Logo ASEF

La revista Rheumatology International ha publicat, en el seu primer número de 2019, una revisió sistemàtica que analitza l'eficàcia i la seguretat de la teràpia biològica versus medicaments immunomoduladors o placebo en el tractament de la uveïtis associada al tractament de la malaltia de Behçet, liderada per la reumatòloga de l'Hospital Can Misses Ana Urruticoechea. L'objectiu d'aquest treball és comparar l'eficàcia i seguretat de la teràpia biològica amb ciclosporina A (CsA), azatioprina (AZA) o placebo en brots de uveïtis i altres resultats oculars en pacients amb malaltia de Behçet.

En la revisió sistemàtica han participat professionals de l'Hospital Universitari Infanta Sofia (Madrid), Universitat Europea de Madrid, Hospital Universitari de Móstoles (Madrid), Hospital Sierrallana de Torrelavega (Cantàbria), Institut de Salut musculoesquelètic - InMusc (Madrid), metges de Medicina Familiar i Comunitària de l'Àrea de Salut, Hospital Universitari de les Illes Canàries (Tenerife) i Hospital Universitari Marquès de Valdecilla (Santander).

Urruticoechea-Arana A, Cobo-Ibáñez T, Villaverde-García V, Sants Gómez M, Loza E, Vargas-Osorio K, Fariñas Padró L, Diaz-Gonzalez F, Calvo-Riu V, Blanc R. Efficacy and safety of biological therapy compared to synthetic immunomodulatory drugs or placebo in the treatment of Behçet s disease associated uveïtis: a systematic review. Rheumatol Int. 2019 Jan; 39 (1): 47-58. doi: 10.1007/s00296-018-4193-z.