Logo ASEF

Edifici J Ca Na Majora

\ Can Misses habilita cinquanta-sis llits per a pacients procedents de residències

\ S'ha contractat i format una trentena de professionals per a aquesta nova unitat


L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha posat en marxa en només una setmana la nova Unitat d'Estada Mitjana (UEM) Ca Na Majora, situada a l'edifici J de l'Hospital Can Misses.

La situació d'emergència actual ha fet que l'obra de reconversió de l'antic hospital Can Misses, que ja era a punt de ser lliurada, serveixi per ampliar el nombre de llits per a pacients amb COVID-19.

D'aquesta manera, l'Hospital Can Misses disposarà des d'avui de cinquanta-sis llits més, situats en les antigues unitats d'Hospitalització de Maternitat —en la planta baixa— i de Cirurgia —en la primera planta.

Llegeix més: Els primers quatre pacients procedents de residències estrenen la nova Unitat d'Estada Mitjana...

Punt fix de recollida de mostres

\ La recollida es farà des dels mateixos vehicles sense que sigui necessari davallar-ne

\ El nou sistema permetrà optimitzar els recursos sanitaris

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera habilitarà demà un punt fix de recollida de mostres de sanitaris i personal essencial que presentin símptomes per determinar els casos de COVID-19. D’acord amb els supòsits que preveu el protocol del Ministeri de Sanitat, en els casos de persones que presentin un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda i estiguin hospitalitzades o compleixin els criteris d’ingrés hospitalari, se’n continuarà prenent les mostres a l’Hospital Can Misses.

En aquest nou punt, situat al recinte exterior de l’edifici J de l’Hospital Can Misses, es recolliran les mostres dels sanitaris i del personal essencial (és a dir, el dels cossos i les forces de seguretat de l’Estat, bombers, Protecció Civil, etc.) directament des dels seus propis vehicles sense que hagin de davallar-ne. Aquest nou sistema substituirà la presa de mostres a càrrec de les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC), que d’aquesta manera es podran centrar en l’atenció dels pacients a domicili.

Llegeix més: L'Àrea de Salut habilita un punt fix de recollida de mostres de sanitaris i personal essencial per...

UCI coronavirus

\ La UCI duplica la seva capacitat per atendre pacients crítics, dins les mesures preventives pel COVID-19

\ El pla de contingència de la UCI preveu l'aïllament per zones dels pacients per COVID-19

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera s'ha preparat de manera preventiva per a l'arribada del COVID-19 en un àrea tan sensible com la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Can Misses.

El Servei de Medicina Intensiva de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera compta amb un pla de contingència davant la possibilitat d'ingressos de pacients afectats per la COVID-19. Aquest pla contempla diferents fases que s'activaran en funció de les necessitats assistencials.

Llegeix més: La UCI de l'Hospital Can Misses està preparada per atendre vint-i-quatre pacients crítics

Línia telefònica COVID19

 \ L'equip, format per una metgessa internista i dues infermeres, atendrà consultes sobre la COVID-19

\ La línia estarà operativa de les 8 a les 20 h, del dilluns al divendres, i de les 8 a les 15 h el dissabte i el diumenge

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera posa en marxa des d'avui una línia telefònica interna d'atenció sobre la COVID-19, dirigida als professionals sanitaris, amb la qual pretén donar-los resposta i resoldre’ls dubtes sobre qüestions clíniques i sobre l’exposició de pacients i professionals.

L'equip, format per una metgessa internista, la Dra Elena Costa, i dues infermeres, Begoña Martínez i Marilina Romera, atendrà les consultes del personal de les 8 a les 20 h del dilluns al divendres, i entre les 8 i les 15 h el dissabte i el diumenge.

A més, l'Àrea de Salut té, en la seva intranet, a la disposició del personal tota la informació sobre la COVID-19: procediments, protocols d'actuació i vídeos de col·locació i retirada de l'equip de protecció individual (EPI).

Nova cirurgiana

\ La doctora Elena Rocandio procedeix de l’Hospital Son Espases i compta amb una dilatada experiència

\ La incorporació permetrà millorar l’atenció en Urgència Quirúrgica i al pacient politraumatitzat

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha contractat una nova especialista en cirurgia general i de l’aparell digestiu per a l’Hospital de Formentera, la doctora Elena Rocandio Cilveti.

La doctora Rocandio compta amb una gran experiència i ha exercit durant els últims vint anys en els centres de referència de les Illes Pitiüses, Son Dureta i l’Hospital Universitari Son Espases. La nova cirurgiana de l’Hospital de Formentera va estudiar Medicina i Cirurgia a la Universitat del País Basc.

La doctora Rocandio ha estat metgessa adjunta del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, adscrit al Servei de Cirurgia Toràcica en l’Hospital Son Dureta. A Son Espases ha ocupat els càrrecs de coordinadora d’Urgència Quirúrgica i ha estat membre del Comitè de Trauma. La seva incorporació, donada la seva dilatada experiència, permetrà millorar l’atenció en Urgència Quirúrgica i al pacient politraumatizat en l’Hospital de Formentera.

Llegeix més: L'Hospital de Formentera incorpora una nova cirurgiana