Logo ASEF

\ Els pacients crítics no covid passen de nou a l'àrea de la CMA i s'allibera la zona de l'URPA

\ Els pacients covid de Medicina Interna G passen a la F i tornen a la normalitat les plantes de Maternitat i Pediatria

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera avança en la recuperació de les zones reconvertides en àrees covid tal com preveu el pla de contingència davant la baixada de la pressió assistencial.

Ahir es va dur a terme el primer replegament de l'UCI que fins ara comptava amb dues zones esteses, a més del seu espai natural amb 15 llits: la CMA (cirurgia major ambulatòria) per pacient covid amb 7 llits més i la URPA (Unitat de Reanimació post Anestèsia) amb altres 7 llits per pacient crític no covid.

La contracció de la Unitat de Cures Intensives ampliada suposa recuperar la URPA per al despertar de l'pacient postquirúrgic i comptar a partir d'avui únicament amb una àrea ampliada de l'UCI. Així, després del trasllat ahir dels dos pacients crítics no covid des de la URPA a la CMA, quedaran 15 llits per pacient covid a l'UCI i 7 llits per pacient crític no covid a la CMA.

D'altra banda, avui es recupera la planta de Medicina Interna G per a l'hospitalització de pacient no covid. Una unitat, amb 34 llits, que va ser reconvertida en planta covid el passat 17 de gener com a primer pas d'el pla de contingència davant l'augment de la demanda assistencial. El van seguir en aquesta ampliació les unitats de Traumatologia i Cirurgia per a l'atenció a l'pacient positiu en SARS COV-2, plantes que des de fa 15 i 7 dies respectivament, ja han tornat a la normalitat. Amb la recuperació d'aquesta unitat G, queden actualment per pacient covid 112 llits, 41 a la Unitat F, 15 a la UCI i 56 a la Unitat de Mitja Estada Ca na Majora.

Després del trasllat dels pacients de la planta G al llarg del dia d'avui es procedirà demà a la desinfecció i neteja severa d'aquesta unitat.


L'activació d'aquest punt de el pla de contingència permetrà recuperar matí, així mateix, la normalitat en les plantes de Maternitat i Pediatria. La planta de toco-ginecologia ha albergat durant aquest període a pacients no covid pertanyents a altres especialitats mèdiques i la planta de Pediatria ha acollit a les pacients de maternitat i als pacients pediàtrics.

Per a la directora gerent, Carmen Santos, "seguim donant cautelosos passos en la recuperació de la normalitat prèvia a gener d'aquest any. La consolidació de la baixada de la pressió assistencial ens permet donar passos enrere, previstos en el pla de contingència i ara els nostres esforços estan dipositats a recuperar l'activitat quirúrgica programada seguint els punts recollits en el pla i les recomanacions dels especialistes quirúrgics. La recuperació de la URPA permet mirar ja aquest objectiu d'anar recuperant progressivament l'activitat programada, cosa que ja ha començat parcialment amb les operacions programades prioritàries. Actualment hi ha 4 quiròfans operatius dels 9 disponibles, 2 per a activitat programada, oncològica i prioritària, i dos per a activitat urgent. "