Logo ASEF

Fisio postcovid

\ Prop de vint usuaris amb seqüeles després de passar la COVID-19 participen en les sessions grupals impulsades per Fisioteràpia d'Atenció Primària

\ Es tracta d'un programa de reeducació funcional postcovid que forma part del Programa d'Educació per a la Salut d'Atenció Primària

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha desenvolupat un programa de reeducació funcional per a pacients que han passat la COVID-19. Aquest projecte, impulsat pels fisioterapeutes dels centres de salut i que compta amb la col·laboració de la direcció d'infermeria i de la direcció mèdica, forma part de les activitats del Programa d'Educació per a la Salut d'Atenció Primària.

En la redacció del projecte i en la fase de revisió del document, a més dels fisioterapeutes, han participat metges i infermeres d'Atenció Primària.

El programa de fisioteràpia per a pacient postcovid consta de vuit sessions grupals, amb dues hores setmanals de durada, i està dirigida a usuaris que estigueren infectats amb el SARS-CoV-2 i que pateixen seqüeles respiratòries i/o funcionals per desenvolupar les activitats de la vida diària.

Llegeix més: L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera posa en marxa un programa de fisioteràpia en atenció...

Lucía Costa Azqueta

\ La jove Lucía Costa, de 16 anys, ha estat premiada pel conte Doctora súper héroes

\ S'han rebut trenta-dues obres per concursar en aquest primer certamen literari contra l'estigma en salut mental

 Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Salut Mental que se celebra del 4 al 10 d'octubre, avui, el Grup de Treball de Lluita contra l'Estigma ha lliurat els premis als autors guanyadors del I Certamen Balear de Conte Infantil convocat per l'Oficina de Salut Mental de les Illes Balears.

El premi —que consisteix en una tauleta, un diploma acreditatiu i la publicació del conte— ha estat patrocinat pel Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears i pel Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de les Illes Balears,.

La jove eivissenca Lucía Costa Azqueta ha rebut el premi pel seu conte Doctora súper héroes en la categoria juvenil. La responsable d'Atenció a l'Usuari i Observatori de Pacients, Joana Prieto, acompanyada de la gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos; de la vocal del Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de Balears, Verónica Andrea Salomoni; del president del Col·legi Oficial de Metges d'Eivissa, Antoni Pallicer Orzaez, i de la cap del Servei de Psiquiatria, la doctora Cristina Merino, ha lliurat el guardó a la guanyadora.

Llegeix més: L'eivissenca Lucía Costa Azqueta, premi en la categoria juvenil del I Certamen Balear de Conte...

L'Hospital de Dia de Patologia Dual a Can Misses ha atès 57 persones i l'Hospital de Formentera n’ha atès 59

Cocaïna, alcohol i cànnabis són les substàncies addictives més comunes. Els trastorns psicòtics i l'ansietat són les patologies mentals més habituals

La Unitat de Patologia Dual de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera és un projecte pioner a les Illes Balears, amb el qual s'ofereix una atenció integral a les persones que pateixen un trastorn per consum de substàncies addictives i un trastorn mental greu.

Aquest servei va iniciar l’activitat al juny de 2019 i consta de dos dispositius: l'Hospital de Dia de Patologia Dual, situat a l'Hospital Can Misses, i el centre d'atenció a patologia dual en l'Hospital de Formentera. A més, és el referent per al seguiment en salut mental de les persones allotjades en els habitatges supervisats de la fundació APFEM.

L'equip d'aquest recurs està format pel psiquiatre Álvaro Palma, expert en patologia dual, l'infermer Javier Moreno i la terapeuta ocupacional, Verónica Salomoni. 

Llegeix més: La Unitat de Patologia Dual ha atès més d'un centenar de persones amb trastorn mental i addiccions

Jo no soc el meu diagnòstic

\ Ahir va començar la setmana que commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, amb activitats coordinades des de l'Oficina de Salut Mental

\ El divendres, en l'Hospital Ca Misses, hi haurà una taula informativa en la qual participaran associacions de pacients i familiars

L'Oficina de Salut Mental de les Illes Balears i el Grup de Lluita contra l'Estigma, integrat per representants d'institucions i associacions de pacients, han elaborat un programa d'activitats per commemorar, el 10 d'octubre, el Dia Mundial de la Salut Mental sota el lema «La salut mental, un dret necessari. Demà pots ser tu».

El programa d'activitats de la Setmana de la Salut Mental s'ha inaugurat aquesta tarda amb l'exposició fotogràfica Jo no soc el meu diagnòstic, organitzada per la Nostra Veu, a l'Espai Comunitari del Casal d’Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa. Hi han assistit la tinent de batle de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Boned; la regidora d'Igualtat, Montse García; la gerent d'Associació Pitiüsa Pro Salut, Antonella Greco Ficano; la cap de Psiquiatria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Cristina Merino; la psiquiatra Isabel Moreno Encabo i la psicòloga Silvia Marí Boned. Isabel Moreno i Silvia Marí són integrants del Grup de Lluita contra l'Estigma de l'àrea de salut pitiüsa.

Llegeix més: L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera inaugura l'exposició Jo no soc el meu diagnòstic, per...

Donació pintura CSSA

Abril va néixer a les 24 setmanes de gestació i després de superar diversos problemes associats a la prematuritat ha desenvolupat altes capacitats

Les sis obres donades per Abril s'emmarquen en un projecte anomenat Cuida-arte, basat en la idea de l'art com a manera de superar totes les barreres

El Centre de Salut Sant Antoni de Portmany ha presentat avui una col·lecció d'obres d'art donades per una de les seves pacients, Abril Fajardo Mendoza, de 8 anys.

José González, coordinador mèdic del Centre de Salut, i la infermera de Pediatria, Carla García Ramírez, acompanyats de l'autora de les pintures, Abril, i la seva família, han inaugurat l'exposició de les obres que aquesta pacient pediàtrica ha volgut regalar al seu centre sanitari.

Llegeix més: El Centre de Salut Sant Antoni de Portmany presenta Cuida-arte, una col·lecció de pintures donades...