Logo ASEF

\ S'activarà un pla de contingència des de les 20.30h d'aquest divendres i durant els propers dies

\ Les hores de migració del sistema tindran un impacte significatiu en el temps d'atenció dels casos lleus que arribin al Servei d'Urgències

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera activarà aquest divendres, dia 9 de juny, a les 20.30h el pla de contingència per dur a terme el procés de canvi del sistema informàtic per implantar el programa SISN2+ als hospitals Can Misses i Formentera que suposarà millores importants en l’assistència dels pacients.

Es tracta d’un projecte que ha impulsat el Servei de Salut per a tots els hospitals, que permetrà disposar d’una eina més moderna i que es mantindrà actualitzada de manera constant. Aquesta farà possible incorporar noves funcionalitats i tecnologies de manera continuada i àgil. Un dels beneficis més rellevants del canvi al SISN2+ és disposar d'un sistema d'història clínica compartida amb la resta d'hospitals de les Illes Balears. Això permetrà millorar l’intercanvi d’informació entre aquests, fent-ho més àgil, eficient i segur.

El procés de migració del sistema començarà divendres a les 21 hores. Aquest fet tindrà un impacte molt rellevant als Serveis d'Urgències i l'atenció dels casos lleus podrà patir demores significatives.

Durant tot el cap de setmana, a tots dos hospitals de les Illes Pitiüses es treballarà amb un aplicatiu de contingència que s'ha desenvolupat i que permetrà realitzar les tasques fonamentals.

Amb l'objectiu de disminuir tant com sigui possible l'afluència de pacients a Urgències, des de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es recomana als pacients amb patologies lleus que durant el cap de setmana que ve acudeixin als serveis d'urgències d'Atenció Primària, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu i Vila a Eivissa.

El canvi de sistema representa un procés tècnic complex que es farà per fases i requereix un període d’adaptació per part de tots els professionals. Per això, és previsible que durant les properes setmanes es treballi amb una mica més de lentitud i es puguin produir demores en els temps d'espera per fer proves diagnòstiques i les consultes amb els especialistes, així com incidències tècniques puntuals durant les visites. El procés afecta tots els serveis dels dos hospitals d'Eivissa i Formentera.

La direcció de l'Àrea de Salut agraeix la comprensió, la paciència i la col·laboració dels usuaris per les molèsties que el canvi de sistema informàtic pugui suposar, alhora que agraeix l'esforç de tots els treballadors pel procés d'aprenentatge i d'adaptació a un programa que suposarà una gran millora per als usuaris.

Can Misses i l'Hospital de Formentera afronten el canvi de sistema aquest cap de setmana vinent, a la quarta fase d'implantació del SISN2+ a les Illes Balears. Anteriorment durant el 2022, el van dur a terme l'Hospital de Manacor i els hospitals de cures intermèdies de Mallorca (Hospital Psiquiàtric, Hospital General i Hospital Joan March), posteriorment s'hi van sumar l'Hospital Mateu Orfila i l'Hospital Comarcal d'Inca.