Logo ASEF

Reconstrucció mamària

\ L’acabat d’inaugurar Servei de Cirurgia Plàstica afronta amb èxit la primera intervenció plàstica després d’una mastectomia

\ La coordinació entre diversos serveis en el Comitè de Tumors ha estat fonamental en aquest procés

L’Hospital Can Misses ha realitzat avui la primera reconstrucció immediata de mama després d’una mastectomia, en una pacient d’una quarantena d’anys. Aquesta intervenció ha estat possible després de la posada en marxa del Servei de Cirurgia Plàstica, la incorporació de la doctora Ainhoa Placer —especialista cirurgia plàstica, estètica i reparadora pel Complejo Hospitalario de Navarra— i l’excel·lent coordinació dels Serveis de Cirurgia General, Anatomia Patològica, Cirurgia Plàstica i Oncologia en el Comitè de Tumors.

Llegeix més: L'Hospital Can Misses realitza la primera reconstrucció mamària immediata després de l'extirpació...

Marató joves

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) ha completat la formació de tots els centres públics d’educació secundària en matèria de gestió de riscs i seguretat del pacient.

En una mica més de dos anys s’han format gairebé un miler d’alumnes en les diferents modalitats de formació de la USP i han passat pels diferents tallers alumnes de deu instituts: Sa Blanca Dona, Sant Agustí, Sa Serra, Formentera, Isidor Macabich , Algarb, Sa Colomina, Santa María i, avui, Xarc i Quartó de Portmany.

En aquesta nova edició de la “Marató de joves per la seguretat del pacient” de l’Hospital Can Misses, amb els 35 alumnes de batxillerat d’avui culmina la formació que la USP dedica als alumnes amb el doble objectiu d’acostar-los la cultura de la seguretat del pacient i crear vocacions de professions sanitàries.

Llegeix més: La Unitat de Seguretat del Pacient completa la formació dels instituts d'educació secundària amb...

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera té el plaer de convidar-vos a tots els esdeveniments de la II Jornades Viure sense tabac, dins de la Estratègia de la cronicitat, que es celebraran del 16 al 19 de maig. Aquesta II Jornada ha estat organitzada de forma intersectorial, seguint les recomanacions de totes les autoritats sanitàries internacionals i nacionals, sota el lema "Contagia salut, contagia vida".

L'objectiu és donar visibilitat a les malalties cròniques (no transmissibles) més prevalents que generen una elevada morbimortalitat: cardiovasculars, càncer, Diabetis Mellitus i MPOC. Així mateix visibilitzar els factors de risc: consum de substàncies inhalades, consum nociu i patològic d'alcohol, mala alimentació i sedentarisme. Es posaran de manifest els factors protectors, exercici físic i alimentació saludable, en els quals s'incideix en totes les intervencions d'aquesta Jornada.

Programa de les II Jornades Viure sense tabac | Vídeo I Caminada Viure sense tabac

NOTA ACLARATÒRIA: la sessió programada pel 16 de maig de 16 a 19:30 h es realitzarà a la Sala d'actes de l'edifici D de l'Hospital Can Misses.

Llegeix més: II Jornades Viure sense tabac, dins de la Estratègia de la cronicitat

Prostitució i salut

Us informam que els propers 13 i 14 de maig es celebraran a la sala d'actes de la Universitat de les Illes Balears (carrer Calvari, 1. Eivissa. Antic edifici Comandància militar) les IV Jornades prostitució i salut: la prostitució nua, organitzades per Médicos del Mundo, en col·laboració amb l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, i amb el  finançament del Consell d'Eivissa.

En aquestes jornades s'abordaran temes com la salut des d'una perspectiva de gènere, aspectes psicològics de la prostitució, la prostitució en primera persona, masculinitat i salut, noves masculinitats en el context balear actual, prostitució en els països d'origen i prostitució i pornografia (conseqüències per a la salut). També es fara un repàs de la feina realitzada per Médicos del mundo en aquest àmbit i es celebrarà un cinefòrum amb la projecció del film Evelyn.

Aquesta activitat formativa està adreçada a personal sanitari i psicosocial, estudiants de grau de la Universitat de les Illes Balears i voluntaris de Médicos del Mundo i s'ha sol·licitat acreditació CFC. Us podeu inscriure mitjançant el següent enllaç.

Consulteu programa de les Jornades

Eco CS

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ja ha començat el procés de formació del personal mèdic de l’atenció primària en la tècnica ecogràfica per mitjà de diversos cursos, que s’han impartit a Mallorca (14 i 15 de febrer) i al Centre de Salut Vila (26 d’abril) i al Centre de Salut Sant Antoni de Portmany (27 d’abril). La formació ha estat a càrrec del Dr. Josep Corcoll, expert en ecografia i metge d’atenció primària de Mallorca.

De moment ja s’han format quinze metges, però la formació continuarà durant aquest any i l’any vinent amb l’objectiu de formar el major nombre possible de metges de família en aquesta tècnica per tal de proporcionar-los més autonomia i eines que els ampliïn la capacitat diagnòstica, amb la finalitat d’instaurar el diagnòstic precoç, clau en l’estudi i el tractament de nombrosos processos patològics.

Per això, des de l’abril de 2018 es disposa de vuit ecògrafs d’última generació de la marca Siemens NX2 Acuson, que té un sistema d’escaneig intel·ligent que proporciona una qualitat d’imatge òptima i utilitza un sistema d’ultrasò dissenyat perquè serveixi a una àmplia gamma d’aplicacions clíniques. La inversió per a aquesta incorporació tecnològica ha ascendit a 128.984 €.

Llegeix més: El personal mèdic d'atenció primària podrà fer ecografies als centres de salut