Logo ASEF

Seguretat del pacient escoles primaria

La Unitat de Seguretat del Pacient de l’Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera desenvolupa, conjuntament amb el SAMU 061, per tercer any consecutiu el programa “Experts en seguretat del pacient” en la versió dirigida als més petits, que també té tallers destinats a alumnes d’institut.

Can Misses ha rebut avui 120 alumnes d’educació primària de les escoles Sa Bodega, Cas Serres i Can Misses en tres torns, des de les 9.30 fins a les 14.00 h, amb l’objectiu de formar-los en aspectes clau de la seguretat del pacient. En aquesta ocasió han estat escolars del primer al quart curs d’educació primària els que han rebut formació en forma de tallers sobre el rentat de les mans, el polsera identificativa i les emergències extrahospitalàries.

Especialistes de cada una d’aquestes àrees, entre els quals hi ha metges/metgesses, infermers/infermeres i tècnics/tècniques del SAMU 061 —per impartir el taller sobre emergències extrahospitalàries—, a més de Cristina Martín, infermera de malalties infeccioses, que s’ha encarregat del taller sobre el rentat de les mans, i Carlos Tur, infermer de la Unitat de Seguretat del Pacient, juntament amb Maria Costa, documentalista i impulsora de la iniciativa Joves i Petits Experts en Seguretat del Pacient, han ofert un divertit taller sobre el polsera identificativa, que ha inclòs un divertit joc de recerca de la polsera.

Els menuts han pogut conèixer el funcionament intern d’una ambulància, posar-ne en marxa la sirena i les alarmes acústiques i, sobretot, aprendre que el 061 és el telèfon d’emergències. També han comprovat com es fa la higiene de les mans correctament i per què i quan cal fer-la, i també han conegut el sistema d’identificació inequívoca de pacients.

Segons Maria Costa, membre referent de la Unitat de Seguretat del Pacient responsable d’aquesta iniciativa, “l’objectiu és traspassar la frontera sanitària i fer arribar als escolars la cultura de la seguretat del pacient per convertir-los en pacients experts que col·laborin amb les mesures posades en marxa en aquesta matèria a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera”.

La Unitat de Seguretat del Pacient té previst dur a terme aquest tipus de tallers amb freqüència mensual i arribar tant als alumnes d’educació primària com als d’educació secundària.