Logo ASEF

Xiana André

\ La doctora Xiana André Vázquez prové de l’Hospital Universitari Son Llàtzer (Palma)

\ Ha augmentat l’activitat de les consultes externes d’Oncologia Mèdica més d’un 8 % en els cinc primers mesos de 2021 

El Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Can Misses ha incorporat a la plantilla una nova especialista, la doctora Xiana André Vázquez, que va estudiar Medicina i Cirurgia en la Universidad CEU San Pablo i a la Universidad de Alcalá de Henares —ambdues a la Comunitat de Madrid— i prové de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, de Palma, on va fer la residència.

Amb la contractació d’aquesta facultativa, el Servei d’Oncologia compta ara amb sis oncòlegs, perquè la doctora André se suma a la plantilla formada per Sergio Sánchez (cap del Servei), Carlos Rodríguez, Iker López, Urbicio Pérez, Alicia Quílez i la psicooncòloga Paloma Martínez. Aquesta incorporació permetrà, d’entrada, cobrir la baixa paternal d’un dels seus companys.

Augmenta un 8 % l’activitat de les consultes externes d’Oncologia Mèdica

Gràcies a l’esforç de la plantilla, en els primers cinc mesos de 2021 el Servei d’Oncologia Mèdica ha pogut augmentar més d’un 8 % l’activitat, perquè del gener al maig ha atès 3.378 consultes, mentre que en el mateix període de 2020 en va atendre 3.123, de les quals 167 han estat primeres consultes (164 en 2020); però la xifra que més ha augmentat (8,5 %) és la de segones consultes o cites successives, que ha passat de les 2.959 de 2020 a les 3.211 de 2021.

La directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, ha manifestat que «és molt important atreure professionals a especialitats tan sensibles per a la població com ho és l’oncologia mèdica i amb això ampliar-ne la plantilla per augmentar la qualitat assistencial. Recentment hem contractat també dos anestesistes, una altra de les especialitats que més demanda té a tot l’estat. Ens centram a completar, ampliar i consolidar plantilles, i per això les incorporacions com la de l’oncòloga Xiana André ens donen molta satisfacció. El treball de la Direcció Mèdica i dels caps de servei és fonamental en aquest sentit».