\ Es tracta d’un moviment internacional d’infermeria que promou una major implicació d’aquest col·lectiu en les polítiques sanitàries

Atenció Primària de Mallorca s’ha adherit a la campanya global “Nursing Now”, un moviment global impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el “Consell Internacional d’Infermeres” amb l’objectiu de millorar la salut i garantir la sostenibilitat dels sistemes sanitaris, mitjançant una major implicació de les infermeres en les polítiques sanitàries a tots els nivells. Precisament, l’any 2020 ha estat designat per l’OMS com l’any de les infermeres i les matrones, coincidint amb el 200 aniversari del naixement de Florence Nightingale, considerada la mare de la infermeria moderna.

 

Així, Atenció Primària de Mallorca es compromet a treballar, juntament amb el Comitè Nursing Now Balears, en millorar el desenvolupament de la professió infermera, en avançar en la recerca, pràctica professional i innovació infermera, així com en l’impuls del lideratge i la visibilitat de les infermeres. L’any passat es varen adherir la Conselleria de Salut, la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB i el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA).

 

El setembre de l’any passat es va constituir el Comitè del Nursing Now Balears, amb l’objectiu de realitzar un diagnòstic de la situació a Balears i establir les propostes de millora per a l’any 2020. Aquest conclou que el desenvolupament de la professió infermera suposa una millora de la salut, promociona la igualtat de gènere i el creixement econòmic.

 

La situació de la població actual està marcada per l’increment de la cronicitat i l’envelliment i les desigualtats en salut lligades a la pobresa i a la condició social. Això fa cada vegada més necessari promoure els estils de vida saludables en les diferents etapes de la vida, potenciant les intervencions infermeres en promoció de la salut i prevenció de la malaltia, que són clars exemples de la necessitat d’invertir en la contractació de més professionals de la infermeria i en el seu ple desenvolupament.

 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Octubre 2023
L M X J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31