Logo ASEF

Noca consulta micropigmentació

\ Aquesta nova consulta d’infermeria completa l’atenció de cirurgia plàstica per a dones intervingudes de càncer de mama

\ S’evitarà el trasllat de prop d’una vintena de dones a Mallorca per a la pràctica d’aquesta tècnica

D’ençà de març d’enguany, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera disposa d’una consulta de Micropigmentació del complex arèola-mugró dirigida a dones intervingudes d’una reconstrucció immediata per càncer de mama.

Fins ara, ja són deu les dones que han començat un tractament que consta de dues o tres sessions de micropigmentació i a les quals se’ls ha evitat el trasllat a l’Hospital Son Espases, de Mallorca, per aplicar aquesta tècnica.

El nombre de sessions varia segons el cas de cada pacient, el tipus d’intervenció al que s’ha sotmès i la retenció dels pigments. L’objectiu és aconseguir un efecte natural que s’assembli a l’arèola contralateral o les arèoles que tenia abans de ser intervinguda.

Llegeix més: Deu dones ja han iniciat a Can Misses el tractament de micropigmentació d'arèola mamària

TCI plaça fixa

\ L'Àrea de Salut celebra un acte de presa de possessió de places fixes després de superar el concurs oposició de Servei de Salut

\ En els darrers 7 mesos 80 professionals de diferents categories i especialitats han obtingut plaça fixa

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha celebrat avui l'acte de presa de possessió de places fixes després de superar el concurs oposició de Servei de Salut en la categoria de Tècnics en Cures d'Infermeria.

La directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, acompanyada de la directora d'infermeria, Noelia Azqueta, ha formalitzat la presa de possessió de la plaça d'onze Tècnics en Cures d'Infermeria per a les places convocades de l'Àrea de Salut d 'Eivissa i Formentera en un íntim acte.

Fins ara, en els últims set mesos, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera s'ha consolidat a través de plaça fixa uns 80 llocs de treball després de convocar oposicions de cadascuna d'aquestes categories i especialitats.

Llegeix més: Onze tècnics en cures d'infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera obtenen plaça fixa

Sang de cordó umbilical en 2020

El Paritori de Can Misses augmenta el nombre de donacions de sang de cordó umbilical respecte a 2019

En 2018 es van registrar 12 donacions, 50 en 2019 i 52 en 2020

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera continua un any més sent la referència de la donació de sang de cordó umbilical de les Illes Balears. Així, després de recuperar l'any passat la dinàmica de fa una dècada, en la qual liderava la donació de sang de cordó umbilical, en quadruplicar les dades de 2018, no només manté les excel·lents dades de 2019 sinó que les incrementa.

En 2020 s'han registrat 52 donacions de sang, un 4 % més que en 2019, any en el qual mig centenar de gestants va donar de manera altruista la sang de cordó, i que van multiplicar per quatre les dades obtingudes en 2018, amb 12 donacions de sang de cordó umbilical.

D'aquesta manera s'ha superat l'objectiu de l'equip de comares, coordinat per la Dra. Pilar García León, d'aconseguir una donació cada setmana, malgrat les restriccions produïdes durant l'estat d'alarma. A l'hora de valorar aquestes dades cal tenir en compte que durant la primera fase de la pandèmia es van restringir les donacions de sang de cordó umbilical i que actualment es poden fer si el resultat de la PCR —que es fa de manera rutinària abans de cada part— és negatiu.

Llegeix més: L'Hospital Can Misses, primer hospital de les Illes Balears en donació de sang de cordó umbilical...

Us informam que el 15 d'abril a les 14:00 h es portarà a terme la sessió Ús de midazolam oral en crisis epilèptiques, impartida per la Dra Nadia Inés Irazabal, pediatra del Servei de Pediatria de l'Hospital Can Misses, mitjançant la plataforma TEAMS.

Podeu accedir a la sessió en aquest enllaç.