Hospital General Mateu Orfila

Hereu de l'antic Hospital Verge del Toro, l'Hospital General Mateu Orfila va ser inaugurat oficialment el 23 de febrer de 2007, data en la qual va començar el trasllat gradual dels serveis i de les unitats, que va culminar amb el dels pacients ingressats durant el matí del 6 de maig. 

alt

D'aquesta manera es va tancar un capítol que havia començat el setembre de 1998, durant els actes de celebració del 50è aniversari del començament de les obres de l'Hospital Verge del Toro. En aquell moment es va fer pública la futura construcció del centre hospitalari, en detriment de l'opció de reformar i ampliar un edifici que, pel que fa als serveis hospitalaris, havia entrat en funcionament el 14 de juny de 1956 i que dominava el port de Maó amb la seva imponent façana.

alt

Es va triar el nom actual en honor a Mateu Orfila, metge de Maó del segle XIX de fama internacional, qui --entre altres càrrecs-- va ser professor i degà durant disset anys de la Facultat de Medicina de París. A més, està considerat el pare de la toxicologia moderna.

La modificació estructural principal que s'ha duit a terme a l'Hospital General Mateu Orfila va tenir lloc l'any 2009, tot just dos anys després de la inauguració, en construir l'edifici que acull l'Hospital de Dia de Salut Mental.

La relació de gerents de l'Hospital General Mateu Orfila --i, per tant, de l'Àrea de Salut de Menorca-- és la següent :

  • Claudio Triay Madrid (2007)
  • Antonio Gómez Arbona (2007-2011)
  • José Luis Gallego Lago (2011-2013)
  • Manuel Yebra Benavente (2013-2015)
  • Antonio Gómez Arbona (des de 2015)

Atenció Primària de Menorca

El Decret 34/1987, de 21 de maig, d'ordenació sanitària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears --que va desplegar la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat-- va definir per a Menorca tres zones bàsiques de salut, a partir de les quals es va desenvolupar la reforma de l'atenció primària, amb la es varen obrir els nous centres de salut de Dalt Sant Joan (Maó, 1991), Canal Salat (Ciutadella, 1992) i es Banyer (Alaior, 1993) que varen substituir els ambulatoris respectius, que dataven de 1955.

alt

Posteriorment es varen crear dues noves zones bàsiques de salut, amb els centres de salut corresponents: Ferreries (2002) i Verge del Toro (Maó, 2008). En aquest darrer cas, es varen aprofitar les dependències de l'annex de l'antic Hospital. 

alt

Banner directorio telefónico

Banner cita previa

Banner IBSalut