Logo ASEF

Rutes saludables

El grup Rutes Saludables del centre de salut de Vila ha duit a terme una activitat conjunta amb una mica més de vint residents de la Residència Assistida Cas Serres per animar-los a practicar exercici.

El grup Rutes Saludables de Vila és un dels grups de pacients més participatius, que ha estat premiat en diverses ocasions en curses solidàries pel seu compromís i altíssima participació. La nova directora de la Residència Cas Serres, Maria Tur, exfisioterapeuta del centre de salut de Vila, coneix bé la dinàmica d'aquest grup i els bons resultats en salut, sobretot en persones majors. Conjuntament amb Estela Terrer, infermera del CS Vila i coordinadora del grup, han organitzat aquesta activitat conjunta amb l'objectiu d'animar els residents de Cas Serres amb aquest tipus d'iniciatives.

Al voltant de 40 participants, entre membres de Rutes Saludables i residents de Cas Serres, han realitzat exercicis durant una hora guiats per la fisioterapeuta de Cas Serres, Maria Castelló, amb la participació de la tècnica en cures auxiliars d'infermeria, Lina Tur. Ambdues han fet ballar pacients i residents al ritme de Macarena mentre els introduïen diversos exercicis per augmentar la seva mobilitat i flexibilitat.

Llegeix més: Rutes saludables del Centre de Salut de Vila inspira els pacients de Cas Serres

Incorpora micro

\ Microbiologia incorpora una nova especialista, la Dra. Gemma Jiménez, i arriba així als quatre professionals

\ L’increment de l’activitat i la nova consulta de ITS (CAITS), entre els motius de l’ampliació de l’equip

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat una nova especialista en Microbiologia, la Dra. Gemma Jiménez, amb la qual amplia la plantilla d'aquesta secció dels laboratoris fins als quatre professionals.

Entre els motius d'aquesta ampliació es troben l’increment de l'activitat i la creació de la nova Consulta d'Atenció a les Infeccions de Transmissió Sexual (CAITS), que iniciarà l’activitat divendres que ve, 5 de juliol. Aquesta consulta multidisciplinària comptarà amb la participació de Dermatologia i Medicina Interna, a més de Microbiologia, per a l'anàlisi de les mostres, i la supervisió d'Infermeria de Consultes Externes.

Llegeix més: El Servei de Microbiologia amplia la plantilla

Consulta multidisciplinar ITS

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha presentat avui la nova Consulta d'Atenció a les Infeccions de Transmissió Sexual (CAITS), que posarà en marxa a partir del dia 5 de juliol. Una consulta que tindrà freqüència setmanal, tots els divendres de 8 h a 13.30 h, i que serà gratuïta, sense necessitat de cita prèvia o de disposar de targeta sanitària, amb l'objectiu d'arribar al màxim nombre d'usuaris.

Aquesta nova consulta, que ha estat presentada en roda de premsa a l'Hospital Can Misses per la directora d'Atenció Hospitalària, Elena Bustamante Munguira, i la directora d'Infermeria, Noelia Azqueta Ortega —acompanyada de l'equip multidisciplinari que forma part de la consulta, la Dra. Marta Serra Torres, del Servei de Dermatologia, la Dra. Olga López Berastegui, de Medicina Interna i la Dra. Susana Ramón Torres, del Servei de Microbiologia, a més de la infermera especialitzada i supervisora de Consultes Externes, Sonia Navarro Camacho— ha requerit mesos de preparació i nous recursos, com la incorporació d'un microbiòleg i la formació específica en el CAITS de Palma (ambulatori del Carme) de la infermera Sonia Navarro.

Llegeix més: La Conselleria de Salut posa en marxa una consulta multidisciplinar d'atenció a les infeccions de...

\ Passarà de tenir deu places de metge de família a tenir-ne quinze i, com a novetat, disposarà de vuit places d’infermer comunitari

\ S’amplia de quatre a set el nombre de centres docents per a medicina familiar i comunitària

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha aconseguit acreditar-se com a unitat docent multiprofessional en l’especialitat de medicina familiar i comunitària. Aquesta acreditació suposa ampliar la formació que s’hi ofereix també al personal d’infermeria, a més d’ampliar de quatre a set el nombre de centres docents.

Fins ara, l’Àrea de Salut tenia acreditació per formar metges interns residents (MIR) de medicina familiar i comunitària, psiquiatria i medicina interna, i infermers interns residents (IIR) de l’especialitat obstetricoginecològica (llevadores); a partir de l’any vinent també formarà IIR de l’especialitat de medicina familiar i comunitària, a més d’un resident de l’especialitat de farmàcia hospitalària.

Llegeix més: L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera aconsegueix l'acreditació d'Unitat Docent...

II Jornada per un part respectat

La Unitat de Paritori de l'Hospital Can Misses ha organitzat per al divendres 14 de juny, en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Llevadora, que se celebra el 5 de maig , la II Jornada per un part respectat «Néixer a Eivissa».

Aquesta segona edició, igual que la de l'any passat, va dirigida tant a professionals com a gestants i familiars. Estarà dividida en dues parts.

La Jornada se celebrarà a la sala d'actes de l'Hospital Can Misses (edifici D, 1a planta) i començarà a les 10 h. Assistiran a l'acte inaugural la la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, la directora mèdica d'Atenció Especialitzada, Elena Bustamante, la directora d'Infermeria, Noelia Azqueta, el cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Dr. Rodolfo Moreno, i la supervisora de Paritori, Nieve Clara Matteazzi.

Llegeix més: Més de cent inscrits en la II Jornada per un part respectat "Néixer a Eivissa" que es realitzarà...