Relació de serveis que ofereix la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca mitjançant els centres de salut, les unitats bàsiques de salut i les unitats de suport: 

 

 

 

Activitats preventives i de promoció de la salut: gestió de la vacunació d'adults i d'infants (hi destaca la campanya de vacunació antigripal als centres de salut i a les escoles de Mallorca).

 

 

Intervencions comunitàries i d'educació per a la salut: promoció d'hàbits de vida saludable; abordatge del tabaquisme (individual i/o grupal); rutes saludables; prescripció social.

 

 

Promoció i educació per a la salut als centres educatius: Consulta Jove; prevenció del consum de substàncies tòxiques; salut sexual i reproductiva; alimentació saludable; vida activa. 

 

 

Educació grupal: intervenció avançada de deshabituació tabàquica; educació per a la salut; educació per a persones amb diabetis, etc.

 


 

Consulta d'infermeria (adults i pediatria): atenció a demanda, visites programades, atenció a domici­li i visites urgents; cures i altres tècni­ques; seguiment dels protocols establits a l’atenció primà­ria; proves diagnòstiques (electrocardiograma, espirometria, ecografia Doppler, etc.); programes d'atenció de pacients amb alguna malaltia crònica. 

 

 

Consulta de medicina de familia: atenció a demanda, visites programades, atenció a domicili i visites urgents; seguiment dels protocols establits a l’atenció primària; programes d’atenció de pacients amb alguna malaltia crònica. 

 

 

Consulta de pediatria i atenció de l'infant: atenció a demanda, visites programades, atenció a domicili i visites urgents; seguiment del Programa de salut infantojuvenil. 

 

 

Programa d'atenció domiciliària.

 

 

Atenció i gestió dels casos de pacients crònics complexos.

 

 

Programes d'atenció dels pacients crònics: hipertensió, diabetes, hiperlipèmies, obesitat, malalties respiratòries, etc.

 

 

Control del tractament d'anticoagulació oral (Sintrom®). 

 

 

Electrocardiogrames. 

 

 

Espirometries. 

 

 

Exploració de l'índex turmell-braç amb ecografia Doppler. 

 

 

Ecografies clíniques.

 

 

Cirurgia menor. 

 

 

Prova de la punxada (prick test). 

 

 

Extracció de sang i recollida d'altres mostres per fer analítiques (al centre de salut i a domicili).

 

 

Monitoratge ambulatori de la pressió arterial (MAPA).

 

 

Unitat d'atenció administrativa: informació i atenció a l'usuari; cites per consultas mèdiques, d'infermeria, de comares i d'especialitats hospitalàries; renovació de la tarjeta sanitària, etc.

 

 

Projectes de recerca a l'atenció primària.

 

 

Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària.

 

 

Centre docent de residents de comares i pregrau d'infermeria.

 

 

Atenció de la dona: planificació familiar; diagnòstic i seguiment de l'embaràs; diagnòstic precoç del càncer de cèrvix i d'endometri; atenció en el climateri, etc. 

 

 

Equip de Suport d'Atenció Domiciliària (ESAD). 

 

 

Unitat de fisioteràpia.

 

 

Unitat d'odontologia i salut bucodental.

 

 

Unitat de salut mental. 

 

 

Unitat de treball social. 

 

 

Unitat de conductes addictives.

   

Icon made by Freepik from www.flaticon.com 

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Maig 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31