El Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella) amplia la seva cartera de serveis amb unes noves instal·lacions d’hemodiàlisi per atendre els pacients de malalties renals de la zona de Ponent de l’illa. El gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Manuel Yebra; el coordinador d’Atenció Primària, el Dr. Oleo; l’alcalde de Ciutadella, Ramon Sampol, i la presidenta d’ALCER Menorca, Coloma Marquès, han visitat avui matí les noves dependències del servei, que s’han habilitat a la planta baixa del centre.

Les noves instal·lacions representen una millora important pel que fa al servei que fins ara es prestava a la Clínica Salus. Es tracta d’un espai més ampli, còmode i lluminós, que consta d’un taulell de recepció i control; una sala de diàlisi amb vuit monitors actius –quatre llits i quatre butaques– i altres dos monitors en reserva; un vestidor amb armariets i un lavabo adaptat per als usuaris; una sala per al material i per al personal d’infermeria; un despatx per a la consulta de nefrologia; un lavabo i el vestidor per al personal, i un espai destinat als residus. Hi destaca sobretot la nova planta de tractament d’aigua, situada en un espai annex, que disposa d’un doble sistema d’osmosi inversa, que garanteix una aigua ultrapura, de gran qualitat, que permet oferir les màximes garanties pel que fa a la seguretat dels pacients en tractament substitutiu renal.

Representants de l'Àrea de Salut de Menorca, l'alcalde de Ciutadella i la presidenta d'ALCER, durant la presentació de les instal·lacions.

La nova unitat de diàlisi del CS Canal Salat ocupa l’espai de l’antiga sala de reunions i de dues consultes, que s’han traslladat a la primera planta, on s’han habilitat quatre consultes, un despatx per a la treballadora social i nous lavabos per als usuaris.

Les instal·lacions funcionen com una unitat satèl·lit, de manera que depenen del Servei de Diàlisi de l’Hospital General Mateu Orfila, tot i que compta amb un equip de personal propi. A més de dues infermeres i una auxiliar d’infermeria, amb el trasllat del servei al Centre de Salut Canal Salat s’incorpora un nefròleg a l’equip, que estarà present a tots els torns de diàlisi de matí i de capvespre que es faran el dilluns, el dimecres i el divendres, amb la qual cosa millorarà el servei que reben els catorze pacients que actualment requereixen aquesta teràpia renal, que necessiten devers dues mil sessions l’any.

La presència del nefròleg a la unitat de diàlisi del CS Canal Salat també permetrà, a curt termini, incrementar les consultes de nefrologia per als pacients de Ciutadella. En concret, es preveu que es puguin obrir consultes un dia per setmana; cal tenir  en compte que actualment els especialistes del Mateu Orfila es desplacen a Canal Salat dues vegades cada mes. Aquesta millora assistencial permetrà agilitar les cites i reduir llistes d’espera d’aquesta especialitat al municipi.

Banner directorio telefónico

Banner IBSalut