Logo ASEF

Zones COVID

\ S'han creat circuits nous a Medicina Interna F, a l'Àrea Quirúrgica i al Servei  d'Urgències

\ Es faran obres en la Zona d'Observació 2 d'Urgències per separar la zona COVID de la d'altres patologies

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera segueix adaptant els seus recursos a les necessitats assistencials sorgides arran de la pandèmia de COVID-19. D'aquesta manera, es continua preparant per a la segona onada amb la creació de nous circuits i l'adequació d'espais en serveis clau per a l'atenció, com són la Unitat d'Hospitalització de Medicina Interna F, l'Àrea quirúrgica i el Servei d'Urgències.

La setmana passada van començar els treballs a la unitat d'hospitalització especialitzada en coronavirus, Medicina Interna F, i en el bloc quirúrgic, on s'han creat espais específics per a l'atenció al coronavirus. En tots dos serveis s'ha fet, de moment, la instal·lació dels bastiments de base de portes, els envans i el reforç de forjats per posar portes que separin zones COVID de zones NO COVID. Les portes finalment s'instal·laran també a Urgències, en una segona fase, el dia 9 de novembre.

Llegeix més: L'Àrea de Salut habilita noves zones COVID a Medicina Interna, Àrea Quirúrgica i Urgències

Panells solars

\ Suposarà un estalvi de més de 120.000 € en sis anys i evitarà cremar més de 31 tones de combustible a l'any

\ Es produiran 138.176 kWh anualment i es deixaran d'emetre 110 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha començat la setmana passada a instal·lar unes pèrgoles amb panells solars a l’aparcament del Centre de Salut Sant Antoni de Portmany.

Es tracta d'unes instal·lacions fotovoltaiques amb 330 panells solars per generar electricitat per a l’autoconsum. Ocuparan la coberta d'un nou sostre de l'aparcament del centre sanitari de la vila de Portmany. Generaran anualment 138.176 kWh, que es consumiran en el mateix edifici. Amb això, s'evitarà emetre 110 tones de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera.

El promotor de l'obra és Endesa i l'actuació en el Centre de Salut Sant Antoni de Portmany està inclosa en el contracte de subministrament d'energia que hi ha amb la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic.

Llegeix més: El Centre de Salut Sant Antoni de Portmany tindrà 330 panells solars per a l'autoabastament...

Presa de possessió de les places fixes per a metges de família

\ Catorze metges d'atenció primària han obtingut plaça fixa després de superar el concurs oposició del Servei de Salut

\ La Gerència destaca la consolidació i fidelització dels professionals per oferir una assistència de qualitat
 
Avui divendres, a les 14.00 hores, a la sala d'actes de l'Hospital Can Misses, ha tingut lloc la presa de possessió dels metges de família que han superat el concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears, per a les places convocades de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

L'acte ha estat presidit per la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, acompanyada de la directora d'Atenció Primària, la Dr. Violeta Vega, i de la resta de l'equip directiu: Héctor Martín, director de Gestió; Sheyla Sironvalle, directora mèdica d'Atenció Hospitalària i Noelia Azqueta, directora d'Infermeria.

Llegeix més: L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera celebra l'acte de presa de possessió de les places fixes...

\ La nova prova diagnòstica de la COVID-19 ja és disponible als centres de salut Es Viver, Vila i Can Misses

\ El test està indicat en pacients que presenten símptomes en els primers cinc dies de la infecció

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera està duent a terme la formació del test ràpid d'antígens de la COVID-19 en els centres d'atenció primària des de dijous passat.

111 professionals d'infermeria seran formats en el maneig d'aquest nou test. Fins al moment s'han format uns 40 professionals d'infermeria en els centres de salut Es Viver, Vila i Can Misses, on ja s'utilitza aquesta tècnica diagnòstica. Fins al dia 19 s'han fet 17 tests, amb resultat negatiu en 15 i positiu en dos.

Llegeix més: L'Àrea de Salut forma més d'un centenar de professionals d'infermeria en la utilització del test...

Donacions de sang de cordó umbilical

\ En els primers nou mesos i mitjà de l'any s'han fet 38 donacions de sang de cordó umbilical

\ L'any passat es quadruplicà la xifra de 2018 i passà de 12 a 50. L'objectiu és aconseguir-ne una per setmana

En els primers nou mesos i mig de 2020 l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha mantingut les bones dades obtingudes en 2019 en donació de sang de cordó umbilical. Fins ara s'han obtingut 38 donacions, molt a prop de l'objectiu de l'equip de comares, coordinat per la Dra. Pilar García León, d'aconseguir una donació cada setmana, malgrat les restriccions que es van produir durant l'estat d'alarma. En la primera fase de la pandèmia es van restringir les donacions de sang de cordó umbilical, però després s'han recuperat. Actualment es poden fer si el resultat de la prova PCR —que es fa de manera rutinària abans de cada part— és negatiu.

Llegeix més: Es mantenen les altes taxes de donacions de sang de cordó umbilical en 2020 i es compleix amb els...