El Servei de Salut de les Illes Balears actualitza constantment aquest espai d’acord amb l’avanç de l’estratègia estatal de vaccinació contra la COVID-19 i la seva adaptació a les Illes Balears
Vaccinau-vos contra la COVID-19, emprau màscara, manteniu la distància d’almenys 2 metres, evitau multituds, rentau-vos les mans sovint i ventilau els espais.
No; com amb la resta de vaccinacions a Espanya, el vaccí contra el coronavirus no és obligatori.
És possible que, sobretot al principi, es demani el motiu a les persones que no volen ser vaccinades. Això serà a efectes de tenir informació general dels aspectes que més preocupen els ciutadans, mai per perjudicar aquestes persones.
Només en circumstàncies molt determinades i per causes de risc greu per a la salut pública, però no es pot fer sense una intervenció judicial.
No. Cap dels vaccins autoritzats i recomanats conté el virus viu que causa la COVID-19. Això significa que els vaccins contra el COVID-19 no poden provocar la malaltia per coronavirus.
Pel fet de ser vaccins molt nous, fins avui es desconeix quant en durarà la protecció. Tanmateix, el mateix esforç que s'ha posat en desenvolupar-los es posa també en estudiar-ne l’efectivitat i la durada de la protecció.
A les Illes Balears, com a la resta d'Espanya, els vaccins estaran disponibles per a la població de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera d'una manera progressiva.
Actualment estan disponibles tres vaccins: Comirnaty (Pfizer / BioNTech), Moderna (Lonza) i Vaxzevria (AstraZeneca)
El vaccí Pfizer/BioNTech ha estat el primer vaccí que ha arribat a Espanya una vegada autoritzat per la Comissió Europea i després de la revisió rigorosa a la que tots els vaccins se sotmeten per part de l'Agència Europea de Medicaments.
El vaccí de Moderna contra la COVID-19 ha estat el segon a arribar a Espanya, una vegada autoritzat per la Comissió Europea el 6 de gener de 2021 després de la revisió rigorosa a la que tots els vaccins se sotmeten per part de l'Agència Europea de Medicaments.
Balears reactiva la vaccinació amb Vaxzevria (AstraZeneca) a partir del 24 de març. El Consell Interterritorial de Salut ha acordat que el vaccí d'AstraZeneca s'administrarà només a persones majors de 60 anys a partir del 8 d'abril 2021, d'acord amb les conclusions del PRAC de 7 d'abril.
18 març 2021, CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM
El Consell Interterritorial es reunirà de nou dilluns per donar el vist i plau a la immunització amb aquesta vacuna, "segura i eficaç" segons l'EMA
La conselleria de Salut i Consum reactivarà dimecres l’activitat als centres de vacunació habilitats a totes les Illes Balears després que el Ministeri de Sanitat autoritzi, de nou, l’administració de la vacuna d’AstraZeneca. Es tracta d’una decisió que s’ha comunicat en el marc d’una convocatòria extraordinària del Consell Interterritorial, en el qual estan presents representants de totes les comunitats autonòmes i del Ministeri, i en el qual participat la consellera de Salut i Consum de les Illes Balears, Patricia Gómez.
El Ministeri de Sanitat ha valorat positivament l’informe elaborat per l’Agència Europea de Medicaments que apunta que la vacuna d’AstraZeneca es eficaç i segura i que ha descartat que els episodis de trombosis detectats estiguin relacionats amb l’administració d’aquest fàrmac. Així ho ha explicat després del Consell Interterritorial la consellera de Salut i Consum.
Segons ha explicat Patricia Gómez demà es reunirà la ponència de vacunes i les societats científiques i el cap de setmana ho farà la Comissió de Salut Pública, que farà una proposta dels perfils als quals es pot administrar. Dilluns es reunirà de nou el Consell Interterritorial per donar el vist i plau definitiu a la represa de la vacunació amb AstraZeneca. La previsió es citar dimarts perquè dimecres ja es pugui reprendre de nou aquesta vacunació.
La represa de l’administració de la vacuna AstraZeneca permetrà activar de nou els centres habilitats a les quatre illes per agilitzar el procés. Fins al moment estan habilitats els ubicats a recinte de Son Dureta i al poliesportiu Germans Escalas a Palma, el poliesportiu Mateu Cañellas, a Inca, el Recinte de Fires i Congressos, a Eivissa, el Recinte Firal de Maó i al Centre de Salut Canal Salat de Ciutadella i el punt de vacunació habilitat a l’Hospital de Formentera. En les properes setmanes està previst que també entrin en funcionament noves línies ubicades a la Hipòdrom de Manacor.
A les Illes Balears fins ahir ja s’havien administrat 120.636 dosis en total, i ja hi ha 33.779 persones amb la pauta de vacunació completa. Pel que fa a la vacuna AstraZeneca, fins dilluns s’havien inoculat devers 30.000 vacunes, i ara mateix queden altres 16.000 a la comunitat pendents d’administrar.
La comunitat té capacitat estimada per posar 260.000 vacunes per setmana comptant amb la col·laboració de les clíniques privades. Segons la planificació elaborada pel Servei de Salut, es podrien arribar a vacunar 200.000 persones setmanalment, sumant el màxim rendiment dels centres de vacunació, els hospitals i la xarxa de centres de salut. La sanitat privada, per la seva banda, podria col·laborar amb la vacunació de 60.000 persones setmanalment amb els seus recursos, segons ha planificat el sector, que s’ha posat a disposició del Govern per col·laborar en aquest procés si fos necessari.
Durant els darrers dies, en alguns països de la UE (com Àustria i Dinamarca), hi ha hagut diverses notificacions de trombosis venoses cerebrals en persones vacunades amb AZ. Es fa necessari estudiar-les en profunditat, atès que són un tipus de trombosis molt poc freqüents en la població general.
A la Unió Europea s’han administrat almenys 6 milions de dosis d’AZ i s’han notificat 11 casos. A Espanya, fins ara, s’han posat gairebé un milió de dosis i només s’ha notificat un cas d’aquest tipus de trombosi en una persona vacunada amb AZ (el 0,00011 % de les persones vacunades). A més, de moment no s’ha evidenciat que hi hagi una relació causal entre aquests casos i la vacuna d’AZ.
Tot i això, i per un principi de precaució, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat suspendre la vacunació amb AZ durant 15 dies, mentre l’Agència Europea del Medicament estudia si hi ha una relació causa–efecte entre la vacuna amb AZ i aquestes trombosis poc freqüents.
Aquest cap de setmana, s’ha immobilitzat a les Balears el lot ABV5300 de la vacuna AZ com a mesura de precaució, ja que l’Agència Europea del Medicament l’estudiava en relació amb els primers casos de trombosis. Finalment, s’ha vist que no hi ha una relació específica amb aquest lot.
Els efectes secundaris amb aquest tipus de vacunes són normalment lleus o moderats (mal de cap, febre, cansament...). Són més freqüents els primers dies i desapareixen al cap de poc temps. En qualsevol cas, si t’han vacunat durant els darrers 14 dies i tens un mal de cap molt intens, que canvia de forma clara en tombar-te o s’associa a alteracions visuals o altres símptomes neurològics persistents, crida al teu centre de salut o al 061.
Si no tens cap efecte secundari, no és necessari que se’t faci cap tipus de seguiment.
A hores d’ara, no s’ha establert una correlació directa entre els casos de trombosi detectats a Europa i la vacuna d’AZ (l’Agència Europea del Medicament estudia si els 11 casos estan relacionats amb el subministrament de 6 milions de vacunes d’AZ).
De moment, el Servei de Salut ha cancel·lat les cites programades amb AZ. Si la vacunació es reprèn, es posaran en contacte amb tu per via telefònica des del Servei de Salut.
La segona dosi de la vacuna d’AZ se subministra 12 setmanes després de la primera. De moment, hem d’esperar 15 dies perquè l’Agència Europea del Medicament tengui enllestit un informe. Una vegada emès, el Ministeri d’Espanya i les comunitats autònomes decidiran conjuntament si es reprèn la vacunació amb AZ.
Telefonau-hi només si teniu símptomes i ha estat vaccinat amb AstraZeneca
Actualment l'elecció del tipus de vaccí no és possible, atès que la indicació ve determinada des de la Ponència de Vacunes del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.
A les Illes Balears la campanya de vaccinació contra la COVID-19 la planifica la Direcció General de Salut Pública i Participació en col·laboració amb el Servei de Salut de les Illes Balears (IBSALUT) que és qui s'encarrega d'organitzar i administrar el vaccí a la població.
Professionals sanitaris públics del Servei de Salut de les Illes Balears (IBSALUT)
Atès que els vaccins estaran disponibles de manera progressiva, és necessari establir un ordre de vaccinació per grups de població. Aquest ordre, es basa en criteris ètics, de risc de malaltia greu i de risc d’exposició. De manera esglaonada, i segons el grup al qual pertanyeu, us informarem de quan us toca ser vaccinat.
El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, on hi són representades les Comunitats Autònomes i el Ministeri de Sanitat, va decidir al setembre de 2020 que es duria a terme una estratègia única de vaccinació a Espanya i que es formaria un Grup de Treball Tècnic multidisciplinari dependent de la Ponència de Programa i Registre de Vaccinacions del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per elaborar l’Estratègia de vacunació enfront del COVID-19 a Espanya.
Atès que els primers vaccins contra la COVID-19 estaran disponibles en una quantitat limitada, el document en el qual es plasma l'estratègia estableix l'ordre de prioritat cronològica dels grups de població a vaccinar, després de fer una avaluació en funció de criteris que inclouen:
A més, estableix els aspectes més importants sobre la logística, distribució i administració de les vacunes, els aspectes comunicatius i el seguiment i avaluació de la vaccinació.
Atès que els vaccins estaran disponibles de manera progressiva, és necessari establir un ordre de vaccinació per grups de població. En la priorització es té compte el risc de malaltia greu i les seves complicacions.
La població infantil i adolescent fins a 16 anys no s'ha considerat com a grup prioritari de moment, atès que existeixen altres grups de població amb major risc de malaltia greu i complicacions. D'altra banda, els vaccins autoritzats encara no disposen de resultats de la seva utilització en població infantil.
Els vaccins i la vaccinació són gratuïts per a tota la ciutadania.
Si, l’objectiu és arribar a tota la població de les Illes Balears. S’hauran de seguir les condicions que determini el programa i els criteris de priorització.
Cada persona vaccinada rebrà una targeta de vaccinació en la qual hi constarà la dosi, la data, el lot i la data de la segona dosi, així com una referència al portal NotificaRAM per comunicar possibles efectes adversos
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les quals vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. A mesura que augmenti la disponibilitat dels vaccins, s’aniran anunciant progressivament els grups de població que podran accedir-hi. Heu d'estar atent als mitjans de comunicació i als webs oficials de la Conselleria de Salut i Consum per informar-vos-en.
El Servei de Salut de les Illes Balears i la Direcció General de Salut Pública i Participació adapten contínuament i progressivament a la comunitat balear els grups de població i l'organització logística de la vaccinació contra la COVID-19, segons l'Estratègia de vacunació enfront de la COVID-19 a Espanya: un document viu elaborat per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Aquest document es modifica constantment a mesura que es van autoritzant diferents vaccins, es va ampliant el coneixement i va canviant el context de la pandèmia.
Residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat
Totes les persones que treballen en aquests centres, inclosos els que hi fan altres funcions diferents a la prestació de serveis sanitaris (administratiu, neteja, cuina, etc.), estan contemplades en aquesta categoria. A més, s'hi inclouen també les persones que treballen en centres de dia vinculats a centres de majors, és a dir, amb activitats i personal compartits.
La vaccinació contra la COVID-19 es va iniciar el diumenge 27 de desembre de 2020 a la residència Oms - Sant Miquel de Palma
Inici de vaccinació: 27/12/2020
Telefonau a InfoVacuna COVID 971211999 si teniu dubtes sobre la cita prèvia per a la vaccinació contra la COVID-19.
Horari d'atenció: del dilluns al dissabte, de 7 a 21 hores. El diumenge i festius, de 8 a 21 hores.
Els equips de vaccinació d’atenció primària del Servei de Salut de les Illes Balears (IBSALUT) s'han desplaçat als centres almenys en dues ocasions per vaccinar tant usuaris com professionals.
Personal de primera línia en l'àmbit sanitari i sociosanitari
Personal de primera línia en l'àmbit sanitari i sociosanitaris. Són professionals de la xarxa pública i privada de les Illes Balears que fan feina als serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.
La Conselleria de Salut i Consum començà el 13 de gener de 2021 la vaccinació contra la COVID-19 de 7.337 professionals sanitaris i no sanitaris que fan feina a l'anomenada primera línia COVID.
Inici de la vaccinació: 13/01/2021
Els professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears, mitjançant Atenció Primària i Salut Laboral, es posaran en contacte per administrar-vos el vaccí contra la COVID-19.
Si teniu dubtes posau-vos en contacte amb Salut Laboral de la vostra gerència o amb InfoVacuna COVID 971211999
Personal d'àmbit hospitalari, d'atenció primària, no considerat de primera línia i altres grups sanitaris i sociosanitaris, odontòlegs i higienistes dentals
Inici de la vaccinació: 08/02/2021
Els professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears (IBSALUT), a través d'Atenció Primària i de Salut Laboral, es posaran en contacte per administar-vos el vaccí contra la COVID-19.
Si teniu dubtes posau-vos en contacte amb Salut Laboral de la vostra gerència o amb InfoVacuna COVID 971211999
Personal en actiu dels col·lectius que figuren a continuació, en funció del risc d'exposició de l'activitat laboral i la possibilitat d'adoptar les mesures de protecció adequades
18/02/2021
Els professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears es posaran en contacte per administrar-vos el vaccí contra la COVID-19.
Si teniu dubtes, posau-vos en contacte amb la seva empresa, la seva gerència o a través del telèfon InfoVacuna COVID 971211999
Resta de professionals que treballen en àmbits sanitaris, així com la resta de professions sanitàries: veterinaris, nutricionistes,…
21/02/2021
Els professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears es posaran en contacte per administrar-vos el vaccí contra la COVID-19.
Si té dubtes posi's en contacte amb la seva empresa, la seva gerència o a través del telèfon InfoVacuna COVID 971211999
Persones considerades com a grans dependents (grau III de dependència; és a dir, amb necessitat de mesures de suport intenses) que no estiguin institucionalitzades, i al seu cuidador principal (independent que el seu lloc de treball sigui remunerat o no)
Les 4.502 persones considerades grans dependents que viuen a les Illes Balears seran citades via telefònica.
Inici de la vaccinació: 08/02/2021
Seran citats via telefònica, pels equips sanitaris dels centres de salut de referència.
Si teniu dubtes sobre la citació podeu consultar-los amb el vostre centre de salut
Els equips d’infermeria del Servei de Salut de les Illes Balears es desplaçaran al domicili d'aquestes persones quan sigui necessari o bé les citaran al seu centre de salut.
Persones de 80 o més anys (nascudes abans de 1942)
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.
Les persones de la franja d'edat d'entre 80 i 90 anys serán citades als seus centres de salut i, en els casos de mobilitat reduïda, els equips d'infermeria es desplaçaran als domicilis, igual com s'ha fet amb les persones de la franja de població d'entre 90 i 112 anys.
Persones entre 70 i 79 anys (nascudes entre el 1942 i el 1951)
Encara no s'ha iniciat la vaccinació d'aquest grup de població
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.
Persones entre 60 i 69 anys (nascudes entre el 1952 i el 1961)
24/03/2021
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.
Forces i cossos de seguretat, emergències i forces armades
Inclou Guàrdia Civil, Policia Nacional, autonòmica i local, bombers, tècnics de les forces i cossos de seguretat, professionals de protecció civil, emergències i forces armades.
1/03/2021
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.
Docents i personal d'educació infantil i necessitats educatives especials
Inclou tant docents com altres professionals que atenen alumnes.
26/02/2021
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.
Docents i personal d'educació primària i secundària
01/03/2021
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.
Grup de menors de 60 anys amb condicions de risc alt de patir malaltia greu per la COVID-19
Encara no s'ha iniciat la vaccinació d'aquest grup de població
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.
Persones entre 56 i 59 anys (nascudes entre 1962 i 1965, inclosos)
24/03/2021
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.
Persones entre 45 i 55 anys (nascudes entre 1966 i 1976, inclosos)
12/03/2021 (persones nascudes a partir del 01/01/1966)
El Servei de Salut de les Illes Balears contactarà amb les persones a les que vaccinarà, seguint l'ordre de priorització establert. És important no contactar de manera individual amb el sistema sanitari sobre la vaccinació contra la COVID-19.
Aquest grup de població serà vaccinat als punts de vaccinació habilitats a les diferents illes
Resta de grups de població pendents de definir
Encara no s'ha definit la vacunació de la població no prioritària
Per a l'etapa 3 de vaccinació, des del Servei de Salut de les Illes Balears s'està posant en marxa un sistema de cita prèvia que s'habilitarà a mesura que avanci la disponibilitat de vaccins contra la COVID-19. Si vostè no pertany a cap dels grups de les etapes 1 i 2, i els professionals sanitaris no s'han posat en contacte amb vostè, haurà de seguir aquest sistema de citació, que estarà disponible pròximament.
Disponible pròximament
Si teniu una cita per ser vaccinat, heu d’acudir a la cita
No acudir a la cita de la primera o segona dosi de l'administració del vaccí contra la COVID-19 suposa una falta de responsabilitat envers un mateix i sobretot envers la resta de població.
Els professionals sanitaris us resoldran els dubtes sobre la vaccinació contra la COVID-19 en funció del vostre estat de salut.
Llegiu detingudament aquestes preguntes i respostes sobre la vaccinació contra la COVID-19 si teniu alguna malaltia, preneu algun medicament, estau embarassada, estau alletant, us han vaccinat o teniu alguna al·lèrgia.
L'evidència actual indica que la reinfecció pel nou coronavirus és excepcional en els 6 mesos posteriors a una infecció natural. Així, es podria endarrerir la vaccinació de les persones que han patit la malaltia o infecció diagnosticada fa menys de 6 mesos, per prioritzar la vaccinació dels qui encara no han passat la malaltia.
Actualment, aquest endarreriment de la vaccinació s'aplicarà exclusivament a les persones menors de 55 anys i sense condicions de risc.
Si el teu fill té una malaltia greu, el pediatre, juntament amb la família i l’equip que el tracta, estudiarà el cas individualment per valorar els possibles riscs i els beneficis de la vaccinació, sempre d'acord amb l'estratègia vaccinal del Ministeri, i així decidir conjuntament la millor opció pel vostre infant.
En general, la protecció amb qualsevol vaccí és menor en persones amb aquestes patologies i podría ser així amb els vaccins contra la COVID-19. Per altra banda, no hi ha motius per pensar que la vaccinació els suposi un perill, mentre que el risc de patir COVID-19 greu és molt més alt que en persones no inmunodeprimides. Per això es recomana la vaccinació especialment a aquestes persones.
Sí. L'al·lèrgia a les penicil·lines no és una contraindicació per als vaccins Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca o Moderna contra la COVID-19.
No. Segons els fabricants, els vials dels vaccins de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna no contenen làtex.
Els vaccins de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna no contenen proteïnes d'ou. Per tant, cap d'aquests vaccins està contraindicat en cas d'al·lèrgia a l'ou.
Sí. L'al·lèrgia a aeroal·lèrgens com els àcars de la pols domèstica, el pol·len o els al·lergògens animals no és una contraindicació perquè us administrin el vaccí contra la COVID-19 de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca o Moderna.
Sí. No és necessari evitar els vaccins contra la COVID-19 de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ni Moderna si heu tingut una reacció lleu o moderada a un aliment o a un fàrmac identificat.
No, no en corren. No obstant això, és important controlar l'asma en les setmanes prèvies a la vaccinació contra la COVID-19, de la mateixa manera que amb els altres vaccins.
No. Els ingredients de cada vaccí s'enumeren en el full d'informació per al pacient, que heu de llegir abans de ser vacunat. Els vaccins de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna no contenen gelatina.
És cert que l'esqualè es fa servir en alguns vaccins. És un greix altament purificat que no conté les proteïnes que causen la reacció al·lèrgica. No es considera que suposi cap risc per als pacients amb al·lèrgia al peix.
Els vaccins de Comirnaty/Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Moderna no contenen esqualè. Per tant, no hi ha cap raó per sospitar que puguin causar complicacions a algú amb al·lèrgia al peix.
Anaphylaxis Campaign (incorporating the Latex Allergy Support Group). UPDATED 3RD MARCH 2021. Do you have questions about the new COVID-19 vaccines and your allergy? We have compiled a list of the most frequently asked questions with answers compiled with the assistance of our clinical panel and members of the British Society for Allergy and Clinical Immunology. https://www.anaphylaxis.org.uk/covid-19-advice/pfizer-covid-19-vaccine-and-allergies/
Si teniu més dubtes sobre col·lectius de risc contactau amb el vostre centre de salut de referència.
Fins que una proporció important de la població estigui vaccinada és vital que totes les persones, tant les vaccinades com les no vaccinades, continuïn mantenint les mesures de prevenció.
El motiu per a mantenir les precaucions, fins i tot després d'haver estat vaccinats, és ajudar a protegir als altres: quantes més persones es vagin immunitzant, menor probabilitat hi haurà de que la resta (en particular els més vulnerables a patir malaltia greu) s'exposin al virus, o almenys grans quantitats de virus.
El vaccí protegeix contra la malaltia i, sobretot, contra les formes greus de la malaltia, però no està demostrat que protegeixi contra infeccions sense símptomes que també poden ser contagioses.
Sí, la vaccinació de COVID-19 no substitueix les proves. El vaccí protegeix contra la malaltia i, sobretot, contra les formes greus d'aquesta, però no està demostrat que protegeixi contra infeccions de la COVID-19 sense símptomes que també poden ser contagioses.
Si ocorre una reacció adversa després de la vaccinació, heu de buscar atenció sanitària en el vostre centre de salut o hospital de referència, en funció de la importància de la reacció.
A més, per a conèixer i avaluar la seguretat dels vaccins és molt important que la reacció adversa es notifiqui al Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d'Ús Humà (SEFVh), pel personal sanitari o per la ciutadania. Pot fer-se de manera electrònica a través de www.notificaram.es
El Sistema Espanyol de Farmacovigilància registra i analitza les reaccions adverses notificades per a establir si tenen o no relació amb la vaccinació.
Les notificacions de reaccions adverses també es recopilen a nivell europeu (en l'Agència Europea de Medicaments) i mundial (en l'Organització Mundial de la Salut) i aquesta informació recopilada s'avalua constantment per a vigilar la seguretat dels vaccins, per això és tan important notificar les sospites de reaccions adverses.
Declaració d'efectes adversos
Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris
Telefonau-hi si teniu dubtes sobre la vaccinació contra la COVID-19
Personal administratiu us assessorarà sobre la vaccinació contra la COVID-19
Horari d'atenció: de dilluns al dissabte, de 7 a 21 hores. Diumenge i festius, de 8 a 21 hores.
La cobertura de vaccinació contra la COVID-19 indica el percentatge de persones de cada grup de població a les que s’ha administrat la primera i la segona dosi del vaccí contra la COVID-19.
És una dada en evolució constant perquè depèn del ritme de subministrament, el ritme d’administració i del fet que la vaccinació és voluntària.
No arribar al 100 % de cobertura és normal.
5513
Grup 1
Etapa 1
92.87%
Grup 1
Etapa 1
88.45%
Grup 1
Etapa 1
6646
Grup 1
Etapa 1
81.25%
Grup 1
Etapa 1
77.66%
Grup 1
Etapa 1
9536
Grup 2
Etapa 1
87.17%
Grup 2
Etapa 1
83.12%
Grup 2
Etapa 1
17502
Grup 3A
Etapa 1
87.27%
Grup 3A
Etapa 1
77.51%
Grup 3A
Etapa 1
13741
Grup 3B
Etapa 1
71.67%
Grup 3B
Etapa 1
4.40%
Grup 3B
Etapa 1
2586
Grup 3C
Etapa 1
55.68%
Grup 3C
Etapa 1
9.05%
Grup 3C
Etapa 1
4739
Grup 4
Etapa 1
76.24%
Grup 4
Etapa 1
66.03%
Grup 4
Etapa 1
4739
Grup 4
Etapa 1
49.46%
Grup 4
Etapa 1
27.37%
Grup 4
Etapa 1
50786
Grup 5A
Etapa 2
68.60%
Grup 5A
Etapa 2
22.57%
Grup 5A
Etapa 2
116204
Grup 5C
Etapa 2
11.09%
Grup 5C
Etapa 2
0.28%
Grup 5C
Etapa 2
6916
Grup 6A
Etapa 2
72.31%
Grup 6A
Etapa 2
0.04%
Grup 6A
Etapa 2
6938
Grup 6B
Etapa 2
76.55%
Grup 6B
Etapa 2
0.27%
Grup 6B
Etapa 2
18226
Grup 6C
Etapa 2
58.35%
Grup 6C
Etapa 2
0.12%
Grup 6C
Etapa 2
57967
Grup 8
Etapa 2
0.84%
Grup 8
Etapa 2
0.25%
Grup 8
Etapa 2
194416
Grup 9
Etapa 2
2.95%
Grup 9
Etapa 2
0.22%
Grup 9
Etapa 2
FONT: Dades proporcionades pel Gabinet Tecnicoasssitencial del Servei de Salut de les Illes Balears actualitzades setmanalment
Darrera actualització: 06/04/2021