Fotografia: © Torres Mateu

 

Prop de 300 persones han participat per quart any consecutiu en la macroruta saludable organitzada amb motiu del Dia de les Illes Balears. Els participants, usuaris de diversos centres de

salut d’Atenció Primària de Mallorca, han començat la ruta a les 10.00 hores des de dos punts de Palma: la Feixina i la plaça de la Porta del Camp, amb l'objectiu d'arribar simultàniament al Parc de la Mar.

 

Una vegada en el Parc de la Mar, han fet exercicis dirigits per una usuària del centre de salut de Campos i una fisioterapeuta del centre de salut Emili Darder. La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, han rebut els participants en el Parc de la Mar, on també se'ls ha ofert fruita i aigua.

 

Centres de salut, impulsors de les rutes

Els centres de salut són els vertaders impulsors de les rutes saludables, que es dissenyen i validen conjuntament amb la Direcció General de Salut Pública i Participació, de manera que es té en compte l'opinió de les persones usuàries del centre de salut. El valor és el consens i la proximitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografia: © Torres Mateu

Els professionals sanitaris de cada centre de salut són els encarregats de fer la valoració dels hàbits entre els pacients i prescriure l'activitat física a cada usuari, així com d'acompanyar els usuaris a caminar per la ruta saludable. Així, es convida els usuaris a participar en els grups caminants, que són conduïts per un professional del centre de salut, normalment un dia a la setmana.

L'objectiu d'aquest programa és doble: d'una banda, la promoció de la vida activa i, de l’altra, el benestar de les persones que hi participen, ja que, a més dels beneficis per a la reducció de pes, s’ha vist que milloren les relacions humanes i l’estat psicosocial de les persones.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografia: © Torres Mateu

A Mallorca hi ha 62 rutes validades i algun centre de salut té més d'una ruta a la seva zona bàsica. A Menorca n’hi ha dues en els centres de salut de Ciutadella i Maó. A Eivissa hi ha una ruta saludable en el centre de salut Vila.

 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Maig 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31