s2sdefault

Agenda AP Mallorca

Novembre 2021
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30