Logo ASEF

Hotel medicalitzat

\ El Panoramic-Tropical Garden pot acollir 117 pacients, encara que obre amb 78 llits

\ El 20% dels 240 llits destinats a pacients amb COVID-19 estan ocupats

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera continua ampliant el nombre de llits per a pacients amb COVID-19. En aquesta ocasió ha habilitat els Apartaments Panoramic-Tropical Garden, pertanyents a la cadena Playasol Ibiza Hotels, situats a Figueretes, com a establiment medicalitzat, amb una capacitat màxima de fins a 117 llits, encara que inicialment se posa en marxa amb 78.

L'establiment, amb tres plantes i 39 llits per pis, albergarà pacients lleus amb COVID-19 que es trobin sota supervisió domiciliària de les UVAC, però la situació social o familiar dels quals recomani un aïllament en aquest establiment.

Els pacients seran valorats pels equips de les UVAC. Seran aquests equips, segons uns criteris determinats, els que decidiran l'ingrés a l’establiment medicalitzat. Conviure amb persones immunodeprimides, falta d'espai per garantir el correcte aïllament, o circumstàncies de caràcter social són algunes de les situacions que es recullen en aquests criteris.

Durant la setmana passada es va equipar i organitzar aquest nou dispositiu, que compta amb un equip format per 23 professionals: 3 metges, 5 infermeres, 5 tècnics en cures d'infermeria,5 professionals administratius i 2 netejadores, a més de personal de seguretat. El personal mèdic tindrà torns de 12 hores presencials i a la nit estarà de guàrdia localitzada, mentre que la resta de l'equip tindrà torns presencials de 24 hores.

Ahir va ingressar el primer pacient a l’establiment medicalitzat i s'espera que gradualment hi vagin essent traslladats aquells pacients que responguin als criteris d'ingrés.

L'Àrea de de Salut d'Eivissa i Formentera agraeix enormement la generositat i l'altruisme de la cadena Playasol Ibiza Hotels, que per mitjà d'un conveni signat amb el Servei de Salut ha cedit aquestes infraestructures hoteleres per a ús sanitari. Aquesta cessió de Playasol Ibiza Hotels permetrà millorar l'atenció al pacient domiciliari amb COVID-19 i evitar possibles contagis entre la població més vulnerable.

Aquestes 78 nous llits s'afegeixen als 56 de la Unitat d'Estada Mitjana Ca Na Majora—per a pacients lleus i procedents de residències—, als 73 de les unitats d'hospitalització de Medicina Interna Fi G, i als 33 llits de la UCI. Són, per tant, 240 llits per a pacients amb COVID-19, dels quals n’estan ocupats, actualment, 49: 30 llits a Medicina Interna, 5 a Ca Na Majora i 14 a la UCI, la qual cosa representa el 20,4% de tots els disponibles.