Logo ASEF

Walter UCI

\ Amb la incorporació del doctor Walter Ramírez Lajones la UCI arriba fins als deu facultatius

\ Ampliar la plantilla i comptar amb una MIR en l'especialitat de Medicina Intensiva, des de juliol, permetrà la UCI augmentar la capacitat assistencial

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat un nou especialista en Medicina Intensiva a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Can Misses. Es tracta del doctor Walter Ramírez Lajones, qui procedeix de l'Hospital de Fuenlabrada, a Madrid, on es va formar com a intensivista.

Aquesta ampliació de la plantilla i la possibilitat de formació en l'especialitat de Medicina Intensiva, des de juliol d'aquest any, permetran la UCI augmentar la seva capacitat de resposta. Amb això estarà millor preparada davant el possible augment de la demanda assistencial derivat de la pandèmia o d'altres situacions.

La cartera de serveis de la UCI actualment està formada per quaranta activitats assistencials pròpies d'una unitat d'intensius de major grandària a causa de la insularitat. D’entre aquestes activitats destaquen la reanimació cardiopulmonar bàsica i avançada, l'organització i l'assistència a la parada cardiopulmonar a l'hospital, l'ecocardiografia, el control i l'assistència mantinguda al pacient postoperat d'alt risc, a més d'altres activitats externes a la UCI com són la sedació en el gabinet d'endoscòpies, el suport a les endoscòpies urgents en pacients estables, el suport a l'hemodiàlisi d'aguts i la coordinació de trasplantaments.

Amb la contractació del doctor Ramírez Lajones la plantilla de la UCI augmenta fins als deu facultatius. Així, està formada per la doctora Paz Merino, cap de servei, Néstor González, Romina Carreño, Eduardo Escudero, Jesús González, Pedro Medina, Gaspar Tuer, Elena Bartual i Elena Usón. La resta de l'equip està integrat per una supervisora d'infermeria, Manuela Vila, i un infermer referent, José García Verdejo, a més de més de trenta infermers, vint auxiliars i cinc zeladors, amb un reforç al matí segons la càrrega de treball.

A més, al juliol es va incorporar la primera MIR de l'especialitat de Medicina Intensiva a la UCI de Can Misses, la doctora Noelia Plaza Mendoza. Medicina Intensiva és una especialitat nova en la unitat docent, que s'uneix a les de Farmàcia Hospitalària, Medicina i Infermeria Familiar i Comunitària, Medicina Interna i Obstetricoginecologia.