Logo ASEF

\ El Dr. Mario Rubio Pérez va estudiar Bioquímica a la Universitat de Múrcia i procedeix de l'Hospital La Fe de València on ha fet l'especialitat

\ Amb aquesta incorporació són quatre els especialistes en Microbiologia de l'Hospital Can Misses, als quals cal sumar mitja jornada d'una biòloga molecular

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat un nou especialista a la plantilla del Laboratori de Microbiologia. Es tracta del Dr. Mario Rubio Pérez, que procedeix de l'Hospital Universitari La Fe de València, on s'ha especialitzat via BIR (Biòleg Intern Resident). La residència BIR és la formació sanitària especialitzada per a biòlegs, bioquímics i biotecnòlegs i actualment és l'única via per obtenir el títol de especialista per poder exercir a l'àmbit hospitalari.

El Dr. Rubio es va formar a la Universitat de Múrcia on va estudiar Bioquímica.

Amb la seva incorporació la plantilla arriba de nou als quatre especialistes, la Dra. Adoración Hurtado, cap del servei, la Dra. Susana Ramón, el Dr. Javier Segura i ara el recent incorporat Dr. Mario Rubio, als quals se suma la Biòloga molecular, Arantxa López que reparteix la jornada entre Microbiologia i la Unitat de Docència, Formació i Investigació, aquesta darrera àrea de la qual és responsable des de sis mesos.

La plantilla de Microbiologia es va ampliar a les cinc places dins l'adequació de plantilles a les necessitats actuals efectuada el 2022 dins dels objectius del Pla estratègic 2022-24.

Microbiologia realitza 204.385 proves el 2022

El Laboratori de Microbiologia ha realitzat el 2022 més de 200.000 proves, exactament 204.385 entre les quals es troben 49.955 proves de bacteriologia (urocultius, hemocultius, antígens de Legionella pneumophila i de Streptococcus pneumoniae, coprocultius, detecció de toxina A i B de Clostridium difficile , cultius bacteriològics, detecció d'Ag de rotavirus, adenovirus, norovirus i astrovirus intestinals), 1.306 proves per a diagnòstic de paràsits, 3.254 proves de control d'infeccions, 54.023 proves de biologia molecular, per exemple PCR de COVID o meningitis o les 81.1167 proves d'immunologia infecciosa entre d'altres.