Logo ASEF

Especialistes desplaçats HFOR

\ Les consultes de l'Hospital de Formentera han recuperat la normalitat amb 500 consultes presencials d'especialistes

\ Els serveis de Dermatologia, Cardiologia i Urologia són les especialitats que més pacients han atès

L'Hospital de Formentera ha recuperat la normalitat en les consultes externes i des del 25 de maig al 19 de juny ha atès 498 consultes per mitjà d'especialistes desplaçats des d'Eivissa.

En menys d'un mes, 14 especialitats s'han traslladat des de l'Hospital Can Misses a l'Hospital de Formentera. D'aquesta manera, s'ha evitat el desplaçament de mig miler de pacients al seu hospital de referencia i han pogut ser atesos en el seu lloc de residència.

Per especialitats, Dermatologia (81 pacients atesos), Cardiologia (74), Urologia (55) i Rehabilitació (46) són els serveis que més consultes han atès. Tot seguit hi ha Endocrinologia (39 pacients atesos), Reumatologia (38), Oncologia (37) i Hematologia (30). Per sota de les 30 consultes es troben Digestiu (28), Neurologia (18), Psicologia (16) i Otorrinolaringologia (15).

Per la seva banda, la consulta de Pediatria per a patologies complexes que du el cap del Servei, el Dr. Bartolomé Bonet, ha atès 12 infants a l'Hospital de Formentera. Finalment, la Unitat de Patologia Dual que coordina el psiquiatre Álvaro Palma ha atès 9 pacients amb doble patologia, trastorn mental i addiccions.


Cada especialitat es desplaça a l'Hospital de Formentera segons la demanda assistencial. Així, el Serveide Cardiologia es trasllada a Formentera tots els dijous i el primer i tercer dimecres (en horari de tarda) de cada mes; Dermatologia, els dimecres de les tres primeres setmanes de cada mes, Digestiu, els dimecres de la segona i la quarta setmana de cada mes; el Servei d'Endocrinologia, els dimarts de la segona i quarta setmana de cada mes; Hematologia, tots els divendres del mes; Oncologia, tots els dijous del mes.

Álvaro Palma, responsable de la Unitat de Patologia Dual, visita els seus pacients dues vegades al mes, cada quinze dies; la consulta per a pacients complexos de Pediatria s'atén el primer dimarts de cada mes; Psicologia es desplaça a l'Hospital de Formentera el primer, tercer i quart divendres de cada mes; Rehabilitació, tots els divendres del mes; Reumatologia, un dimecres de cada mes; Urologia, tots els divendres del mes; i el Servei d'Otorrinolaringologia, el primer i tercer dilluns de cada mes.

Segons la responsable de l'Hospital de Formentera, Ilana Martínez, «recuperar la normalitat en les consultes externes i poder seguir garantint l'assistència en el lloc de residència dels nostres pacients evitant desplaçaments —en menys d'un mes s'han evitat 500 trasllats a Eivissa— és una gran satisfacció i seguim treballant perquè cada vegada més processos es puguin fer a Formentera. Agraïm la col•laboració de tots els especialistes que es desplacen a Formentera perquè amb la seva visita no només s'eviten trasllats sinó que també es millora la qualitat assistencial de l'Hospital en el seu conjunt».