vacunacovid.ibsalut.es
IDIOMA

VACCINACIÓ CONTRA LA COVID-19
A LES ILLES BALEARS

Què heu de saber sobre el vaccí contra la COVID-19?

Immunitat covid-19

Encara hi ha moltes persones susceptibles d’infectar-se
El vaccí és necessari per protegir-nos

Logo IBSALUT

Protecció contra
la COVID-19

Vaccí contra la COVID-19, les 3 emes,
ventilació, espais oberts i evitar multituds

Professionals sanitaris
de primera línia

Un 20 % dels més de 7.000 professionals sanitaris de primera línia
contra la COVID-19 varen ser vaccinats el primer dia

Anterior
Següent
Full screenExit full screen
Slider

El Servei de Salut de les Illes Balears actualitza constantment aquest espai d’acord amb l’avanç de l’estratègia estatal de vaccinació contra la COVID-19 i la seva adaptació a les Illes Balears


Preparau-vos per rebre el vaccí contra la COVID-19 i continuau seguint les mesures per protegir-vos del contagi

Vaccinau-vos contra la COVID-19, emprau màscara, manteniu la distància d’almenys 2 metres, evitau multituds, rentau-vos les mans sovint i ventilau els espais.

 • Administració d'una dosi addicional del vaccí de la COVID-19
  per a algunes persones immunodeprimides

  El 7 de setembre la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat ha aprovat administrar una dosi addicional del vaccí de la COVID-19 a algunes persones en situació de greu immunosupressió, en les quals existeix un risc elevat que es produeixi una resposta immune inadequada a la pauta convencional de vaccinació.

  En concret, la dosi addicional per a completar la pauta de vaccinació està indicada per a les persones amb:

  • trasplantament d'òrgan sòlid,
  • els receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics i
  • les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20.

  A partir del 09/09/2021 el Servei de Salut de les illes Balears captarà el grup de persones immunodeprimides i, per mitjans telefònics, els oferirà una cita per a l'administració d'una dosi addicional del vaccí de la COVID-19.

  Així doncs, a les persones en situació de greu immunosupressió de les Illes Balears se'ls administrarà una dosi addicional del vaccí de la COVID-19, amb una cita confirmada telefònicament. • La vaccinació, és obligatòria?

  No; com amb la resta de vaccinacions a Espanya, el vaccí contra el coronavirus no és obligatori.

  És possible que, sobretot al principi, es demani el motiu a les persones que no volen ser vaccinades. Això serà a efectes de tenir informació general dels aspectes que més preocupen els ciutadans, mai per perjudicar aquestes persones.

 • Es podria arribar a obligar a vaccinar?

  Només en circumstàncies molt determinades i per causes de risc greu per a la salut pública, però no es pot fer sense una intervenció judicial.

 • Hi ha algun vaccí millor que un altre?
  • Encara que hi pot haver un vaccí que sigui millor per a un determinat grup de persones, tots els vaccins autoritzats a la UE han demostrat ser segurs i molt eficaços. No es poden comparar les dades d'eficàcia dels diferents vaccins, ja que procedeixen de diferents estudis clínics duits a terme en entorns diferents i no s'han fet estudis comparatius dels vaccins.

  • L'important és que tots els vaccins tenen una efectivitat enfront de l’hospitalització superior al 80 % i han demostrat disminuir de manera important el percentatge de persones que necessiten ser hospitalitzades després de contreure la malaltia (dades d'estudis fets en la vida real).

  • S'ha demostrat que tots els vaccins aprovats a la UE són segurs, i el seu ús està avalat per la comunitat científica i pels organismes internacionals. Els beneficis de qualsevol dels quatre vaccins són molt superiors als riscs.
 • Per què m'hauria de vaccinar contra la COVID-19? Quina eficàcia té el vaccí?

  La vaccinació contra la COVID-19 ajuda a evitar que es contregui la malaltia

  • Tots els vaccins contra la COVID-19 disponibles actualment en la UE han demostrat ser segurs i eficaços per prevenir la COVID-19.
  • Tots els vaccins tenen una efectivitat enfront de l’hospitalització superior al 80 % i han demostrat disminuir de manera important el percentatge de persones que necessiten ser hospitalitzades després de contreure la malaltia (dades d'estudis fets en la vida real).
  • La vaccinació disminueix el risc de malaltia greu per COVID-19, fins i tot si es contreu la malaltia. A Espanya, les defuncions en residències d'ancians s'han reduït dràsticament, des del començament de la vaccinació. 
  • La vaccinació també pot protegir les persones no vaccinades, especialment aquelles amb major risc de desenvolupar la malaltia greu per COVID-19. La informació disponible suggereix que la vaccinació no només protegeix la persona vaccinada sinó que possiblement també evita que la persona vaccinada infecti altres persones (s'estan fent estudis en aquest moment per conèixer millor el seu impacte en la transmissió). 
 • És segur el vaccí? Quines reaccions pot provocar?

  Igual que tots els medicaments, els vaccins poden tenir efectes secundaris; la majoria són lleus i de curta durada, i no totes les persones que són vaccinades els pateixen.

  • Els vaccins enfront de COVID-19 autoritzats a la UE són segurs i han demostrat que tenen un impacte positiu en l'evolució de la malaltia. A més, hi ha procediments de rutina per garantir la seguretat de qualsevol vaccí que rebi autorització o aprovació d'ús.
  • Un gran nombre de persones han rebut el vaccí contra la COVID-19 i els informes sobre efectes secundaris greus, com ara reaccions al·lèrgiques o esdeveniments trombòtics després de la vaccinació, han estat molt escassos.
  • Les reaccions generals (febre, malestar, mal de cap, dolor en el punt d'injecció, dolors musculars) són lleus i es resolen per elles mateixes en 24-48 hores. Es pot prendre un antitèrmic o un analgèsic si és necessari.
  • Les reaccions generals (febre, malestar, mal de cap, dolor en el punt d'injecció, dolors musculars)  són més freqüents després de la 2a dosi en els vaccins de Moderna i Pfizer. En el cas de Vaxzevria (AstraZeneca), en comparació a la 1ª dosi, les reaccions notificades després de la 2ª dosi varen ser més lleus i menys freqüents.
  • Les reaccions adverses en general són més lleus en persones de 55 anys o més.
  • El risc de malaltia greu i mort per COVID-19 supera en gran mesura qualsevol benefici que pugui aportar la immunitat natural. La COVID-19 s'associa a complicacions greus que posen en risc la vida del pacient i pot tenir conseqüències a llarg termini en persones de totes les edats, fins i tot en persones d'altra banda sanes. A més, si s'adquireix la malaltia es pot transmetre a altres persones (familiars, amics, etc.).
 • El vaccí, em pot provocar la COVID-19?

  Els vaccins contra la COVID-19 generen una resposta immunitària sense la necessitat de patir la malaltia. Cap dels vaccins autoritzats i recomanats conté el virus viu que causa la COVID-19. Això significa que els vaccins contra el COVID-19 no poden provocar la malaltia per coronavirus.

 • Quin temps dura la protecció?

  Pel fet de ser vaccins molt nous, fins avui es desconeix quant en durarà la protecció. Tanmateix, el mateix esforç que s'ha posat en desenvolupar-los es posa també en estudiar-ne l’efectivitat i la durada de la protecció.Per què els vaccins contra la COVID19 compleixen amb les garanties de qualitat, seguretat i eficàcia?Quins vaccins s'administren a les Illes Balears?

A les Illes Balears, com a la resta d'Espanya, els vaccins estaran disponibles per a la població de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera d'una manera progressiva.

Actualment estan disponibles quatre vaccins: Comirnaty (Pfizer / BioNTech), Moderna (Lonza),Vaxzevria (AstraZeneca) i Janssen/J&J.

Comirnaty (Pfizer / BioNTech)
Tipus: ARN missatger
2 dosis per persona

El vaccí Pfizer/BioNTech ha estat el primer vaccí que ha arribat a Espanya una vegada autoritzat per la Comissió Europea i després de la revisió rigorosa a la que tots els vaccins se sotmeten per part de l'Agència Europea de Medicaments.

Moderna (Lonza)
Tipus: ARN missatger
2 dosis per persona

El vaccí de Moderna contra la COVID-19 ha estat el segon a arribar a Espanya, una vegada autoritzat per la Comissió Europea el 6 de gener de 2021 després de la revisió rigorosa a la que tots els vaccins se sotmeten per part de l'Agència Europea de Medicaments.

Vaxzevria (AstraZeneca)
Tipus: Vector adenovirus
2 dosis per persona

Balears reactiva la vaccinació de les persones menors de 60 anys que varen rebre una primera dosi del vaccí contra la COVID-19 de VaxZevria (AstraZeneca) a partir de les 15 hores del 2 de juny. Per mitjà d'un formulari les persones quedaran enregistrades al servei de citació del Servei de Salut i se’ls enviarà un SMS i un correu electrònic amb la cita per completar la pauta vaccinal

Janssen/J&J
Tipus: Vector adenovirus
1 dosi per persona

El vaccí de Janssen contra la COVID-19 ha estat el quart a arribar a Espanya, una vegada autoritzat per la Comissió Europea l'11 de març de 2021 i després de la revisió rigorosa a la que tots els vaccins se sotmeten per part de l'Agència Europea de Medicaments.


 • Balears reactivarà, el dimecres 24 de març de 2021, els centres de vaccinació massiva amb AstraZeneca

  18 març 2021, CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM

  El Consell Interterritorial es reunirà de nou dilluns per donar el vist i plau a la immunització amb aquesta vacuna, "segura i eficaç" segons l'EMA  La conselleria de Salut i Consum reactivarà dimecres l’activitat als centres de vacunació habilitats a totes les Illes Balears després que el Ministeri de Sanitat autoritzi, de nou, l’administració de la vacuna d’AstraZeneca. Es tracta d’una decisió que s’ha comunicat en el marc d’una convocatòria extraordinària del Consell Interterritorial, en el qual estan presents representants de totes les comunitats autonòmes i del Ministeri, i en el qual participat la consellera de Salut i Consum de les Illes Balears, Patricia Gómez.

  El Ministeri de Sanitat ha valorat positivament l’informe elaborat per l’Agència Europea de Medicaments que apunta que la vacuna d’AstraZeneca es eficaç i segura i que ha descartat que els episodis de trombosis detectats estiguin relacionats amb l’administració d’aquest fàrmac. Així ho ha explicat després del Consell Interterritorial la consellera de Salut i Consum.

  Segons ha explicat Patricia Gómez demà es reunirà la ponència de vacunes i les societats científiques i el cap de setmana ho farà la Comissió de Salut Pública, que farà una proposta dels perfils als quals es pot administrar. Dilluns es reunirà de nou el Consell Interterritorial per donar el vist i plau definitiu a la represa de la vacunació amb AstraZeneca. La previsió es citar dimarts perquè dimecres ja es pugui reprendre de nou aquesta vacunació.

  La represa de l’administració de la vacuna AstraZeneca permetrà activar de nou els centres habilitats a les quatre illes per agilitzar el procés. Fins al moment estan habilitats els ubicats a recinte de Son Dureta i al poliesportiu Germans Escalas a Palma, el poliesportiu Mateu Cañellas, a Inca, el Recinte de Fires i Congressos, a Eivissa, el Recinte Firal de Maó i al Centre de Salut Canal Salat de Ciutadella i el punt de vacunació habilitat a l’Hospital de Formentera. En les properes setmanes està previst que també entrin en funcionament noves línies ubicades a la Hipòdrom de Manacor.

  A les Illes Balears fins ahir ja s’havien administrat 120.636 dosis en total, i ja hi ha 33.779 persones amb la pauta de vacunació completa. Pel que fa a la vacuna AstraZeneca, fins dilluns s’havien inoculat devers 30.000 vacunes, i ara mateix queden altres 16.000 a la comunitat pendents d’administrar.

  La comunitat té capacitat estimada per posar 260.000 vacunes per setmana comptant amb la col·laboració de les clíniques privades. Segons la planificació elaborada pel Servei de Salut, es podrien arribar a vacunar 200.000 persones setmanalment, sumant el màxim rendiment dels centres de vacunació, els hospitals i la xarxa de centres de salut. La sanitat privada, per la seva banda, podria col·laborar amb la vacunació de 60.000 persones setmanalment amb els seus recursos, segons ha planificat el sector, que s’ha posat a disposició del Govern per col·laborar en aquest procés si fos necessari.

Sis preguntes freqüents sobre la suspensió cautelar i temporal de la vaccinació amb AstraZeneca

 • Per què s’ha suspès la vaccinació amb la vacuna d’AstraZeneca (AZ)?

  Durant els darrers dies, en alguns països de la UE (com Àustria i Dinamarca), hi ha hagut diverses notificacions de trombosis venoses cerebrals en persones vacunades amb AZ. Es fa necessari estudiar-les en profunditat, atès que són un tipus de trombosis molt poc freqüents en la població general.

  A la Unió Europea s’han administrat almenys 6 milions de dosis d’AZ i s’han notificat 11 casos. A Espanya, fins ara, s’han posat gairebé un milió de dosis i només s’ha notificat un cas d’aquest tipus de trombosi en una persona vacunada amb AZ (el 0,00011 % de les persones vacunades). A més, de moment no s’ha evidenciat que hi hagi una relació causal entre aquests casos i la vacuna d’AZ.

  Tot i això, i per un principi de precaució, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat suspendre la vacunació amb AZ durant 15 dies, mentre l’Agència Europea del Medicament estudia si hi ha una relació causa–efecte entre la vacuna amb AZ i aquestes trombosis poc freqüents.

 • Què passa amb el lot ABV5300?

  Aquest cap de setmana, s’ha immobilitzat a les Balears el lot ABV5300 de la vacuna AZ com a mesura de precaució, ja que l’Agència Europea del Medicament l’estudiava en relació amb els primers casos de trombosis. Finalment, s’ha vist que no hi ha una relació específica amb aquest lot. 

 • Què he de fer si he rebut una dosis d’AZ i not malestar?

  Els efectes secundaris amb aquest tipus de vacunes són normalment lleus o moderats (mal de cap, febre, cansament...). Són més freqüents els primers dies i desapareixen al cap de poc temps. En qualsevol cas, si t’han vacunat durant els darrers 14 dies i tens un mal de cap molt intens, que canvia de forma clara en tombar-te o s’associa a alteracions visuals o altres símptomes neurològics persistents, crida al teu centre de salut o al 061.

  Si no tens cap efecte secundari, no és necessari que se’t faci cap tipus de seguiment.

 • Quin risc tenc de patir una trombosi venosa cerebral si he rebut una dosi d’AZ?

  A hores d’ara, no s’ha establert una correlació directa entre els casos de trombosi detectats a Europa i la vacuna d’AZ (l’Agència Europea del Medicament estudia si els 11 casos estan relacionats amb el subministrament de 6 milions de vacunes d’AZ).

 • Es continuarà vaccinant amb AZ?

  De moment, el Servei de Salut ha cancel·lat les cites programades amb AZ. Si la vacunació es reprèn, es posaran en contacte amb tu per via telefònica des del Servei de Salut.

 • I si ja m’han posat la primera dosi, què passa amb la segona?

  La segona dosi de la vacuna d’AZ se subministra 12 setmanes després de la primera. De moment, hem d’esperar 15 dies perquè l’Agència Europea del Medicament tengui enllestit un informe. Una vegada emès, el Ministeri d’Espanya i les comunitats autònomes decidiran conjuntament si es reprèn la vacunació amb AZ.


971 211 998

Telefonau-hi només si teniu símptomes i ha estat vaccinat amb AstraZeneca


Actualment l'elecció del tipus de vaccí no és possible, atès que la indicació ve determinada des de la Ponència de Vacunes del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.


Qui organitza la vaccinació?

A les Illes Balears la campanya de vaccinació contra la COVID-19 la planifica la Direcció General de Salut Pública i Participació en col·laboració amb el Servei de Salut de les Illes Balears (IBSALUT) que és qui s'encarrega d'organitzar i administrar el vaccí a la població.


Qui em vaccinarà?

Professionals sanitaris públics del Servei de Salut de les Illes Balears (IBSALUT)


Quan seré vaccinat?

Atès que els vaccins estaran disponibles de manera progressiva, és necessari establir un ordre de vaccinació per grups de població. Aquest ordre, es basa en criteris ètics, de risc de malaltia greu i de risc d’exposició. De manera esglaonada, i segons el grup al qual pertanyeu, us informarem de quan us toca ser vaccinat.

 • Qui decideix quines persones són vaccinades i quan i com ho fan?

  El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, on hi són representades les Comunitats Autònomes i el Ministeri de Sanitat, va decidir al setembre de 2020 que es duria a terme una estratègia única de vaccinació a Espanya i que es formaria un Grup de Treball Tècnic multidisciplinari dependent de la Ponència de Programa i Registre de Vaccinacions del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per elaborar l’Estratègia de vacunació enfront del COVID-19 a Espanya.

  Atès que els primers vaccins contra la COVID-19 estaran disponibles en una quantitat limitada, el document en el qual es plasma l'estratègia estableix l'ordre de prioritat cronològica dels grups de població a vaccinar, després de fer una avaluació en funció de criteris que inclouen:

  • el risc d'exposició,
  • de transmissió i
  • de malaltia greu,
  • així com l'impacte socioeconòmic de la pandèmia en cada grup de població.

  A més, estableix els aspectes més importants sobre la logística, distribució i administració de les vacunes, els aspectes comunicatius i el seguiment i avaluació de la vaccinació.

 • Qui serà vaccinat a les Illes Balears?
  • Com a la resta de països, en primer lloc seran vaccinades les persones més vulnerables i amb més risc de contagi, com són les persones que viuen a residències, i també el personal que hi fa feina pel gran risc de contagi.
  • Després, el personal que fa feina a centres sanitaris que atenen pacients amb COVID-19.
  • La resta de la població anirà essent vaccinada segons el risc (edat, malalties, ocupació), de manera ordenada.
 • Quan serà vaccinada la població infantil i preadolescent?

  A partir del 23 de juliol de 2021 s'inicia la vaccinació a població a partir de 12 anys. Poden autocitar-se a BITCITA. 

  Des del 7 de juliol de 2021, se cita telefònicament per vaccinar els grups de població infantil següents:

  • Persones a partir de 12 anys (nascudes en 2009 o abans) amb condicions de salut de risc molt alt. 
  • Persones a partir de 12 anys (nascudes en 2009 o abans) en situació de gran dependència i les que viuen en centres de persones amb discapacitat intel·lectual, centres tutelats i centres d'educació especial. 

  Aquests pacients estaran acompanyats pels seus progenitors o tutors legals durant la vaccinació. 

 • Quin preu té el vaccí contra la COVID-19?

  Els vaccins i la vaccinació són gratuïts per a tota la ciutadania.

 • Si quan se m’ofereix la vaccinació no em decidesc i després canviï d’opinió, podré ser vaccinat?

  Si, l’objectiu és arribar a tota la població de les Illes Balears. S’hauran de seguir les condicions que determini el programa i els criteris de priorització.

 • Com i cada quan s’administra el vaccí contra la COVID-19?
  • El vaccí s’administra per mitjà d’una injecció al braç. Aquets procediment és similar al d’altres vaccins, com el de la grip.
  • Hi ha vaccins que necessitaran dues dosis per reforçar-ne l’eficàcia.
 • Si m’han d’administrar dues dosis del vaccí contra la COVID-19, se m’indicarà quan em toca la següent dosis?

  Cada persona vaccinada rebrà una targeta de vaccinació en la qual hi constarà la dosi, la data, el lot i la data de la segona dosi, així com una referència al portal NotificaRAM per comunicar possibles efectes adversos

 • Em varen vaccinar amb la primera dosi de Vaxzevria (AstraZeneca) i som menor de 60 anys, què he de saber?

  Totes les cites per a la segona dosi de Vaxzevria (AstraZeneca), presents i futures, han estat anul·lades. Rebreu un SMS per notificar-vos l’anul·lació de la cita.


  Per sol·licitar la segona dosi de la vaccinació, a partir de les 15.00 h del 28 de maig de 2021 heu de visitar la pàgina web ibsalut.es/2-dosi-az, en la qual trobareu informació sobre els diferents vaccins i podreu emplenar el formulari de sol·licitud de la segona dosi. Heu de tenir en compte que us donarem la cita posteriorment per correu electrònic i SMS indicant la data, l'hora i la ubicació.

 • La majoria de persones del meu col·lectiu ja han estat vaccinades i jo encara no, què he de fer?
  • Des del Servei de Salut s'ha seguit un ordre de telefonades per citar les persones de cada col·lectiu dels grups de població de les etapes 1 i 2  de l'Estratègia de Vaccinació contra la COVID-19.
  • Des del 16/04/2021 s'ha posat en marxa BITCITA, servei de cita digital del Servei de Salut de les Illes Balears per a la vaccinació contra la COVID-19 on les persones dels grups de població de l'etapa tercera de l'Estratègia de Vaccinació contra la COVID-19 es poden autocitar.
  • Des del 11/08/2021 si sou major de 12 anys i resident de les Illes Balears també podeu ser vaccinat sense cita ens els horaris que s'indiquen en aquests punts de vaccinació

  L'objectiu és vaccinar el 100% de la població de les Illes Balears.

 • En quins casos puc demanar cita pel mitjà d'autocita digital BITCITA?

  IMPORTANT: Els menors de 16 anys han d'acudir a la vaccinació acompanyats del pare, la mare o la persona que n'acrediti la tutoria legal.

  Si, tot i complir aquests criteris, teniu algún problema o impediment per reservar la vostra cita amb BITCITA, demanau ajuda en una farmàcia o telefonau a Infovacuna COVID 971 211 999.

 • En quins casos puc vaccinar-me sense cita prèvia?

  Fins el 31/08/2021 facilitam l'accés a la vaccinació sense la necessitat de demanar cita per a persones amb dificultats d'accés a la tecnologia, per a persones que tenen dificultats de conciliació de la seva vida personal o laboral o altres motius que els impedeixin demanar cita a través de BITCITA.

  Poden acudir a vaccinar-se sense cita persones a partir de 12 anys:

  • Residents a les Illes Balears
  • Residents a les Illes Balears en situació no regularitzada
  • Residents a les Illes Balears en situació de vulnerabilitat social
  • Residents d'altres comunitats autònomes o altres estats de la Unió Europea desplaçats a les Illes Balears per motius laborals i/o familiars. Si no han pogut donar-se d'alta prèviament en un centre de salut han d'aportar documentació que acrediti aquesta situació, com per exemple el contracte de treball.
  • NO es vaccinen turistes nacionals o internacionals

  CONSULTAU PUNTS I HORARIS DE VACCINACIÓ SENSE CITA PRÈVIA

 • En quins casos puc telefonar per demanar cita per a la vaccinació?

  També habilitam un telèfon 971 211 998 perquè puguin sol·licitar cita, específicament

  • Persones majors de 70 anys que encara no han estat vaccinades.
  • Dones embarassades o lactants de 40 anys o més.
 • Som una persona ciutadana espanyola desplaçada temporalment a les Illes Balears i disposo d’una tarjeta sanitària espanyola de la meva comunitat autónoma d’origen de residència. Com puc ser vaccinada contra la COVID-19 a les Illes Balears?
  • Presencialment: Acudir presencialment al centre de salut més pròxim al seu domicili temporal a les Illes Balears i presentar la documentació necessària segons la seva residencia d’origen. El personal administratiu li concedirà una cita amb la data i hora convinguda, i el dia de la cita es desplaçarà al punt de vaccinació, aportant un document identificatiu.  Documentació que necessitarà aportar al centre de salut o adjuntar per correu electrònic:

  • DNI
  • Tarjeta sanitària de la comunitat autónoma de procedencia
  • Domicili temporal a les Illes Balears i telèfon de contacte
  • Si ja li han administrat la primera dosi en la seva residencia d’origen per a l’administració de la segona dosi, haurà de presentar també l’informe de la vaccinació de la primera dosi.

 • Som una persona ciutadana de la Unió Europea desplaçada temporalment a les Illes Balears. Com puc ser vaccinada contra la COVID-19 a les Illes Balears?
  • Presencialment: Acudir presencialment al centre de salut més pròxim al seu domicili temporal a les Illes Balears i presentar la documentació necessària segons la seva residencia d’origen. El personal administratiu li concedirà una cita amb la data i hora convinguda, i el dia de la cita es desplaçarà al punt de vaccinació, aportant un document identificatiu.  Documentació que necessitarà aportar al centre de salut o adjuntar per correu electrònic:

  • Passaport o Document d’identitat del país d’origen i NIE

  • Tarjeta Sanitària Europea (en vigor)

  • Domicili temporal a les Illes Balears i telèfon de contacte

  • Si ja li han administrat la primera dosi en la seva residencia d’origen per a l’administració de la segona dosi, haurà de presentar també l’informe de la vaccinació de la primera dosi.

 • Som una persona ciutadana estrangera no comunitaria i estic desplaçada temporalment a les Illes Balears. Com puc ser vaccinada contra la COVID-19 a les Illes Balears?
  • Presencialment: Acudir presencialment al centre de salut més pròxim al seu domicili temporal a les Illes Balears i presentar la documentació necessària segons la seva residencia d’origen. El personal administratiu li concedirà una cita amb la data i hora convinguda, i el dia de la cita es desplaçarà al punt de vaccinació, aportant un document identificatiu.


  Documentació que necessitarà aportar al centre de salut o adjuntar per correu electrònic:

  • Passaport i NIE

  • Domicili temporal a les Illes Balears i telèfon de contacte. En el cas de no tenir dret a la prestación sanitària, será reconegut com a usuari privat, encara que la vaccinació contra la COVID-19 no se li facturarà.

  • Si ja li han administrat la primera dosi en la seva residencia d’origen per a l’administració de la segona dosi, haurà de presentar també l’informe de la vaccinació de la primera dosi.

 • Som ciutadà espanyol o de la UE i tenc un contracte laboral per treballar aquest estiu a les Illes Balears. Puc ser vaccinat a les Illes Balears?

  Els ciutadans espanyols residents a altres comunitats autònomes del territori estatal o d'un altre estat de la Unió Europea i que s'hagin desplaçat temporalment a les Illes Balears per motius laborals justificats poden ser vaccinats contra el virus SARS-CoV-2 —seguint el Pla de Vaccinació de les Illes Balears— tant de la primera com de la segona dosi.


  Més información en aquest espai web: VACCINACIÓ CONTRA LA COVID-19
  DE DESPLAÇATS I/O FAMILIARS PER MOTIUS LABORALS I/O FAMILIARS

 • Som ciutadà espanyol o de la UE i aquest estiu venc a les Illes Balears per estar amb un familiar per motius justificats. Puc ser vaccinat a les Illes Balears?

  Els ciutadans espanyols residents a altres comunitats autònomes del territori estatal o de otro estado de la Unió Europea i que s'hagin desplaçat temporalment a les Illes Balears per motius familiars justificats poden accedir a la vaccinació contra el virus SARS-CoV-2 —seguint el Pla de Vaccinació de les Illes Balears—, tant de la primera com de la segona dosi.


  Més informació en aquest espai web: VACCINACIÓ CONTRA LA COVID-19
  DE DESPLAÇATS I/O FAMILIARS PER MOTIUS LABORALS I/O FAMILIARS


El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les quals vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. A mesura que augmenti la disponibilitat dels vaccins, s’aniran anunciant progressivament els grups de població que podran accedir-hi. Heu d'estar atent als mitjans de comunicació i als webs oficials de la Conselleria de Salut i Consum per informar-vos-en.


Etapes de vaccinació i grups de població a vaccinar contra la COVID-19

El Servei de Salut de les Illes Balears i la Direcció General de Salut Pública i Participació adapten contínuament i progressivament a la comunitat balear els grups de població i l'organització logística de la vaccinació contra la COVID-19, segons l'Estratègia de vacunació enfront de la COVID-19 a Espanya: un document viu elaborat per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Aquest document es modifica constantment a mesura que es van autoritzant diferents vaccins, es va ampliant el coneixement i va canviant el context de la pandèmia.


01

Primera etapa de vaccinació: Grups prioritaris

En aquesta primera etapa de vaccinació, a les Illes Balears, s’estan administrant les primeres dosis disponibles dels vaccins de Pfizer/BioNTech, Moderna/Lonza i Oxford/AstraZeneca (suspesa cautelar i temporalment), als col·lectius següents: Grup 1, Grup 2, Grup 3A, Grup 3B, Grup 3C i Grup 4
Grup 1

Residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat

 • Col·lectius del Grup 1

  Totes les persones que treballen en aquests centres, inclosos els que hi fan altres funcions diferents a la prestació de serveis sanitaris (administratiu, neteja, cuina, etc.), estan contemplades en aquesta categoria. A més, s'hi inclouen també les persones que treballen en centres de dia vinculats a centres de majors, és a dir, amb activitats i personal compartits.

 • Inici de la vaccinació

  La vaccinació contra la COVID-19 es va iniciar el diumenge 27 de desembre de 2020 a la residència Oms - Sant Miquel de Palma


  Inici de vaccinació: 27/12/2020

 • Cita prèvia

  Telefonau a InfoVacuna COVID 971211999 si teniu dubtes sobre la cita prèvia per a la vaccinació contra la COVID-19.

  Horari d'atenció: del dilluns al dissabte, de 7 a 21 hores. El diumenge i festius, de 8 a 21 hores.

 • Lloc de la vaccinació

  Els equips de vaccinació d’atenció primària del Servei de Salut de les Illes Balears (IBSALUT) s'han desplaçat als centres almenys en dues ocasions per vaccinar tant usuaris com professionals.


Grup 2

Personal de primera línia en l'àmbit sanitari i sociosanitari

 • Col·lectius del Grup 2

  Personal de primera línia en l'àmbit sanitari i sociosanitaris. Són professionals de la xarxa pública i privada de les Illes Balears que fan feina als serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.

 • Inici de la vaccinació

  La Conselleria de Salut i Consum començà el 13 de gener de 2021 la vaccinació contra la COVID-19 de 7.337 professionals sanitaris i no sanitaris que fan feina a l'anomenada primera línia COVID.


  Inici de la vaccinació: 13/01/2021

 • Cita prèvia

  Els professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears, mitjançant Atenció Primària i Salut Laboral, es posaran en contacte per administrar-vos el vaccí contra la COVID-19.


  Si teniu dubtes posau-vos en contacte amb Salut Laboral de la vostra gerència o amb InfoVacuna COVID 971211999

 • Lloc de la vaccinació
  • Els professionals de la sanitat pública seran vaccinats als seus centres sanitaris, mentre que professionals de la sanitat privada seran vaccinats a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca).
  • Per als professionals de Menorca, s’han habilitat dos punts de vaccinació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).
  • Per als professionals d'Eivissa s’ha habilitat un punt a l'Hospital Can Misses i per als professionals de Formentera s’ha habilitat un punt a l’Hospital de Formentera

Grup 3A

Personal d'àmbit hospitalari, d'atenció primària, no considerat de primera línia i altres grups sanitaris i sociosanitaris, odontòlegs i higienistes dentals

 • Col·lectius del Grup 3A
  • Personal d'àmbit hospitalari, d'atenció primària, no considerat de primera línia -grup 2-, en funció del risc d'exposició de l'activitat laboral i la possibilitat d'adoptar les mesures de protecció adequades.
  • En altres àmbits, es vacunarà al personal d'odontologia, higiene dental i un altre personal sanitari que atén de manera habitual a pacients sense màscara i durant un temps superior a 15 minuts.
 • Inici de la vaccinació

  Inici de la vaccinació: 08/02/2021

 • Cita prèvia

  Els professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears (IBSALUT), a través d'Atenció Primària i de Salut Laboral, es posaran en contacte per administar-vos el vaccí contra la COVID-19.


  Si teniu dubtes posau-vos en contacte amb Salut Laboral de la vostra gerència o amb InfoVacuna COVID 971211999

 • Lloc de la vaccinació
  • Els professionals de la sanitat pública seran vaccinats als seus centres sanitaris, mentre que professionals de la sanitat privada seran vaccinats a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca).
  • Per als professionals de Menorca, s’han habilitat dos punts de vaccinació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).
  • Per als professionals d'Eivissa s’ha habilitat un punt a l'Hospital Can Misses i per als professionals de Formentera s’ha habilitat un punt a l’Hospital de Formentera

Grup 3B

Personal en actiu dels col·lectius que figuren a continuació, en funció del risc d'exposició de l'activitat laboral i la possibilitat d'adoptar les mesures de protecció adequades

 • Col·lectius del Grup 3B
  • Personal sanitari i sociosanitari no vaccinat abans, incloent serveis d'inspecció sanitària, medicina legal i forense, consultes mèdiques privades, serveis d'ajuda a domicili, centres de menors i centres de dia o equivalents així com estudiants sanitaris i sociosanitaris que fan pràctiques clíniques.
  • Personal sanitari dels col·lectius següents: fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals, personal d'oficines de farmàcia, protètics dentals, logopedes i personal de psicologia clínica. La resta de personal sanitari serà vaccinat més endavant.
  • Treballadors d'institucions penitenciàries.
  • Personal dels serveis de salut pública implicat en la gestió de la pandèmia.
 • Inici de la vaccinació

  18/02/2021

 • Cita prèvia

  Els professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears es posaran en contacte per administrar-vos el vaccí contra la COVID-19.


  Si teniu dubtes, posau-vos en contacte amb la seva empresa, la seva gerència o a través del telèfon InfoVacuna COVID 971211999

 • Lloc de la vaccinació
  • Els professionals de la sanitat pública seran vaccinats als seus centres sanitaris, mentre que professionals de la sanitat privada seran vaccinats a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca).
  • Per als professionals de Menorca, s’han habilitat dos punts de vaccinació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).
  • Per als professionals d'Eivissa s’ha habilitat un punt a l'Hospital Can Misses i per als professionals de Formentera s’ha habilitat un punt a l’Hospital de Formentera

Grup 3C

Resta de professionals que treballen en àmbits sanitaris, així com la resta de professions sanitàries: veterinaris, nutricionistes,…

 • Inici de la vaccinació

  21/02/2021

 • Cita prèvia

  Els professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears es posaran en contacte per administrar-vos el vaccí contra la COVID-19.


  Si té dubtes posi's en contacte amb la seva empresa, la seva gerència o a través del telèfon InfoVacuna COVID 971211999

 • Lloc de la vaccinació
  • Els professionals de la sanitat pública seran vaccinats als seus centres sanitaris, mentre que professionals de la sanitat privada seran vaccinats a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca).
  • Per als professionals de Menorca, s’han habilitat dos punts de vaccinació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).
  • Per als professionals d'Eivissa s’ha habilitat un punt a l'Hospital Can Misses i per als professionals de Formentera s’ha habilitat un punt a l’Hospital de Formentera

Grup 4

Persones considerades com a grans dependents (grau III de dependència; és a dir, amb necessitat de mesures de suport intenses) que no estiguin institucionalitzades, i al seu cuidador principal (independent que el seu lloc de treball sigui remunerat o no)

 • Col·lectius del Grup 4
  • En el grup 4 s'inclouen a les persones amb grau de dependència III reconegut conforme a la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de dependència, a les quals hagin sol·licitat el reconeixement i aquelles persones que, encara que no l'hagin sol·licitat, puguin acreditar aquesta situació de dependència mitjançant un informe mèdic.
  • Es vacunarà a una persona cuidadora que designi la família, independentment que el seu lloc de treball sigui remunerat o no.
  • En el cas dels nens i joves grans dependents que no puguin rebre la vacuna, sé que es vacunarà a la persona cuidadora.
 • Inici de la vaccinació

  Les 4.502 persones considerades grans dependents que viuen a les Illes Balears seran citades via telefònica.


  Inici de la vaccinació: 08/02/2021

 • Cita prèvia

  Seran citats via telefònica, pels equips sanitaris dels centres de salut de referència.


  Si teniu dubtes sobre la citació podeu consultar-los amb el vostre centre de salut 

 • Lloc de la vaccinació

  Els equips d’infermeria del Servei de Salut de les Illes Balears es desplaçaran al domicili d'aquestes persones quan sigui necessari o bé les citaran al seu centre de salut.
02

Segona etapa de vaccinació: Altres grups prioritaris

A mesura que els grups anteriors estiguin vaccinats, i hi hagi més disponibilitat de vaccins, s’ampliaran els grups de vaccinació. Els propers estaran formats pels següents grups: Grup 5A, Grup 5B, Grup 5C, Grup 6A, Grup 6B, Grup 6C, Grup 7, Grup 8 i Grup 9

Vaccinació contra la COVID-19
Grup 5A

Persones de 80 o més anys (nascudes abans de 1942)

 • Inici de la vaccinació
  • Les persones usuàries de centres de dia varen començar a ser vaccinades el 24/02/2021
  • Les persones de la franja d'edat d'entre 90 i 112 anys han estat vaccinades a partir del dia 1/03/2021
  • El 12/03/2021 s'inicia la vaccinació de les persones de la franja d'edat d'entre 80 i 90 anys
 • Cita prèvia de la vaccinació

  TENIU MÉS DE 80 ANYS I ENCARA NO HEU ESTAT VACCINAT?

  Coneixeu algú o teniu algun familiar d'aquesta edat que no ha estat vaccinat? Avisau-lo.

  • Per concertar una cita ha de telefonar al 971 211 998

 • Lloc de la vaccinació

  Les persones de la franja d'edat d'entre 80 i 90 anys serán citades als seus centres de salut i, en els casos de mobilitat reduïda, els equips d'infermeria es desplaçaran als domicilis, igual com s'ha fet amb les persones de la franja de població d'entre 90 i 112 anys.


Grup 5B

Persones entre 70 i 79 anys (nascudes entre el 1942 i el 1951)

 • Inici de la vaccinació

  07/04/2021

 • Cita prèvia de la vaccinació

  TENIU MÉS DE 70 ANYS I ENCARA NO HEU ESTAT VACCINAT?

  Coneixeu algú o teniu algun familiar d'aquesta edat que no ha estat vaccinat? Avisau-lo.


Grup 5C

Persones entre 66 i 69 anys (nascudes entre el 1952 i el 1955, inclosos)

 • Inici de la vaccinació

  24/03/2021

 • Cita prèvia de la vaccinació

  El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.


Grup 6A

Forces i cossos de seguretat, emergències i forces armades

 • Col·lectius del Grup 6A

  Inclou Guàrdia Civil, Policia Nacional, autonòmica i local, bombers, tècnics de les forces i cossos de seguretat, professionals de protecció civil, emergències i forces armades.

 • Inici de la vaccinació

  1/03/2021

 • Cita prèvia de la vaccinació

  El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.


Grup 6B

Docents i personal d'educació infantil i necessitats educatives especials

 • Col·lectius del Grup 6B

  Inclou tant docents com altres professionals que atenen alumnes.

 • Inici de la vaccinació

  26/02/2021

 • Cita prèvia de la vaccinació

  El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.


Grup 6C

Docents i personal d'educació primària i secundària

 • Inici de la vaccinació

  01/03/2021

 • Cita prèvia de la vaccinació

  El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.


Grup 7

Grup de persones amb condicions de risc alt de patir malaltia greu per la COVID-19

 • Col·lectius del Grup 7
  • Persones amb trasplantament o en la llista d'espera per a un trasplantament.
  • Persones en tractament d'hemodiàlisi o diàlisi peritoneal.
  • Persones amb un càncer actiu.
  • Persones amb immunodeficiències primàries.
  • Persones amb infecció pel VIH amb <200 cel/ml (analítica dels darrers 6 mesos).
  • Persones amb síndrome de Down de 40 anys o més (nascudes en 1981 o abans).
 • Inici de la vaccinació

  07/04/2021

 • Cita prèvia de la vaccinació

  El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones d’aquest grup de població, atesa la seva condició de risc. Segons els casos es citarà a l’hospital, centre de salut habitual o acudirem al domicili del pacient.


Grup 8

Persones entre 60 i 65 anys (nascudes entre 1956 i 1961, inclosos)

 • Inici de la vaccinació

  24/03/2021

 • Cita prèvia de la vaccinació

  És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.

  Les persones nascudes en els anys 1962, 1963, 1964, 1965, i empadronades a les Illes Balears podran autocitar-se per BITCITA a partir del dilluns 10 de maig de 2021


Grup 9

Persones entre 50 i 59 anys (nascudes entre 1962 i 1971, inclosos)

 • Inici de la vaccinació

  12/03/2021 (persones nascudes a partir del 01/01/1966)

 • Cita prèvia de la vaccinació

  És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.

  Les persones nascudes l'any 1966, i empadronades a les Illes Balears podran autocitar-se per BITCITA a partir del dilluns 10 de maig de 2021.

 • Lloc de la vaccinació

  Aquest grup de població serà vaccinat als punts de vaccinació habilitats a les diferents illes03

Tercera etapa de vaccinació

Activa actualment

Grup de població
per any de naixement

Grups de població definits segons disponibilitat de vaccins

 • Franja d'edat activa
  • Persones a partir de 12 anys

Per a l'etapa 3 de vaccinació, des del Servei de Salut de les Illes Balears s'ha posat en marxa un sistema d'autocita (BITCITA) que s'amplia progessivament per a l'autocita dels grups de població diana en funció de la disponibilitat de vaccins. Si no pertanyeu a cap dels grups de les etapes 1 i 2, i els professionals sanitaris no s'han posat en contacte amb vós, podeu emprar aquest sistema de citació digital.


 • Vaccinau-vos també sense cita

  Persones a partir de 12 anys:

  • Residents a les Illes Balears que no han pogut reservar amb BITCITA
  • Residents en situació no regularitzada
  • Residents en situació de vulnerabilitat social
  • Residents d'altres comunitats autònomes o altres estats de la Unió Europea desplaçades a les Illes Balears temporalment per motius laborals i/o familiars. Si no han pogut donar-se d'alta en un centre de salut, han d'aportar al punt de vaccinació documentació que acrediti aquesta situació, com per exemple el contracte de treball.


  CONSULTAU ELS PUNTS I HORARIS DE VACCINACIÓ SENSE CITA DE CADA ILLA

   


  En els punts de vaccinació NO ES VACCINA a turistes nacionals o internacionals

BITCITA - Cita prèvia
Vaccí COVID-19

Disponible des del 16/04/2021


Si teniu una cita per ser vaccinat, heu d’acudir a la cita

No acudir a la cita de la primera o segona dosi de l'administració del vaccí contra la COVID-19 suposa una falta de responsabilitat envers un mateix i sobretot envers la resta de població.


En el meu estat de salut puc ser vaccinat?

Els professionals sanitaris us resoldran els dubtes sobre la vaccinació contra la COVID-19 en funció del vostre estat de salut.

Llegiu detingudament aquestes preguntes i respostes sobre la vaccinació contra la COVID-19 si teniu alguna malaltia, preneu algun medicament, estau embarassada, estau alletant, us han vaccinat o teniu alguna al·lèrgia.

 • Ja he passat la COVID-19. Quan em poden vaccinar?

  Si heu passat la COVID-19, ja no cal que espereu sis mesos per vaccinar-vos. Si han passat un mínim de quatre setmanes des del diagnòstic (data del resultat positiu de la prova diagnòstica), podeu rebre una dosi del vaccí. 
   
  SI NO N’HEU REBUT CAP DOSI: 

  • Si teniu 65 anys o menys i no patiu cap malaltia greu, es recomana una sola dosi quatre setmanes després de la data del diagnòstic, sempre que ja hàgiu superat la fase aguda i que l’aïllament hagi acabat. Es considera que la vaccinació és completa amb caràcter general. 

  • Si teniu més de 65 anys o patiu una malaltia greu, es recomanen dues dosis del vaccí quatre setmanes després de la data del diagnòstic, sempre que ja hàgiu superat la fase aguda i que l’aïllament hagi acabat. 

  Reservau cita per a la primera dosi a BITCITA
   

  SI HEU PASSAT LA COVID-19 DESPRÉS DE LA PRIMERA DOSI 
  Independentment de l’edat, es recomana la segona dosi quatre setmanes després de la data del diagnòstic, sempre que ja s’hagi superat la fase aguda i que l’aïllament hagi acabat. 


  Per completar la vaccinació us citaran per telèfon des d’Infovacuna

 • Puc ser vaccinat si tinc al·lèrgies?
  • El vaccí només està contraindicat en persones que hagin presentat una reacció anafilàctica a una dosi prèvia del vaccí contra la COVID-19 o a algun dels components del vaccí. Podeu consultar la llista de components de cada vaccí en els prospectes publicats en el web del Centre d'Informació en línia de Medicaments de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris:
  • En persones amb al·lèrgies a altres vaccins o medicaments amb altres components diferents no presents en el vaccí contra la COVID-19, el vaccí s’ha d'administrar amb precaució. Aquestes persones han de ser observades durant trenta minuts després de la vaccinació.
  • La vaccinació no està contraindicada en persones amb al·lèrgies alimentàries, a animals, insectes, al·lergògens de l'ambient, làtex o altres al·lèrgies. Després de l'administració del vaccí ha d'observar-se qualsevol possible reacció durant almenys 15 minuts. 
  •  
 • Puc ser vaccinada si estic embarassada o vull quedar-me embarassada? I si tinc un nadó lactant?

  La vaccinació contra la COVID-19 és segura: genera immunitat i fa que vós i el vostre fill estigueu més protegits durant l'embaràs i l’alletament.

  Les dones embarassades tenen més probabilitats d'emmalaltir greument per COVID-19 (ingrés a l’UCI, necessitat de ventilació mecànica, podent arribar a morir) que les no embarassades. També hi ha més riscs per al futur nadó com, per exemple, més probabilitats d'un part prematur.

   

  Cap dels vaccins disponibles actualment travessa la placenta. A més, no hi ha dades que suggereixin que augmenten les probabilitats d'avortament.

   

  Si rebeu el vaccí contra la COVID-19 podeu seguir alletant el nadó. Estudis recents mostren que les mares que alleten i han rebut el vaccí tenen anticossos protectors en la llet materna, que pot oferir protecció addicional al nadó.

   

  Si pensau quedar embarassada, és important saber que els estudis no mostren cap vincle entre els vaccins contra la COVID-19 i la disminució dels nivells de fertilitat. Tampoc s'indica cap efecte advers sobre l'embaràs.

   

  Sobre la base de les dades disponibles, s'aconsella la vaccinació contra la COVID-19 amb vaccins mRNA a les embarassades, independentment del mes de l'embaràs en què estiguin.

   

  Com passa amb altres vaccins, algunes persones poden notar efectes secundaris, normalment lleus o moderats, després de l'administració. Aquests solen desaparèixer al cap de 24-48 hores.

   

  Els més freqüents són els següents:

  Sensibilitat, inflor, dolor o enrogiment en el punt d'injecció

  • Cansament

  • Febre

  • Esgarrifances o sensació de febre

  • Mal de cap

  • Dolor muscular

  • Dolor en les articulacions

  • Diarrea

  • Nàusees

  • Vòmits

  Si teniu febre o altres símptomes podeu prendre paracetamol en la dosi habitual, si no ho teniu contraindicat. Això no obstant, si duren més de 48 hores o són preocupants contactau amb un professional sanitari.

  Si vós us protegiu, protegiu el nadó

 • Tinc un infant amb una malaltia crònica o una condició de risc. Pot ser vaccinat?

  Si el teu fill té una malaltia greu, el pediatre, juntament amb la família i l’equip que el tracta, estudiarà el cas individualment per valorar els possibles riscs i els beneficis de la vaccinació, sempre d'acord amb l'estratègia vaccinal del Ministeri, i així decidir conjuntament la millor opció pel vostre infant.

 • Prenc anticoagulants / tinc problemes de coagulació. Puc ser vaccinat?
  • En general les persones que prenen anticoagulants o tenen problemes de coagulació poden ser vaccinades amb les mateixes precaucions que per a altres vaccins. En alguns casos, el seu metge haurà de fer una valoració individual per decidir el millor moment per a la vaccinació.
 • Puc ser vaccinat si tinc una altra malaltia?
  • En malalties lleus, sense febre ni afectació general, es pot administrar el vaccí.
  • S'ha d'esperar un temps només en malalties agudes greus. 
 • Puc ser vaccinat contra la COVID-19 si fa poc que m'han administrat un altre vaccí?
  • No hi ha motius per pensar que hi pot haver problemes posant-vos el vaccí contra la COVID-19 el mateix dia que us n’administren un altre.
  • Només s'aconsella esperar 7 dies entre aquest vaccí i qualsevol altre per si es presenta una reacció adversa poder distingir quin dels vaccins administrats n'és la causa, però no és imprescindible.
 • Puc ser vaccinada si som una persona immunodeprimida o en tractament immunosupressor?

  En general, la protecció amb qualsevol vaccí és menor en persones amb aquestes patologies i podría ser així amb els vaccins contra la COVID-19. Per altra banda, no hi ha motius per pensar que la vaccinació els suposi un perill, mentre que el risc de patir COVID-19 greu és molt més alt que en persones no inmunodeprimides. Per això es recomana la vaccinació especialment a aquestes persones.

 • Som al·lèrgic a la penicil·lina. Puc ser vaccinat contra la COVID-19?

  Sí. L'al·lèrgia a les penicil·lines no és una contraindicació per als vaccins Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca o Moderna contra la COVID-19.

 • Tenc al·lèrgia al làtex. Els vaccins contra la COVID-19 contenen làtex?

  No. Segons els fabricants, els vials dels vaccins de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna no contenen làtex.

 • Som al·lèrgic a l'ou. Els vaccins contra la COVID-19 contenen ou i són segurs?

  Els vaccins de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna no contenen proteïnes d'ou. Per tant, cap d'aquests vaccins està contraindicat en cas d'al·lèrgia a l'ou.

 • Som al·lèrgic als àcars de la pols. Puc ser vaccinat contra la COVID-19?

  Sí. L'al·lèrgia a aeroal·lèrgens com els àcars de la pols domèstica, el pol·len o els al·lergògens animals no és una contraindicació perquè us administrin el vaccí contra la COVID-19 de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca o Moderna.

 • Les persones que hagin tingut prèviament reaccions lleus o moderades a aliments o fàrmacs i no duguin adrenalina, poden ser vaccinats contra la COVID-19?

  Sí. No és necessari evitar els vaccins contra la COVID-19 de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ni Moderna si heu tingut una reacció lleu o moderada a un aliment o a un fàrmac identificat.

 • Les persones amb asma corren més risc en rebre el vaccí contra la COVID-19?

  No, no en corren. No obstant això, és important controlar l'asma en les setmanes prèvies a la vaccinació contra la COVID-19, de la mateixa manera que amb els altres vaccins.

 • Tenc al·lèrgia a l'alfa-gal i reaccion als medicaments que contenen gelatina. Els vaccins contra la COVID-19 contenen gelatina?

  No. Els ingredients de cada vaccí s'enumeren en el full d'informació per al pacient, que heu de llegir abans de ser vacunat. Els vaccins de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna no contenen gelatina.

 • Som al·lèrgic a tot tipus de peix i he llegit que l'esqualè, que prové de l'oli de fetge de tauró, s'empra en algunes vacunes. Els vaccins contra la COVID-19 contenen esqualè i suposen un risc per a mi?

  És cert que l'esqualè es fa servir en alguns vaccins. És un greix altament purificat que no conté les proteïnes que causen la reacció al·lèrgica. No es considera que suposi cap risc per als pacients amb al·lèrgia al peix.

  Els vaccins de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna no contenen esqualè. Per tant, no hi ha cap raó per sospitar que puguin causar complicacions a algú amb al·lèrgia al peix.

Referències

Anaphylaxis Campaign (incorporating the Latex Allergy Support Group). UPDATED 3RD MARCH 2021. Do you have questions about the new COVID-19 vaccines and your allergy? We have compiled a list of the most frequently asked questions with answers compiled with the assistance of our clinical panel and members of the British Society for Allergy and Clinical Immunology. https://www.anaphylaxis.org.uk/covid-19-advice/pfizer-covid-19-vaccine-and-allergies/

Si teniu més dubtes sobre col·lectius de risc contactau amb el vostre centre de salut de referència.Ja he estat vaccinat

 • He de prendre precaucions després de la vaccinació?
  • Igual que amb altres vaccins, cal esperar un temps (15 minuts), per observar si hi ha marejos o alguna altra reacció.
  • Si la persona vaccinada té antecedents d'al·lèrgia greu ha d'esperar 30 minuts.
  • L'espera és per evitar, per exemple, un accident si es mareja mentre condueix, o per tenir assistència mèdica immediata si hi hagués una reacció al·lèrgica. 
 • Puc fer vida normal després de la vaccinació?

  Fins que una proporció important de la població estigui vaccinada és vital que totes les persones, tant les vaccinades com les no vaccinades, continuïn mantenint les mesures de prevenció.


  El motiu per a mantenir les precaucions, fins i tot després d'haver estat vaccinats, és ajudar a protegir als altres: quantes més persones es vagin immunitzant, menor probabilitat hi haurà de que la resta (en particular els més vulnerables a patir malaltia greu) s'exposin al virus, o almenys grans quantitats de virus.

  El vaccí protegeix contra la malaltia i, sobretot, contra les formes greus de la malaltia, però no està demostrat que protegeixi contra infeccions sense símptomes que també poden ser contagioses. 

 • Les persones que han estat vaccinades i són contacte estret d’un positiu per COVID-19, han de fer quarantena?

  En general no han de fer quarantena, però hi ha algunes excepcions.

   

  No han de fer quarantena les persones vaccinades que hagin estat contacte estret d’un positiu en els casos següents:

  • Persones amb la pauta completa de vaccinació si ja ha passat el temps indicat per assolir la immunitat del vaccí:

  Pfizer 7 dies després de 2ª dosi

  AstraZéneca 14 dies després de 2ª dosi

  Moderna 14 dies després de 2ª dosi

  Janssen 14 dies després de monodosi

  • Persones que hagin passat la COVID-19 en els darrers 180 dies (sis mesos).


  No obstant això, s’han de fer una prova diagnòstica —PCR o prova d’antígens— en saber-se que són contacte estret i una PCR al cap de set dies.

  A més, han de seguir obligatòriament aquestes pautes: evitar el contacte amb persones vulnerables; dur posada una màscara en les interaccions socials; no assistir a esdeveniments multitudinaris; vigilar la presència de símptomes compatibles amb la COVID-19.


  Excepcions

  Han de fer la quarantena de 10 dies les persones vaccinades contra la COVID-19 que hagin estat contacte estret d’un positiu en els casos següents:

  • Persones sense la pauta completa de vaccinació.
  • Persones que, tot i tenir la pauta completa, hagin estat contacte estret d'una persona amb les variants beta o gamma.
  • Persones que, tot i tenir la pauta completa, siguin immunodeprimides (amb immunodeficiència primària, secundària o determinats pacients amb alguna malaltia crònica)
  • Els casos en què se sospiti que la transmissió del virus s’ha produït a partir de visons.

  Aquestes persones s’han de fer una PCR en el vuitè o novè dia de la quarantena.

 • Puc donar sang si he estat vaccinat contra la COVID19?
  • Segons la informació actual, es pot donar sang sense problemes.
  • De tota manera, el Banc de Sang informarà amb més detall els possibles donants.
 • Si ja estic vaccinat, he de fer-me una prova diagnòstica per viatjar?

  Per entrar a les Illes Balears la prova diagnòstica no s'exigirà a les persones que acreditin haver rebut la pauta completa de vaccinació contra la COVID-19 dins dels 8 mesos previs o una dosi com a mínim 15 dies abans del viatge i sempre dins dels 4 mesos previs.

  La situació vaccinal es pot acreditar amb la targeta de vaccinació o amb el Certificat COVID Digital UE (CCD-UE). El CCD-UE permet facilitar la lliure circulació, de manera segura, entre països de la Unió Europea durant la pandèmia, i informa i acredita l'estat de salut dels viatgers en relació a la COVID-19. Informau-vos dels requisits d'entrada a cada pais.

 • Què he de fer si després de la vaccinació tinc una reacció adversa?

  Si ocorre una reacció adversa després de la vaccinació, heu de buscar atenció sanitària en el vostre centre de salut o hospital de referència, en funció de la importància de la reacció.


  A més, per a conèixer i avaluar la seguretat dels vaccins és molt important que la reacció adversa es notifiqui al Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d'Ús Humà (SEFVh), pel personal sanitari o per la ciutadania. Pot fer-se de manera electrònica a través de www.notificaram.es

  El Sistema Espanyol de Farmacovigilància registra i analitza les reaccions adverses notificades per a establir si tenen o no relació amb la vaccinació.
  Les notificacions de reaccions adverses també es recopilen a nivell europeu (en l'Agència Europea de Medicaments) i mundial (en l'Organització Mundial de la Salut) i aquesta informació recopilada s'avalua constantment per a vigilar la seguretat dels vaccins, per això és tan important notificar les sospites de reaccions adverses.

 • Què puc fer si tinc símptomes i he estat vaccinat amb AstraZeneca?

  Si teniu símptomes i ha estat vaccinat amb AstraZeneca telefonau al 971 211 998

NotificaRAM

Declaració d'efectes adversos

Agència Espanyola del Medicament i Productes SanitarisTelèfon InfoVacuna COVID: 971211999

Telefonau-hi si teniu dubtes sobre la vaccinació contra la COVID-19

Personal administratiu us assessorarà sobre la vaccinació contra la COVID-19
Horari d'atenció: de dilluns al dissabte, de 7 a 21 hores. Diumenge i festius, de 8 a 21 hores.

 • Per aquests dubtes concrets també us atendran al ...

  971 211 998 

  Només serà atès si teniu els següents dubtes sobre la vaccinació contra la COVID-19:

  • Persones majors de 70 anys que encara no han estat vaccinades.
  • Dones embarassades o lactants de 40 anys o més.


Vaccinació contra la COVID-19 en xifres

La cobertura de vaccinació contra la COVID-19 indica el percentatge de persones de cada grup de població a les que s’ha administrat la primera i la segona dosi del vaccí contra la COVID-19.

És una dada en evolució constant i depèn del ritme d'aribada de dosis a les Illes Balears i del ritme d’administració d'aquestes. Atès que la vaccinació és voluntària, no arribar al 100 % de cobertura és normal.


5802

Usuaris de residències (Població)

Grup 1

Etapa 1


95.48%

Usuaris de residències (1ª dosi)

Grup 1

Etapa 1


91.95%

Usuaris de residències (2ª dosi)

Grup 1

Etapa 1


7045

Professionals de residències (Població)

Grup 1

Etapa 1


84.67%

Professionals de residències (1ª dosi)

Grup 1

Etapa 1


80.65%

Professionals de residències (2ª dosi)

Grup 1

Etapa 1


9563

Professionals de primera línia (Població)

Grup 2

Etapa 1


88.73%

Professionals de primera línia (1ª dosi)

Grup 2

Etapa 1


85.89%

Professionals de primera línia (2ª dosi)

Grup 2

Etapa 117974

Professionals sanitaris (Població)

Grup 3A

Etapa 1


89.89%

Professionals sanitaris (1ª dosi)

Grup 3A

Etapa 1


82.56%

Professionals sanitaris (2ª dosi)

Grup 3A

Etapa 1


14753

Professionals sanitaris (Població)

Grup 3B

Etapa 1


83.81%

Professionals sanitaris (1ª dosi)

Grup 3B

Etapa 1


8.01%

Professionals sanitaris (2ª dosi)

Grup 3B

Etapa 1


2526

Professionals sanitaris (Població)

Grup 3C

Etapa 1


77.08%

Professionals sanitaris (1ª dosi)

Grup 3C

Etapa 1


12.59%

Professionals sanitaris (2ª dosi)

Grup 3C

Etapa 15080

Grans dependents, nivell III (Població)

Grup 4

Etapa 1


83.07%

Grans dependents, nivell III (1ª dosi)

Grup 4

Etapa 1


71.91%

Grans dependents, nivell III (2ª dosi)

Grup 4

Etapa 1


4780

Cuidadors principals (Població)

Grup 4

Etapa 1


96.23%

Cuidadors principals (1ª dosi)

Grup 4

Etapa 1


44.02%

Cuidadors principals (2ª dosi)

Grup 4

Etapa 1
50125

Persones de 80 i més anys (Població)

Grup 5A

Etapa 2


88.46%

Persones de 80 i més anys (1ª dosi)

Grup 5A

Etapa 2


85.65%

Persones de 80 i més anys (2ª dosi)

Grup 5A

Etapa 2


83305

Persones entre 70 i 79 anys (Població)

Grup 5B

Etapa 2


85.60%

Persones entre 70 i 79 anys (1ª dosi)

Grup 5B

Etapa 2


68.33%

Persones entre 70 i 79 anys (2ª dosi)

Grup 5B

Etapa 2


42904

Persones entre 66 i 69 anys (Població)

Grup 5C

Etapa 2


72.59%

Persones entre 66 i 69 anys (1ª dosi)

Grup 5C

Etapa 2


1.19%

Persones entre 66 i 69 anys (2ª dosi)

Grup 5C

Etapa 27467

Professionals essencials (Població)

Grup 6A

Etapa 2


82.16%

Professionals essencials (1ª dosi)

Grup 6A

Etapa 2


3.11%

Professionals essencials (2ª dosi)

Grup 6A

Etapa 2


7013

Professionals EI-EE (Població)

Grup 6B

Etapa 2


82.23%

Professionals EI-EE (1ª dosi)

Grup 6B

Etapa 2


1.43%

Professionals EI-EE (2ª dosi)

Grup 6B

Etapa 2


18629

Professionals EP-ES (Població)

Grup 6C

Etapa 2


82.83%

Professionals EP-ES (1ª dosi)

Grup 6C

Etapa 2


2.87%

Professionals EP-ES (2ª dosi)

Grup 6C

Etapa 22688

Persones de risc alt (Població)

Grup 7

Etapa 2


84.00%

Persones de risc alt (1ª dosi)

Grup 7

Etapa 2


66.74%

Persones de risc alt (2ª dosi)

Grup 7

Etapa 2


73440

Persones entre 60 i 65 anys (Població)

Grup 8

Etapa 2


70.92%

Persones entre 60 i 65 anys (1ª dosi)

Grup 8

Etapa 2


1.90%

Persones entre 60 i 65 anys (2ª dosi)

Grup 8

Etapa 2


157844

Persones entre 50 i 59 anys (Població)

Grup 9

Etapa 2


41.44%

Persones entre 50 i 59 anys (1ª dosi)

Grup 9

Etapa 2


1.53%

Persones entre 50 i 59 anys (2ª dosi)

Grup 9

Etapa 2FONT: Dades proporcionades pel Gabinet Tecnicoasssitencial del Servei de Salut de les Illes Balears actualitzades setmanalment

Darrera actualització: 24/05/2021