L’Àrea de Salut de Menorca ha estat preseleccionada per optar a formar part de la xarxa estatal de Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures (CCEC) per a la implantació de guies de bones pràctiques en l’àmbit de la infermeria.

Gemma Martínez, Alexandra Pons i Jordi Ballester

Les infermeres Gemma Martínez i Alexandra Pons, al costat del director
d’infermeria de l’Àrea de Salut de Menorca, Jordi Ballester. 

Es tràfic de la segona edició d’una convocatòria oberta a tots els centres públics d’Espanya, que promou l’Institut de Salut Carles III, per fomentar i desenvolupar amb èxit guies de bones pràctiques basades en l’evidència creades per l’Associació d’Infermeres d’Ontario (Canadà). Aquesta iniciativa, que s’ha adoptat a països com ara Austràlia, els Estats Units o Xile mitjançant el projecte internacional BPSO (Best Practice Spotlight Organization), permet als centres seleccionats mantenir un acord de tres anys per guiar i facilitar la implantació de les guies clíniques per mitjà de formació, monitoratge i seguiments continus.

El projecte de l’Àrea de Salut de Menorca ha estat elaborat per les infermeres Gemma Martínez i Alexandra Pons, i preveu el compromís de la Gerència, la Direcció d’Infermeria i els professionals de l’Hospital General Mateu Orfila i dels centres d’atenció primària de Menorca per adaptar i aplicar tres guies d’infermeria: “Les cures i el maneig de l’ostomia”, “Valoració i selecció de dispositius d’accés vascular” i “La disminució de les complicacions del peu en persones diabètiques”. Aquests tres protocols d’intervenció han estat triats tenint en compte les patologies que es tracten en el conjunt dels centres de l’Àrea de Salut i també la novetat de la implementació i l’atractiu que representa per al personal d’infermeria introduir nous mètodes de treball que redundaran en benefici d’una atenció assistencial de més qualitat dels pacients.

A més de l’Àrea de Salut de Menorca, opten a formar part d’aquest programa un total de seixanta centres de tot l’estat. La resolució es coneixerà durant el darrere trimestre d’enguany.

Banner directorio telefónico

Banner cita previa

Banner IBSalut