El personal d’infermeria de la planta de Pediatria de l’Hospital General Mateu Orfila ha completat estades formatives d’una setmana a Son Espases per actualitzar coneixements i aprendre noves tècniques de cures intensives a nounats. De manera rotatòria, un total de deu professionals s’han desplaçat a l’hospital de referència per conèixer els treballs, les tècniques i els materials que s’utilitzen a l’UCI neonatal amb l’objectiu d’aplicar aquests coneixements en l’atenció que es presta als nounats que necessiten ser traslladats a Palma durant les hores que transcorren des de l’infantament fins a l’evacuació.

Professionals programa intercanvi Son Espases

Alguns dels professionals d’infermeria de la planta de Pediatria que han participat en el programa d’intercanvi amb Son Espases.

Segons explica la supervisora d’infermeria de la planta, Virgínia Vivanco, l’experiència ha estat molt positiva per l’excel·lent acollida del personal de l’UCI Pediàtrica de Son Espases i per les facilitats i el suport prestats pel gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Manuel Yebra, pel director d’Infermeria, Jordi Ballester, i pel cap del Servei de Pediatria, el Dr. Gabriel Moreno. La motivació dels professionals que han participat en aquest programa —que han hagut de sufragar una part de les despeses— també ha estat un factor imprescindible per poder dur a terme aquesta iniciativa, els resultats de la qual ja s’estan aplicant: s’han implementat nous protocols d’atenció als nounats i s’han incorporat nous materials, i també s’ha guanyat confiança i seguretat a l’hora d’atendre els nounats que han de romandre unes hores amb cures intensives, gràcies a l’aprenentatge de tècniques com la canalització d’un catèter central epicutani o la ventilació mecànica, entre d’altres. “La nostra estada a Son Espases també ens ha servit per comprovar la bona feina que feim a Menorca en temes com la lactància materna”, comenta Vivanco. 

El Servei d’Infermeria de Pediatria organitzarà sessions formatives per compartir els coneixements amb els companys que, per motius personals i familiars, no han pogut participar en aquest programa d’intercanvi amb Son Espases. Per la seva part, el director d’Infermeria, Jordi Ballester, valora molt positivament l’experiència per l’oportunitat de formació i reciclatge dels professionals i confia que sigui un primer pas per propiciar accions similars amb altres serveis de l’Hospital.

Banner directorio telefónico

Banner cita previa

Banner IBSalut