Logo ASEF

\ S'han fet obres d'adequació d'espais per part de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu

\ La unitat bàsica de salut obre amb dues noves sales i un magatzem més per donar atenció als 1.799 usuaris d'aquesta localitat

La Unitat Bàsica de Salut (UBS) Puig d'en Valls ha reprès l'activitat després de l'aturada forçosa causada per la pandèmia de la COVID-19, que va obligar a reorganitzar l'atenció primària amb circuitsdiferenciats per a pacients respiratoris i resta de patologies.

Es tracta de l'última unitat bàsica a obrir de nou les portes, després de l'obertura de les UBS Sant Rafel de sa Creu , Sant Mateu d'Albarca i Santa Agnès de Corona, que ho han fet recentment, a causa d'unes obres d'adequació d'espais que ha escomès l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu. En aquestes obres s'ha reorganitzat l'espai d'aquesta dependència de Puig d'en Valls i s'han guanyat dues noves sales i un magatzem, que s'uneixen a les dues consultes que ja hi havia.

Llegeix més: La Unitat Bàsica de Salut Puig d'en Valls torna a obrir les portes

SVA HFOR

\ La nova UVI mòbil dotada amb equip del SAMU 061 va atendre un accident de trànsit amb trasllat a Son Espases

\ L'ambulància de SVA de Formentera va fer 205 assistències el 2019 i 211 el 2018.

Ahir es va inaugurar la nova base del SAMU 061 a Formentera, amb una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA), popularment coneguda com a UVI mòbil, dotada amb equip propi del SAMU 061, format per un metge, un infermer i un tècnic de transport sanitari.

En el seu primer dia, va atendre un accident de trànsit en la carretera PM-820, entre Sant Ferran de ses Roques i el Caló de Sant Agustí, a les 19.15 h. Va ser una col•lisió frontal entre un cotxe i una moto, en la qual va resultar ferit el motorista, un home de 25 anys, que va sofrir un traumatismecranioencefàlic greu.

Una vegada assistit i estabilitzat per l'equip del SAMU 061, va ser traslladat per la nova unitat de SVA del 061 al Servei d'Urgències de l'Hospital de Formentera, on se li va fer un TAC. Posteriorment, va ser traslladat amb un helicòpter medicalitzat del 061 a la UCI de l'Hospital Can Misses. Va ser necessari activar el codi Politrauma, en el qual s'activen els serveis d'Urgències, UCI, Anestèsia, Traumatologia i Cirurgia per avaluar conjuntament l'assistència. Més tard, el pacient va ser traslladat en el mateix helicòpter a la UCI de l'Hospital Universitari Son Espases, on es troba en estat crític.

Llegeix més: La nova base del SAMU 061 a Formentera atén en el seu primer día un traumatisme cranioencefàlic...

UB obertes

\ La Unitat Bàsica Puig d'en Valls obrirà pròximament, quan acabin les obres per a l'adequació d'espais

\ La direcció d'Atenció Primària ha contractat vint metges per garantir les substitucions per vacances de la plantilla

Les unitats bàsiques de salut (UBS) que durant la pandèmia de la COVID-19 es van veure obligades a tancar les portes en el marc de la reorganització de les consultes d'atenció primària han tornat ja a l'activitat.

Els circuits creats per a l'atenció a la COVID-19, amb dues àrees diferenciades—per a pacients amb patologia respiratòria i resta de patologies—, van fer necessària una reorganització de les consultes d'atenció primària que va obligar a tancar algunes de les UBS, com les Santa Agnès , Sant Mateu , Sant Rafel i Puig d'en Valls. Les tres primeres ja han obert les portes i han reprès l'activitat normalment. Aquestes tres UBS, que compten amb 1.847 targetes sanitàries assignades, de les quals 1.580 corresponen a Sant Rafel, 124 a Sant Mateu i 143 a Santa Agnès, tenen el Centre de Salut Sant Antoni de Portmany com a centre de referència, al qual han hagut d'acudir els usuaris que han necessitat atenció durant el període d'alerta sanitària.

Llegeix més: Reobren les unitats bàsiques de salut Santa Agnès, Sant Mateu i Sant Rafel

Especialistes desplaçats HFOR

\ Les consultes de l'Hospital de Formentera han recuperat la normalitat amb 500 consultes presencials d'especialistes

\ Els serveis de Dermatologia, Cardiologia i Urologia són les especialitats que més pacients han atès

L'Hospital de Formentera ha recuperat la normalitat en les consultes externes i des del 25 de maig al 19 de juny ha atès 498 consultes per mitjà d'especialistes desplaçats des d'Eivissa.

En menys d'un mes, 14 especialitats s'han traslladat des de l'Hospital Can Misses a l'Hospital de Formentera. D'aquesta manera, s'ha evitat el desplaçament de mig miler de pacients al seu hospital de referencia i han pogut ser atesos en el seu lloc de residència.

Llegeix més: L'Hospital de Formentera atén en menys d'un mes mig miler de consultes d'especialistes desplaçats...

 

\ L'emotiu vídeo ha comptat amb la participació d'11 il·lustradors de Formentera

\ "Sofà de cuir" de Jah Chango i Pau Donés, posa la música a aquest vídeo d'agraïment

Formentera amb Formentera, així comença el vídeo homenatge de l'Hospital de Formentera a tots els que d'una manera o altra han col·laborat durant la pandèmia de COVID-19.

L'hospital de la pitiüsa menor ha volgut així agrair a tots els particulars, empreses, institucions i organismes el gran nombre de mostres de solidaritat i generositat rebudes en el període de l'Estat d'Alarma.

El projecte coordinat per la responsable de centre, Ilana Martínez, ha comptat amb la participació absolutament altruista d'11 il·lustradors establerts a Formentera que s'han traçat els sentiments del centenar de treballadors de l'Hospital de Formentera que amb aquest vídeo han volgut agrair la resposta de la societat formenteresa.

Els il·lustradors Víctor Escandell, Guillem Marí, Vicent Ferrer, Joan Moreno, Pilar Mena, Raquel Caramazana, Patrícia Gea, Max Mallol, Paula Tikas, Jan Ribas i Rebeka Elizegi que s'ha encarregat de el disseny gràfic, han recollit amb diferents estils les diferents donacions i mostres d'afecte fetes arribar als professionals de l'hospital i centre de salut de Formentera.

Del muntatge de el vídeo s'ha encarregat Ismael Rosales i la música, Sofà de cuir tema del disc #Unkilodemas, va ser cedida per aquest vídeo d'agraïment per Jah Chango i Pau Donés.

Per a la responsable de l'Hospital de Formentera, Ilana Martínez, "aquest vídeo recull els sentiments dels professionals de l'hospital i centre de salut de Formentera en moments de gran incertesa i tracta de tornar amb aquest gest tot el que hem rebut de la societat d'aquesta petita illa que s'ha mostrat tan gran durant la pandèmia. A més agraïm molt especialment a tots els que han col·laborat en l'elaboració d'aquest vídeo d'homenatge".