\ Es tracta de divuit metges/metgesses i dos infermers/infermeres que s’han format a diversos centres de salut de l’Illa

\ A l’acte de graduació, que ha tengut lloc a Can Campaner, s’han lliurat als residents les orles commemoratives i diversos obsequis

 

Vint residents de medicina i infermeria familiar i comunitària han completat la formació a Mallorca. Del total, 18 són metges/metgesses i 2 són infermers/infermeres, que avui han participat a l’acte de graduació de medicina i infermeria familiar i comunitària a Can Campaner. Els 20 residents graduats enguany han completat la formació als centres de salut Trencadors (s’Arenal de Llucmajor), Sa Torre (Manacor) i Camp Redó, Coll d’en Rabassa, Escola Graduada, Sant Agustí, Son Pisà i Son Serra - La Vileta, tots ubicats al municipi de Palma.

 

A l’acte de graduació han assistit el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey; la directora mèdica d’Atenció Primària, Antònia Roca, i el cap d’estudis i la presidenta de la Subcomissió d’Infermeria de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària, Manuel Sarmiento i Jerònia Miralles, respectivament. Una vegada acabada la presentació, s’han lliurat als residents les orles commemoratives i diversos obsequis.

 

La formació dels metges interns residents (MIR) dura quatre anys, mentre que la dels infermers interns residents (IIR) en dura dos. Durant el temps de formació, l’itinerari comprèn rotacions, cursos, sessions clíniques i treballs de recerca, de salut pública i d'educació per a la salut, sempre tutoritzats pel tutor clínic del centre de salut. La Unitat de Medicina Familiar i Comunitària de Mallorca es va crear l’any 1979 amb la primera promoció espanyola d’especialistes en medicina familiar i comunitària que es varen formar pel sistema MIR. L’any 2011 es va acreditar de manera provisional com a unitat docent multiprofessional d’atenció familiar i comunitària, la qual cosa va permetre que l’any següent Mallorca pogués formar infermers en aquesta especialitat.

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Juny 2024
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30