Logo ASEF

\ S'han fet obres d'adequació d'espais per part de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu

\ La unitat bàsica de salut obre amb dues noves sales i un magatzem més per donar atenció als 1.799 usuaris d'aquesta localitat

La Unitat Bàsica de Salut (UBS) Puig d'en Valls ha reprès l'activitat després de l'aturada forçosa causada per la pandèmia de la COVID-19, que va obligar a reorganitzar l'atenció primària amb circuitsdiferenciats per a pacients respiratoris i resta de patologies.

Es tracta de l'última unitat bàsica a obrir de nou les portes, després de l'obertura de les UBS Sant Rafel de sa Creu , Sant Mateu d'Albarca i Santa Agnès de Corona, que ho han fet recentment, a causa d'unes obres d'adequació d'espais que ha escomès l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu. En aquestes obres s'ha reorganitzat l'espai d'aquesta dependència de Puig d'en Valls i s'han guanyat dues noves sales i un magatzem, que s'uneixen a les dues consultes que ja hi havia.

La UBS Puig d'en Valls atén 1.799 usuaris i té com a centre de referència el Centre de Salut Vila, situat a l'avinguda del 8 d’Agost.

L'equip que actualment atén als pacients d'aquesta unitat està format per la Dra. Encarna Ballesteros i l'infermer Jonathan Horridge. Avui ja tenen citats mig centenar de pacients, que fins ara s’havien de desplaçar al centre de Vila. La consulta d'infermeria atendrà en aquesta jornada 21 pacients, dels quals 14 seran atesos de manera presencial i 7 en la modalitat de consulta telefònica. Per la seva banda, la consulta mèdica té previst atendre a una trentena de pacients, el 70 % de manera presencial i el 30 % telemàticament. A aquesta consultes caldrà sumar-hi les visites domiciliàries, tant per part d'infermeria com per la part mèdica, que oscil·len entre les 2 i les 5 diàries.

Tant la directora d'Atenció Primària, Violeta Vega, com la cordinadora d'infermeria del Centre de Salut Vila, Amparo Pérez Noguerón, han destacat «la col·laboració i implicació de Toni Marí i Susana Ribas, regidor i coordinadora de Puig d'en Valls, i la total implicació de l'Ajuntament de SantaEul ària en la preparació i adequació d'aquesta unitat bàsica, que torna a l'activitat en millors condicions, amb unes instal·lacions que han crescut en nombre de sales i amb les quals estam més preparats per oferir una atenció òptima als usuaris de Puig d'en Valls».