Logo ASEF

/ Tercera instal·lació de l'artista murcià, establert a Eivissa, Sebastián García Martínez “El Alicatador” que s'exposa a l'Hospital Can Misses

/ Can Misses acollirà fins al 29 de juliol una exposició de fotografies de plantes eivissenques titulada “Partida d'escacs”

L'Hospital Can Misses acull des d'avui una nova instal·lació de l'artista d'origen murcià i establert a Eivissa des de fa anys, Sebastián García Martínez, “El Alicatador” que exposa per tercera vegada a l'hospital públic eivissenc després d'haver-ho fet el 2019 amb l'obra “Un regal” i recentment amb la instal·lació titulada Quantes bales fan falta per aturar una bala?

La nova proposta de García Martínez és una mirada a la botànica Pitiusa a través dels escacs i dels moviments d'aquest joc ancestral, Una aproximació a les plantes d'Eivissa amb la poesia dels moviments dels escacs, reals o ficticis.

La instal·lació pretén «una recerca de la veritat, en aquesta lluita sense fi que són els escacs, plena de l'amor més profund, i que es repeteix a cada partida que es juga, cada vegada que tornes a posar les peces. L’obra recrea una partida fictícia entre éssers mitològics al costat de les peces del joc, lluita, amor, mort i torna a començar, i així eternament», segons l’autor, Sebastián García.

Els usuaris que vulguin veure la nova proposta artística de “El Alicatador” ho podran fer a l'Edifici D del complex hospitalari Can Misses fins al dia 29 de juliol.

 L´equip directiu de l’Àrea de Salut d´Eivissa i Formentera ha inaugurat l’exposició acompanyada i de l’artista. L'Alicatador ha mostrat i explicat el procés creatiu a Héctor Martín, director de gestió, Sheyla Sironvalle, directora mèdica d'Atenció Hospitalària, Judith Frías, directora d'Atenció Primària i Noelia Azqueta, directora d'Infermeria. Per Martín Bergua “ens satisfà enormement poder oferir als usuaris propostes artístiques com la que en aquesta ocasió ens fa Sebastián García. Una atractiva proposta on s'uneix la naturalesa eivissenca, l'art, la poesia i els escacs. En nom de tot l'equip directiu agraïm a l'artista Sebastián García haver cedit la seva obra per ser exposada a l'Hospital Can Misses i que les persones que hi acudeixen puguin emportar-se aquest regal».