Logo ASEF

/ Els SUAP de Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany es reforcen amb un tercer equip del maig a l’octubre  

/ A l'estiu hi haurà consultes per a pacients desplaçats en els centres de salut Es Viver, Vila, Sant Antoni i Santa Eulària 

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha reforçat les urgències d'atenció primària per a la temporada estival reorganitzant recursos que fins ara estaven destinats a l'atenció de patologies respiratòries. D'aquesta manera s'habilitaran onze equips formats per un professional mèdic i un altre d'infermeria per reforçar les urgències a atenció primària i possibilitar l'obertura de consultes per a desplaçats en els quatre grans centres de salut d'Eivissa.   

Així, els equips d'urgències dels centres de salut Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany comptaran a l'estiu amb un equip més i hi haurà consultes per a desplaçats —treballadors de temporada i turistes— en els centres de salut Sant Antoni, Santa Eulària, Vila i Es Viver. 

Els reforços estivals treballaran des de mitjan de maig fins a la meitat de l’octubre. Els SUAP (servei d'urgències d'atenció primària) dels centres de salut Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu comptaran amb el reforç cada dia de la setmana en l'horari següent: del dilluns al dijous, de 17.30 a 22 h; el divendres, de 15 a 22 h i els caps de setmana i festius de 10 a 22 h.  

Amb aquests reforços, els tres dispositius d'urgències d'atenció primària —Vila, Sant Antoni i Santa Eulària— comptaran amb tres equips per fer front a la demanda en el seu àmbit assistencial. 

D'altra banda, a l'estiu també s'atendran consultes per a desplaçats. D'aquesta manera s'evitarà que l'atenció sanitària derivada de l'increment poblacional de la temporada turística recaigui en les consultes de medicina familiar i comunitària de l'atenció primària. Així, hi haurà dues consultes per a desplaçats en els centres de salut Sant Antoni, Santa Eulària i Vila i una altra en el Centre de Salut Es Viver. 

Reforços estivals en el centre de salut de Formentera 

El Centre de Salut Formentera comptarà per segon any amb reforços estivals per atendre els usuaris desplaçats. Als cinc equips mèdic i d’infermeria de plantilla se suma el equip de la UVAC de Formentera i una nova contractació per garantir la presència dels cinc metges durant tot l'estiu i les vacances del personal. 

 Segons la directora d'Atenció Primària, Judith Frías, «la reconversió dels contractes covid ens permetrà redistribuir aquests professionals i reforçar tant l'atenció urgent com la programada, per donar resposta a l'increment poblacional esperat».