El personal de la Sala de Parts de l’Hospital General Mateu Orfila ha organitzat unes xerrades d’acollida a les dones embarassades amb la finalitat d’apropar l’entorn hospitalari a les gestants i les seves parelles. La primera d’aquestes trobades s’ha celebrat aquest matí a la sala d’actes de l’Hospital i es repetiran cada darrer divendres de mes. El gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Manuel Yebra, i el cap del servei de Ginecologia de l’Hospital, el Dr. Juan Carlos Hermoso, han estat els encarregats de donar la benvinguda a les 24 dones i els respectius acompanyants que han participat en aquesta primera sessió. El Dr. Hermoso ha destacat la qualitat de tot l’equip humà del Servei, i ha assegurat que el centre compte amb unes instal•lacions i uns mitjans immillorables per atendre els parts.

Manuel Yebra i el Dr. Juan Carlos Hermoso

Aquestes xerrades, que imparteixen comares del centre, van dirigides a totes les embarassades d’entre 34 i 37 setmanes de gestació i, durant dues hores, s’ofereix una visió global de tot el procés de part i postpart amb informació concreta sobre el funcionament del paritori del Mateu Orfila.

A més dels conceptes bàsics i principals, s’explica quan s’ha d’acudir a l’Hospital, el circuït d’ingrés i els protocols que es segueixen a la vegada que es presenten les sales de parts a través de fotografies i vídeos. Les xerrades son obertes i gratuïtes i es recomana que les gestants vagin acompanyades de la seva parella o de la persona que han escollit per estar al seu costat el dia del part. Representen, també, una oportunitat per tenir un contacte directe amb les comares i el personal de l’Hospital, poder resoldre dubtes o pors i oferir els consells necessaris a tenir en compte per quan arribi el moment del naixement del seu fill.

Isabel Aragón

Per donar a conèixer aquestes xerrades, s’han editat uns tríptics informatius que les comares dels centres de salut reparteixen entre les gestants que es troben en el darrer tram del seu embaràs.

Fotos:

  • El gerent, Manuel Yebra, i el Dr. Juan Carlos Hermoso, han donat la benvinguda i han presentat l’acte.
  • Isabel Aragón ha estat la comare encarregada de fer la sessió d’avui.

Banner directorio telefónico

Banner cita previa

Banner IBSalut