Logo ASEF

\ S'han realitzat taller de prevenció de caigudes als centres de salut Sant Jordi, Can Misses i ara a Es Viver

\ S'ofereix formació multidisciplinària d'infermeres i fisioterapeutes a persones grans amb risc de patir una caiguda

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha format des de començament d'any mig centenar de persones en risc de patir caigudes. Gent gran que ha acudit als diferents tallers de prevenció de caigudes que ha organitzat la direcció d'Atenció Primària d'Eivissa i Formentera.

Fins ara s'han celebrat formacions als centres de salut de Sant Jordi de ses Salines, Can Misses i actualment s'està desenvolupant l'activitat al Centre de Salut Es Viver.

Es tracta de cinc sessions que se n'imparteixen una cada setmana, amb una durada de dues hores i en què els participants reben recomanacions i fan exercicis per millorar l'estabilitat. La formació és multidisciplinària i hi participen infermeres i fisioterapeutes.

Recomanacions com tenir ben il·luminada les estances, evitar cables per terra o la presència de catifes són algunes de les indicacions que donen els professionals a les persones que assisteixen a aquestes sessions. Els fisioterapeutes completen la formació amb exercicis físics en què posen a prova els reflexos dels assistents.

El taller que està en marxa actualment a Es Viver va començar el 13 d'abril i aquesta setmana es completa la tercera sessió, de manera que encara queden dues sessions més fins a l'11 de maig, data en què finalitza.

La formació de prevenció de caigudes continuarà als centres de salut Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Sant Josep de Sa Talaia, Vila i Formentera durant el 2023 de manera gradual.