Logo ASEF

Reforma UBS Jesús

\ La Unitat Bàsica de Jesús duplica les consultes i guanya més de 70 m2 amb l'ampliació

\ Des de dilluns els usuaris de la Unitat Bàsica seran atesos en el Centre de Salut Vila, el seu centre de referència, fins que acabin les obres

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va començar a mitjan juliol les obres d'ampliació de la Unitat Bàsica de Salut de la localitat de la Nostra Senyora de Jesús, del municipi de Santa Eulària des Riu.

Es tracta d'una reforma que permetrà que la unitat bàsica dupliqui el nombre de consultes, i passar d'una consulta de medicina familiar i comunitària i una d'infermeria a comptar amb dues consultes de medicina i dues d'infermeria.

Les obres es van iniciar per la part nova que es va a ampliar, i fins ara no havia afectat a l'activitat assistencial. A partir del dilluns es començarà a treballar a la zona antiga, pel que serà necessari el trasllat de la Unitat Bàsica de Jesús al Centre de Salut Vila.

La superfície útil actual és de 116 m2. Es guanyaran 71 m2 amb l'ampliació, amb la qual cosa s'assoliran els 187 m2. L'obra consisteix a unir dos locals, millorar l'accessibilitat de la zona exterior i construir, a més de les dues noves consultes esmentades, una sala d'espera, una cambra per als residus, un lavabo unisex adaptat i millores en la instal·lació de la ventilació del centre.

L'import de l'obra és de 120.507,09 € (IVA inclòs). Es calcula que les obres duraran tretze setmanes, per la qual cosa es preveu que finalitzin devers el 8 d'octubre.

Des del dilluns 13 de setembre els usuaris de la Unitat Bàsica seran atesos en el Centre de Salut Vila, el seu centre de referència, fins a la finalització de les obres. Una comissió d'obres —formada per la Direcció de Gestió de l'Àrea de Salut, els responsables d'Atenció Primària i del Centre de Salut Vila, a més dels professionals de la Unitat Bàsica de Jesús i l'empresa constructora— se n’ha encarregat de la planificació i del pla de contingència durant l'execució de les obres.