Logo ASEF

Donació pintura CSSA

Abril va néixer a les 24 setmanes de gestació i després de superar diversos problemes associats a la prematuritat ha desenvolupat altes capacitats

Les sis obres donades per Abril s'emmarquen en un projecte anomenat Cuida-arte, basat en la idea de l'art com a manera de superar totes les barreres

El Centre de Salut Sant Antoni de Portmany ha presentat avui una col·lecció d'obres d'art donades per una de les seves pacients, Abril Fajardo Mendoza, de 8 anys.

José González, coordinador mèdic del Centre de Salut, i la infermera de Pediatria, Carla García Ramírez, acompanyats de l'autora de les pintures, Abril, i la seva família, han inaugurat l'exposició de les obres que aquesta pacient pediàtrica ha volgut regalar al seu centre sanitari.

La idea d'aquesta col·lecció, anomenada Cuida-arte, és que l'art és una manera de superar les barreres que poden aparèixer en la vida.

Abril va ser una gran prematura: va néixer a les 24 setmanes de gestació i va pesar 620 grams. Després de superar diversos problemes de salut associats a la prematuridad, ha desenvolupat altes capacitats.

Als dotze mesos va pintar el seu primer quadre, i els seus problemes de psicomotricitat els va superar pintant i sentint la llibertat que li produïa l'art.

«Us anim a no deixar de lluitar mai, ja que només perseguint els somnis, s'assoleixen», diu Abril davant dels seus quadres. Avui és una boixa forta i molt vital, que de gran vol ser veterinària i científica i traslladar aquests coneixements a la robòtica.
La col·lecció quedarà de manera permanent a l'àrea pediàtrica del centre de la localitat de Portmany.

Per al doctor José González, coordinador mèdic del Centre de Salut, «és un orgull rebre les obres d'Abril, una boixa que projecta alegria, amor i optimisme, que és un exemple de superació gràcies a l'esforç dels seus pares i dels sanitaris que l'han cuidat i atès durant aquests anys, que ens deixa un missatge de lluita i recompensa en el nostre centre de salut i, el més important, dirigit als nostres pacients pediàtrics, els nostres infants».