El Servei de Farmàcia Hospitalària de l’Hospital General Mateu Orfila s’ha sumat al V Dia de l’Adherència i Informació de Medicaments, que es va celebrar el dissabte 15 de novembre, per iniciativa de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), amb el suport del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Cartells informatius de la campanya a la Unitat de Pacients Externs de l’Hospital General Mateu Orfila.
Cartells informatius de la campanya a la Unitat de Pacients Externs de l’Hospital General Mateu Orfila.

Sota el lema “Tu medicación. Tu salud. Tu vida” (“La teva medicació. La teva salut. La teva vida”), la jornada de sensibilització recorda a la població la importància de complir el tractament prescrit i d’informar-se sobre els medicaments que cal prendre.

Les infermeres de la Unitat de Pacients Externs.
Les infermeres de la Unitat de Pacients Externs, María Isabel Farfán i Carmen Astol, informant una pacient sobre la importància de prendre correctament els medicaments.

Durant tot el matí, el personal de l’Hospital de Dia i de la Unitat de Pacients Externs de l’Hospital General Mateu Orfila va repartir díptics informatius amb consells sobre la presa de medicaments i va fer enquestes als pacients per conèixer l’adherència als seus tractaments. En aquest sentit, la SEHF adverteix que els oblits i l’abandonament són els motius més freqüents de la falta de compliment dels tractaments, una pràctica que comporta importants riscs per a la salut dels pacients; al contrari, millorar l’adherència suposa incrementar l’efectivitat dels tractaments. Per això insisteix que l’educació és la clau per abordar el problema i evitar les conseqüències —tant de salut com econòmiques— derivades d’un fracàs terapèutic.

Banner directorio telefónico

Banner cita previa

Banner IBSalut